ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Πρώτη συνάντηση των αθλητών της ομάδας κολύμβησης του Παναθηναϊκού

Την πρώτη τους συνάντηση με τη διοίκηση και το τεχνικό team είχαν την Κυριακή (11/10)  οι γονείς των αθλητών της αγωνιστικής και προαγωνιστικής ομάδας κολύμβησης του Παναθηναϊκού.

Πρώτη συνάντηση των αθλητών της ομάδας κολύμβησης του Παναθηναϊκού

Στο συγκεκριμένο γεγονός, το θέμα συζήτησης που υπήρξε ήταν ο ετήσιος προγραμματισμός για το τμήμα της κολύμβησης, οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν αλλά και οι στόχοι που έχουν τεθεί στην έναρξη της καινούριας περιόδου.

Με ευχές για μια νέα χρονιά με υγεία και πολλές επιτυχίες ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Ανδρέας Ζώτος, υπεύθυνος των τμημάτων υγρού στίβου του Παναθηναϊκού: «Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, με υγεία για τα παιδιά μας και πολλές επιτυχίες στην νέα αυτή προσπάθεια που ξεκινάμε. Το ξεκίνημα της χρονιάς ήταν λίγο ανορθόδοξο λόγω της καθυστέρησης στο άνοιγμα του κολυμβητηρίου του ΟΑΚΑ, αλλά με την προετοιμασία της ομάδας στο κολυμβητήριο του αθλητικού κέντρου Γουδή καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πρώτες ημέρες του προπονητικού προγράμματος. Η κολυμβητική μας ομάδα κατάφερε να ενισχυθεί σημαντικά τη νέα χρονιά, τόσο με αθλητές κατηγορίας ανδρών-γυναικών όσο και μικρότερης ηλικίας προερχόμενοι από άλλα σωματεία, που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα και τον ανταγωνισμό των προπονήσεων.

Επικεφαλής και προπονητής της αγωνιστικής ομάδας θα είναι για μια ακόμα χρονιά ο Γιάννης Μηλιδάκης που θα έχει στο πλευρό του τον Παναγιώτη Παϊπέτη, υπεύθυνος προπονητής της προαγωνιστικής ομάδας θα είναι ο Γιώργος Μωραΐτης και υπεύθυνος των αγωνιστικών τμημάτων στο κολυμβητήριο Γουδή θα είναι ο Βασίλης Δεμέτης. Ο αριθμός των αθλητών μας έχει αυξηθεί σημαντικά, κάνοντας έτσι την προπόνηση ακόμα ποιοτικότερη καθώς ο συναγωνισμός βοηθάει τα παιδιά να εξελιχθούν και να βελτιωθούν.

Κράτα γερά ψυχάρα Πέννυ: Η Ρόγκα ανακοίνωσε τη μάχη της με τον καρκίνο
Κράτα γερά ψυχάρα Πέννυ: Η Ρόγκα ανακοίνωσε τη μάχη της με τον καρκίνο 242 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Φέτος είναι ολυμπιακή χρονιά και ορισμένοι από τους αθλητές μας θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, αποτελώντας παράλληλα την αιχμή του δόρατος στα πανελλήνια πρωταθλήματα, στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα μας να γίνει και πάλι μια εκ των πρωταγωνιστών στην κολύμβηση. Εκτός από τους κορυφαίους αυτούς αθλητές θα γίνει μια προσπάθεια για τη συμμετοχή ορισμένων επιλέκτων κολυμβητών μας σε διεθνείς αγώνες στο εξωτερικό, σαν επιβράβευση για την προσπάθεια και τις επιδόσεις τους, προσφέροντάς τους πολύτιμες εμπειρίες για την καριέρα τους.

Ο αγωνιστικός προγραμματισμός της νέας σεζόν θα σχεδιαστεί αναλυτικά και θα παραδοθεί στους γονείς και τους αθλητές αμέσως μόλις οριστικοποιηθεί το καλεντάρι της κολυμβητικής ομοσπονδίας, αποτελούμενο από επίσημες διοργανώσεις και διασυλλογικούς αγώνες. Ανάμεσα σε αυτούς κοιτάμε και φέτος να προγραμματίσουμε το Τρόπαιο του Παναθηναϊκού, μετά τη δέσμευση της νέας διοίκησης του Ολυμπιακού Σταδίου για την αδειοδότηση  του κλειστού κολυμβητηρίου για τέλεση αγώνων.

Όπως συμβαίνει κάθε χρονιά, προσπαθούμε οι παροχές μας προς τους αθλητές να είναι οι καλύτερες δυνατές ώστε να γίνουμε υπόδειγμα λειτουργίας, με σύστημα και συνέπεια στο πλάνο των προπονητών μας. Η ιατρική παρακολούθηση για όλα τα παιδιά της αγωνιστικής και προαγωνιστικής ομάδας είναι «απαραίτητη» για την πρόληψη, τις διατροφικές κατευθύνσεις και τις προσωπικές παρατηρήσεις από τον γιατρό της ομάδας κ Δημήτρη Αντωνακάκη ενώ τη φετινή χρονιά θα διατεθεί και φυσιοθεραπευτική υποστήριξη για τους κολυμβητές της ανδρικής και της γυναικείας ομάδας. Σκοπός μας είναι να διαμορφωθεί έτσι ένα περιβάλλον κατάλληλο και απόλυτα ασφαλές για τα παιδιά να κάνουν αυτό που αγαπούν».

Στη συνέχεια, εκπροσωπώντας το προπονητικό του team, το λόγο πήρε ο κ Γιάννης Μηλιδάκης: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ για μια ακόμη χρονιά, στην ομάδα που ξεκίνησα, αγωνίστηκα σαν αθλητής και αγαπώ από μικρό παιδί. Η νέα διοίκηση που τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει τις τύχες του Παναθηναϊκού αλλά και ειδικότερα του υγρού στίβου μας δίνει όραμα να προχωρήσουμε, να βελτιωθούμε και με περισσότερη όρεξη να κάνουμε βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα αποτελέσματα των τελευταίων ετών δείχνουν την πρόοδο που έχουμε καταφέρει και η αύξηση του αριθμού των αθλητών είναι το αποτέλεσμα της άρτιας δουλειάς και του προγραμματισμού που ακολουθούμε και της σωστής κατανομής των προπονητών μας.

Ο χειμερινός κύκλος των αγώνων θα ξεκινήσει στα τέλη Νοεμβρίου (28-29/11/2015) για τις αγωνιστικές κατηγορίες και δυο εβδομάδες αργότερα για τις προαγωνιστικές κατηγορίες, με τις χειμερινές ημερίδες της ΚΟΕ, ενώ ολοκληρώνεται στις αρχές Μαρτίου (4-6/3/2016) με το πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα έχουμε συμμετοχή σε αρκετές διοργανώσεις, εθνικές και διασυλλογικές, και ορισμένοι αθλητές μας θα επιλεγούν να δώσουν το παρών και τους πρώτους τους αγώνες στο εξωτερικό. Αυτό είναι κάτι που επιδιώκουμε να γίνει θεσμός, δίνοντας έτσι ένα ακόμα κίνητρο στα παιδιά να αγωνίζονται και να προσπαθούν καθημερινά.

Ο ρόλος των γονιών στο άθλημα της κολύμβησης είναι ιδιαίτερα σημαντικός, συνδέοντας τη δουλειά των παιδιών και των προπονητών τους με τα κομμάτια της καθημερινότητας όπως το σχολείο, το διάβασμα ή το φαγητό τους. Πρέπει από την πλευρά του γονέα να υπάρχει παρότρυνση, ιδιαίτερα στους μικρούς κολυμβητές, να είναι συνεπείς στις προπονήσεις τους ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν είναι εύκολες .Είναι απαραίτητο να γίνει αντιληπτό ότι η προπόνηση βελτιώνει τη διάθεση των παιδιών, βοηθώντας τους να ξεφύγουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας που σίγουρα αντιλαμβάνονται αλλά και ενισχύοντας παράλληλα τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους.»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.