ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Μανωλάκη εε» (Pics & vid)

Το «σόου» του Εμάνουελ Ολισαντέμπε δεν ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό, που σαν σήμερα το 2001 ηττήθηκε από την Άρσεναλ στο Χαϊμπουρί με 2-1, σε αγώνα για την πρώτη φάση των ομίλων του Champions League.

«Μανωλάκη εε» (Pics & vid)

Η ομάδα του Γιάννη Κυράστα, που εκείνη την χρονιά έφτασε μέχρι τους «8» της διοργάνωσης γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την Μπαρτσελόνα, πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στο Λονδίνο με πρωταγωνιστή τον Εμμάνουελ Ολισαντέμπε, αλλά ηττήθηκε με 2-1, με το αποτέλεσμα να μην στοιχίζει την πρωτιά στο «τριφύλλι», σε έναν όμιλο με ομάδες όπως η Σάλκε και η Μαγιόρκα.

Οι «πράσινοι» πήγαιναν στο Λονδίνο μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές (2-0 την Σάλκε και την Μαγιόρκα, 1-0 με την Άρσεναλ εντός) και ο στόχος ήταν το διπλό, απέναντι στην εξαιρετική ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, που είχε ένα ρόστερ με παίκτες όπως ο Ανρί, ο Βιεϊρά, ο Μπέργκαμπ και ο Πιρές.

ÏÌÁÄÁ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÕ 2001 - 2002 / ÁÑÓÅÍÁË - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ 2001)

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος. Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου στα πρώτα 10 λεπτά χάνει δύο σπουδαίες ευκαιρίες για το «τριφύλλι», ενώ και ο Άγγελος Μπασινάς κάνει το ίδιο με μακρινό σουτ. Η Άρσεναλ είναι όμως αυτή που θα ανοίξει τελικά το σκορ στο 23 λεπτό με δύο Γάλλους να συνεργάζονται.

Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα
Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα 8.864 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ένα τάκλιν και μία κάθετη του Πατρίκ Βιεϊρά σε συνδυασμό με το εξαιρετικό τελείωμα του Τιερί Ανρί ήταν αρκετά για να δώσουν στους «κανονιέρηδες» το προβάδισμα, αλλά ο «Μανωλάκης» έδειξε εξ’ αρχής πως ο Παναθηναϊκός δε θα πέσει εύκολα.

ÏËÉÆÁÍÔÅÌÐÅ / ÁÑÓÅÍÁË - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ 2001)

Πέντε λεπτά αργότερα ο Πολωνός επιθετικός εκμεταλλεύεται την κάθετη του Ρενέ Χένρικσεν και κερδίζει το πέναλτι από μαρκάρισμα του Άπσον. Ο μόνιμος εκτελεστής του «τριφυλλιού» από την άσπρη βούλα, ο Άγγελος Μπασινάς αστοχεί όμως και το 1-0 παραμένει, μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Οι «πράσινοι» που από την αρχή είχαν δείξει τις προθέσεις τους, καταφέρνουν και ισοφαρίζουν μετά από 5 λεπτά στο δεύτερο μέρος. Ο Ολισαντέμπε «χορεύει» τον Λαουρέν και με σουτ μέσα από την περιοχή (με την βοήθεια και του Κάμπελ) καταφέρνει και ισοφαρίζει.

ÏËÉÆÁÍÔÅÌÐÅ / ÁÑÓÅÍÁË - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ 2001)

Η χαρά δυστυχώς δεν κρατάει για πολύ ώρα. Ο Βιλτόρ μπαίνει στην περιοχή μερικά λεπτά αργότερα, δέχεται το μαρκάρισμα του Σωτήρη Κυργιάκου και του Πάολο Σόουζα και ο διαιτητής δείχνει κατευθείαν το σημείο του πέναλτι. Ο Ανρί «νικάει» τον Νικοπολίδη, η Άρσεναλ παίρνει και πάλι το προβάδισμα με 2-1 και αυτό θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο όμως δε θα χαρίσει στην ομάδα του Βενγκέρ την πρώτη θέση στον όμιλο, καθώς αυτή ανήκει στον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός στο Λονδίνο, παρά την ήττα πραγματοποίησε ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση σε μία χρονιά που ήρθε ο αποκλεισμός από την Μπαρτσελόνα, στη φάση των «8» της διοργάνωσης. Με «μαέστρο» τον Γιάννη Κυράστα, έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, αλλά έμεινε στην ιστορία ως μία από τις καλύτερες ομάδες του «τριφυλλιού» σε Ευρωπαϊκά Κύπελλα.

ÁÑÓÅÍÁË - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ 2001)

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Ράιτ, Άσλεϊ Κόουλ, Βιεϊρά Πιρές (71′ Πάρλουρ), Λιούνγκμπεργκ, Βιλτόρ (71′ Μπέργκαμπ), Λαουρέν Ετάμε, Ανρί (90′ Γκριμαντί), Φαν Μπρόνκχορστ, Άπσον, Κάμπελ

Παναθηναϊκός (Γιάννης Κυράστας): Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Πάουλο Σόουζα (78′ Κόλκα), Μικάελσεν, Βόκολος, Κυργιάκος, Κωνσταντίνου (78′ Βλάοβιτς), Μπασινάς, Ολισαντέμπε, Καραγκούνης (78′ Σεϊταρίδης), Φύσσας

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.