ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Αρχίζει το ταξίδι

Καθίστε αναπαυτικά, βάλτε ζώνες και φύγαμε! Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Παναθηναϊκού ξεκινάει. Με ηθικό ακμαιότατο, απόρροια των νικηφόρων αποτελεσμάτων της ομάδας σε κύπελλο και πρωτάθλημα, χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, πλην των γνωστών απόντων (Παππά, Μποχωρίδη) με ένα και μόνο στόχο. Να ξεκινήσει με το… δεξί τις υποχρεώσεις του και στην Ευρωλίγκα. Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Αρχίζει το ταξίδι

Στo Κράσνονταρ λοιπόν, θα δώσει την πρώτη του «μάχη» ο εξάστερος κόντρα στην Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα (16/10 στις 6:00 μ.μ.). Ένα ιδιαίτερο ματς, από τη στιγμή που θα έχει χρώμα ελληνικό στον πάγκο, αλλά και λόγω της επιστροφής του Νικ Καλάθη στα γνώριμα για εκείνον λημέρια. Όπως είναι γνωστό, ο ομογενής γκαρντ, είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του Eurocup φορώντας τη φανέλα της Λοκομοτίβ τη σεζόν 2012-2013.

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν η οποία επέστρεψε φέτος στην Ευρωλίγκα, σε καμία περίπτωση δεν έχει την εμπειρία του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το «τριφύλλι» θα έχει εύκολο έργο. Η ομάδα του Μπαρτζώκα, που συγκαταλέγεται στις πιο πλούσιες της Ρωσίας, έχει ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και φέτος έχει βάλει ψηλά τον πήχη στη διοργάνωση. Διαθέτει πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες όπως τους Ντιλέινι, Ράντολφ, Κλάβερ, που είναι ικανοί να σου κάνουν τη ζημιά, αν δεν τους προσέξεις.

Ο Παναθηναϊκός αν παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Ωστόσο, η κούραση από τα συνεχόμενα ταξίδια είναι ένα θέμα. Μη ξεχνάτε ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που παίκτες και τεχνικό τιμ βρέθηκαν ξανά στη Ρωσία για το Gomelsky Cup, για να μην αναφέρουμε ξανά τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει συνολικά το τελευταίο διάστημα. Πάντως, το θέμα των συνεχόμενων ταξιδιών και το ενδεχόμενο κούρασης, η αλήθεια είναι ότι στο… πράσινο στρατόπεδο ούτε που θέλουν να το ακούν. «Ποια κούραση;», απαντούσαν με ένα στόμα, μια φωνή σε σχετικές ερωτήσεις πριν από τα ματς Ολυμπιακό και Άρη. Και πώς να τους αμφισβητήσεις δηλαδή;

Όταν μετά από όλα αυτά τα χιλιόμετρα που είχαν διανύσει στα φιλικά προετοιμασίας επέστρεψαν φρεσκαδούρες και γεμάτοι ενέργεια. Και δεν το λέμε εμείς, τα γεγονότα…

Μήπως θέλετε να σας τα θυμίσω; 8 Οκτωβρίου προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Σ.Ε.Φ. And the winner is Panathinaikos! 11 Οκτωβρίου 1η αγωνιστική πρωταθλήματος μεταξύ Άρη και Παναθηναϊκού στο «καυτό» Nik Galis Hall. Νικητής Παναθηναϊκός.

Είναι πάρα, μα πάρα πολύ νωρίς για πανηγυρισμούς και για να κάνει οποιοσδήποτε «ταμείο». Φυσικά και για να κερδίσεις τον πόλεμο, δύο μάχες δεν αρκούν. Ωστόσο η νίκη στο ΣΕΦ, που ισοδυναμεί ουσιαστικά με τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, αλλά και η αντίδραση της ομάδας στη συνέχεια στο Νik Galis Ηall δείχνει αν μη τι άλλο ότι η ομάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο και όχι τόσο λόγω του ιδανικού ξεκινήματός της, αλλά κυρίως λόγω της ποιότητας και την πληρότητάς της. Μετά το 2/2 λοιπόν, οι «πράσινοι» ταξίδεψαν στο Κράσνονταρ με στόχο την τρίτη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη τους που θα αποτελέσει και το καλύτερο τονωτικό πριν από το ντέρμπι πρωταθλήματος με τον «αιώνιο» αντίπαλο στο Ο.Α.Κ.Α., την προσεχή Δευτέρα.

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ