ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Και τώρα… Ολυμπιακός

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 2/2, μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Κρόνου Αγίου Δημητρίου με 60-53 και ετοιμάζεται για το μεγάλο ντέρμπι της Α1 μπάσκετ γυναικών την επόμενη εβδομάδα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, στο κλειστό «Π. Γιαννακόπουλος».

Και τώρα... Ολυμπιακός

Μετά τη νίκη επί του Πρωτέα Βούλας την πρώτη αγωνιστική, οι «πράσινες» ήθελαν σήμερα να κάνουν το 2/2 με αντίπαλο τον Κρόνο και να πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, στο ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας με τον Ολυμπιακό. Οι φίλοι της ομάδας, 350 περίπου στο σύνολο, βρέθηκαν στον Άγιο Δημήτριο και στήριξαν για ακόμα μία φορά τις παίκτριες του Πέτρου Πρέκα.

Ο στόχος επετεύχθη, ο Παναθηναϊκός πήρε τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια, παίζοντας κατά διαστήματα καλό μπάσκετ και τώρα απέναντι στον Ολυμπιακό θέλει να κάνει το 3/3 και να δείξει πως εκείνος θα είναι το «αφεντικό» στη φετινή Α1.

μπάσκετ_γυναικών-PANATHINAIKOS24

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με ένα γρήγορο (7-0) μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Κρόνος κατάφερε με το φινάλε της πρώτης περιόδου να μειώσει τη διαφορά (12-13) και μάλιστα με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο σκορ (14-13 στο 11′).

μπάσκετ_γυναικών-PANATHINAIKOS24

Οι κακές επιθετικές επιλογές από πλευράς Παναθηναϊκού και η καλή άμυνα από πλευράς Κρόνου, έφεραν το «τριφύλλι» με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου πίσω στο σκορ (29-25).

Στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, χρειάστηκε η εμπειρία της Καλέντζου (πολυτιμότερη του αγώνα) και η Αλμπάνεζ για να ξεκολλήσουν την ομάδα. Οι «πράσινες» έφεραν γρήγορα το παιχνίδι στο (31-31), με τον Κρόνο να βρίσκει όμως και πάλι τις λύσεις (38-35).

Από εκεί και πέρα άρχισε όμως ο Παναθηναϊκός να «ξυπνάει» για τα καλά και με ένα μικρό σερί πήρε μία σημαντική διαφορά στο σκορ. Αρχικά το τρίποντο της Λύμουρα έφερε την ισοφάριση (38-38) και στη συνέχεια ένα σερί 9-0, έδωσε και πάλι το προβάδισμα στο «τριφύλλι».

μπάσκετ_γυναικών-PANATHINAIKOS24

Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τις «πράσινες» μπροστά στο σκορ με (49-42) και το μόνο που χρειαζόταν πλέον ήταν η σταθερότητα. Ο Κρόνος προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά αρχικά το καλάθι της Καλέντζου και στη συνέχεια δύο τρίποντα, διαμόρφωσαν το τελικό (60-53) και έδωσαν τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Tα δεκάλεπτα: 12-13, 29-25, 42-49, 53-60

Κρόνος Αγίου Δημητρίου: Ντέι 15, Πανταζή, 11, Μίχου 11, Άνταμς 8, Μαγκλάρα 4, Ξάνθου 2, Οικονομίδου 2, Εμμανουηλίδου, Καμμένου, Σπαθάρη.

Παναθηναϊκός: Καλέντζου 15, Αλμπάνεζ 16, Ντέλβα 9, Λύμουρα 6, Κυριακοπούλου 4, Αυτζή 5, Παντέλη 3, Σλούκα, Πατεράκη 2, Δανούση, Κόνιαλη.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ