ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάνος Φραγκουλάκης

Από τον Μπαρτζώκα στον Σφαιρόπουλο…

Με ισάριθμες νίκες κόντρα σε Κουμπάν και Ολυμπιακό, ο εξάστερος επιβεβαιώνει με τον πιο ηχηρό τρόπο την καλή εκκίνηση στη φετινή σεζόν, βάζει πλώρη για μια άκοπη πρόκριση στο TOP-16 ενώ φέρνει τον αιώνιο αντίπαλο του σε γκρίνια και εσωστρέφεια. Γράφει ο Πάνος Φραγκουλάκης.

Από τον Μπαρτζώκα στον Σφαιρόπουλο…

Κρίσιμο το επόμενο τετραήμερο για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό που καλείται να μπει με το δεξί στη φετινή Ευρωλίγκα απόψε και να εδραιώσει την κυριαρχία του κόντρα στον Ολυμπιακό την Δευτέρα, έπειτα και από την πρόκριση στο ΣΕΦ.

Το ματς σήμερα μόνο εύκολο δεν θα είναι. Ο Παναθηναϊκός θεωρητικά είναι καλύτερος από τη Λοκομοτίβ Κούμπαν αλλά πρεμιέρα στη Ρωσία με ομάδα που έχει ως ρεαλιστικό στόχο το TOP-16, δεν είναι απλή υπόθεση. Μπορεί ο εξάστερος να έχει θετική παράδοση σε ότι αφορά τις πρεμιέρες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αλλά κάτι το μακρινό ταξίδι, κάτι το αξιόλογο σύνολο των Ρώσων, λίγο και η ιδιαιτερότητα της παρουσίας Μπαρτζώκα, το απόγευμα δεν θα είναι εύκολο για το «τριφύλλι».

Τη Δευτέρα έχουμε ματς «ειδικών συνθηκών». Αν κρίνουμε από την εικόνα του ημιτελικού Κυπέλλου, οι πράσινοι φαίνεται να είναι ένα κλικ πάνω τη δεδομένη χρονική στιγμή από τον αιώνιο αντίπαλο, κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτούν. Οι απουσίες των Παππά και Μποχωρίδη δεν έχουν στοιχίσει στην ομάδα και ο Τζόρτζεβιτς παρουσιάζει ένα σύνολο σοβαρό και προσγειωμένο που ξέρει αλλά διαχειρίζεται καλώς ως τώρα τις δικαιολογημένες λόγω της εποχής αδυναμίες.

Από την άλλη οι ερυθρόλευκοι ακόμα ψάχνονται. Οι 15 πόντοι διαφοράς χθες κόντρα στην αδύναμη Τσεντεβίτα είναι πλασματικοί και τα πρώτα τζάμπολ μάλλον εκθέτουν τις θερινές επιλογές Σφαιρόπουλου και διοίκησης. Η χρονική συγκυρία για δεύτερη νίκη του «τριφυλλιού» μέσα σε δέκα μέρες είναι ιδανική. Η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να χαθεί, ειδικά μπροστά στον κόσμο της ομάδας που ύστερα από τρία συνεχόμενα εκτός έδρας ματς, θα έχει τη δυνατότητα για πρώτη φορά να δει τον φετινό Εξάστερο από κοντά.

Με ισάριθμες νίκες κόντρα σε Μπαρτζώκα και Σφαιρόπουλο, το τριφύλλι επιβεβαιώνει με τον πιο ηχηρό τρόπο την καλή εκκίνηση στη φετινή σεζόν, βάζει πλώρη για μια άκοπη πρόκριση στο TOP-16 ενώ φέρνει τον αιώνιο αντίπαλο του σε γκρίνια και εσωστρέφεια.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE