ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Προσγειώθηκε, οφείλει να απογειωθεί

Όταν… πέφτεις δεν κάθεσαι να κλαις τη μοίρα σου, οφείλεις να σηκωθείς και μάλιστα γρήγορα. Το επιτάσσει η συνέχεια και φυσικά το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό τη Δευτέρα στο πρώτο φετινό ματς που θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός μπροστά στον κόσμο του. Γραφεί η Ρούλα Στεφανάκη.

Προσγειώθηκε, οφείλει να απογειωθεί

Το ταξίδι του Παναθηναϊκού στη Ρωσία δεν στέφθηκε με επιτυχία. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς πλήρωσε την έλλειψη ενέργειας και καθαρού μυαλού στο φινάλε του αγώνα με την Λοκομοτίβ Κουμπάν και γνώρισε την ήττα στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αποδείχθηκε ανώτερη των περιστάσεων, έδειξε ψυχραιμία όταν η μπάλα έκαιγε, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και την αστοχία του τριφυλλιού και επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις ότι φέτος θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

Σε αυτή τη φάση, η ήττα στο Κράσνονταρ, η πρώτη μετά από δύο νικηφόρα εκτός έδρας ματς, αν εξαιρέσεις το ψυχολογικό κόστος από την από την… ανώμαλη προσγείωση, δεν δημιουργεί άλλα προβλήματα στους «πράσινους». Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τους γίνει μάθημα ενόψει της συνέχειας.

Και αυτό είναι το ζητούμενο. Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει και διαχειριστεί ορθά το… στραβοπάτημα στη Ρωσία μόνο σε καλό μπορεί να του βγει. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για το τριφύλλι να ανακάμψει αγωνιστικά και να βρεθεί στη θέση του οδηγού έναντι του «αιωνίου» αντιπάλου. Απαιτείται όμως απόλυτη προσήλωση στο στόχο του ώστε να μην δώσει κανένα δικαίωμα στον Ολυμπιακό να αμφισβητήσει την ανωτερότητα που είθισται να δείχνει ειδικά όταν παίζει στο… σπίτι του.

Ασφαλώς η σωστή προετοιμασία και το διάβασμα του αντιπάλου είναι προαπαιτούμενα, όμως σε αυτά τα ματς πολλές φορές έχουμε δει η τακτική να πηγαίνει περίπατο και να μετρούν άλλα πράγματα.

Ο πληγωμένος εγωισμός των «πρασίνων» από την πρόσφατη ήττα στη Ρωσία σε συνδυασμό με τον κόσμο που θα κατακλείσει το Ο.Α.Κ.Α. για να σπρώξει το τριφύλλι στη νίκη, θα αποτελέσουν καθοριστικούς παράγοντες στην εξέλιξη του αγώνα. Βέβαια, όσο πληγωμένος είναι ο εγωισμός των «πρασίνων», άλλο τόσο είναι και του «αιωνίου» αντιπάλου μετά τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια του θεσμού του κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό μέσα στο Σ.Ε.Φ.

Επομένως επειδή τα πολλά λόγια είναι περιττά και καλύτερος καθρέφτης από το παρκέ δεν υπάρχει, ας περιμένουμε να δούμε στην πράξη τι θα μετρήσει περισσότερο…

Ώρα ντέρμπι 8:30μ.μ.

Hμέρα: Δευτέρα 19 Οκτωβρίου.

Έδρα: Ο.Α.Κ.Α.

Συντονιστείτε!

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ