ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Με κάλυψη η Μιάλμπι, στήριγμα η Τολούκα

Μία γεμάτη αγώνες και στοιχηματικές επιλογές Κυριακή είναι η σημερινή με αναμετρήσεις για όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα και σούπερ αγώνες που θα μας κρατήσουν σε… εγρήγορση ενόψει του ευρωπαϊκού τριημέρου που ακολουθεί.

Με κάλυψη η Μιάλμπι, στήριγμα η Τολούκα

Μία γεμάτη αγώνες και στοιχηματικές επιλογές Κυριακή είναι η σημερινή με αναμετρήσεις για όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα και σούπερ αγώνες που θα μας κρατήσουν σε… εγρήγορση ενόψει του ευρωπαϊκού τριημέρου που ακολουθεί. Από τη Superleague ξεχωρίζει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ Ηρακλή και ΠΑΟΚ, ενώ στην Ιταλία η Ίντερ υποδέχεται τη Γιουβέντους σε μία μονομαχία που μπορεί να μην έχει την αίγλη του παρελθόντος, ωστόσο ποτέ δεν έπαψε να καθηλώνει το φίλαθλο κοινό.

Με DNB η Μιάλμπι

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το ένα από τα δύο δυνατά σημεία της ημέρας που είναι το «Διπλό» Draw No Bet της Μιάλμπι κόντρα στην Ασιρίσκα σε απόδοση 2.00. Μεγάλη νίκη πέτυχε την προηγούμενη αγωνιστική η Μιάλμπι, η οποία επικράτησε 2-1 σκορ της αδιάφορης Βάρμπεργκς. Νίκη που την κρατάει ακόμα ζωντανή στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Βρίσκεται στην 13η θέση με 27 βαθμούς, δύο από την παραμονή και τέσσερις από τον απευθείας υποβιβασμό. Τα πράγματα φαίνεται να είναι πλέον πιο εύκολα για την ομάδα του Λάρσον. Τις εναπομείναντες δύο αγωνιστικές αντιμετωπίζει εκτός της αδιάφορη Βάρναμο και κλείνει την σεζόν με την Μπρομαποϊκάρνα εντός έδρας. Με «διπλό» επί της Ασιρίσκα ξεμπερδεύει με τον υποβιβαμσό, δίνοντας τα όλα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, ώστε να αποφύγει και τα μπαράζ. Συμπλήρωσε τέσσερα ματς χωρίς ήττα (2-2-0). Εκτός έδρας έχει απολογισμό 3-4-6 με 9-18 τέρματα.

Παίρνει το τρίποντο η Τολούκα

Συνεχίζουμε με ακόμα ένα δυνατό σημείο που προέρχεται από το Μεξικό. Συγκεκριμένα κρατάμε τον «Άσσο» της Τολούκα κόντρα στην Κερετάρο σε απόδοση 1.90. Η «λευκή» ισοπαλία της Τολούκα με την Σάντος Λαγκούνα, την προηγούμενη αγωνιστική, ήταν ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα για την ομάδα, που παραμένει ωστόσο αήττητη εδώ και εφτά συνεχόμενα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, οι πέντε από τις οποίες είναι για το Πρωτάθλημα. Με 23 βαθμούς, μετά από 12 αγωνιστικές, βρίσκεται δυο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Πούμας και μπορεί να διεκδικήσει την πρώτη θέση από αυτή κιόλας την αγωνιστική. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχει εξασφαλίσει την θέση της στα πλέι οφ, με το μόνο που ανησυχεί τον Χοσέ Καρντόσο να είναι οι, όχι και τόσο καλές, εμφανίσεις στα εντός έδρας παιχνίδια. Αμφίβολη εξακολουθεί να παραμένει η συμμετοχή του Γκαλίνδο που απουσίασε από τα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του, όμως πολλές πιθανότητες να αγωνιστεί ο Ουρίμπε που είναι σχεδόν έτοιμος, μετά τον τραυματισμό του. Αμφίβολος είναι και ο Ταβαλέρα που χτύπησε στο παιχνίδι του Μεξικού με τον Παναμά.

Νίκη και Αστέρα Τρίπολης, προβάδισμα τα Τρίκαλα

Περνάμε στην Ελλάδα, από όπου θα κρατήσουμε τον «Άσσο» του Αστέρα Τρίπολης με αντίπαλο την Ξάνθη από τη Superleague σε απόδοση 1.91. Άμεση ανάγκη για επιστροφή στις νίκες έχει σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης, για τον οποίο η διακοπή αποτέλεσε «βάλσαμο». Μόλις δύο νίκες μετρούν οι Αρκάδες στις πρώτες έξι αγωνιστικές, έχοντας μάλιστα σχετικά βατό πρόγραμμα, δεν κατάφεραν να επικρατήσουν του Πλατανιά εντός έδρας (1-1) πριν από δύο εβδομάδες. Προηγήθηκε νωρίς η ομάδα του Στάικου Βεργέτη, «κλειδί» για την εξέλιξη του ματς η άμεση ισοφάριση των Κρητικών, οι οποίοι στάθηκαν πολύ καλά στο γήπεδο και προβλημάτισαν έντονα τους γηπεδούχους. Υπήρξαν φάσεις εκατέρωθεν στο δεύτερο μέρος, το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Αποδοκιμασίες για πρώτη φορά απ’ την πλευρά του κόσμου προς τους παίκτες και τον Βεργέτη, η διοίκηση πάντως επεσήμανε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα απομάκρυνσης του. «Ρητά και κατηγορηματικά λέω πως δεν υπάρχει η παραμικρή τέτοια σκέψη για έναν προπονητή που σημείωσε μεγάλες επιτυχίες, ένα δικό μας παιδί από την Τρίπολη, με ένα καλό επιτελείο δίπλα του. Δεν θα έπρεπε να το αναφέρουμε καν», επεσήμανε ο Γιώργος Μποροβήλος, που μετέφερε τους προβληματισμούς της διοίκησης στους παίκτες. «Θέλουμε να ματώνετε τη φανέλα του Αστέρα και αυτό να το κάνετε σε όλους τους αγώνες. Η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα, δεν είναι εικόνα του Αστέρα. Πρέπει να αλλάξει», φέρεται να τους είπε.

Ανεπαρκείς οι εμφανίσεις του Αστέρα στη Σούπερλιγκ, μετράει ρεκόρ 2-2-2, είναι ασταθέστατος αμυντικά, χωρίς συγκέντρωση και ψυχολογική ισορροπία. Χάνει τα πατήματα του εύκολα, αυτό «πληρώνει» μέχρι στιγμής. Σήμερα το ματς με την Ξάνθη είναι «τελικός», ακολουθεί η κρίσιμη εκτός έδρας αποστολή με τον ΑΠΟΕΛ για το Γιουρόπα Λιγκ την Πέμπτη. Επιστρέφουν οι Λανθαρότε (ΜΕ 2/0), Μπερτόλιο (ΜΕ 2/1) και Παπαδόπουλος (ΕΠ 1/0), τελευταία στιγμή μπήκε στην αποστολή ο Γιάννου, που δεν είναι 100% έτοιμος.

Από τη Football League επιλέξαμε το «Διπλό» Draw No Bet των Τρικάλων κόντρα στην Παναχαϊκή σε απόδοση 2.00. Κλέβουν τις εντυπώσεις τα Τρίκαλα στις πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος. Μετά το σπουδαίο «διπλό» επί του Αγροτικού Αστέρα με 1-2 πριν από δύο αγωνιστικές, «καθάρισαν» εύκολα και απλά την Καλλιθέα εντός έδρας με 2-0, ένα απόλυτα δίκαιο αποτέλεσμα. Στο 26’ με απίθανο σουτ ο Ριζογιάννης το 1-0, το σκορ έκλεισε στο 50’ με τον Στεφάνοβιτς. «Δε ζήτησα πίστωση χρόνου, γιατί είμαι σίγουρος για την δουλειά μου, ξέρω πολύ καλά πού ήρθα, σε ποια ομάδα βρίσκομαι, τα μέχρι τώρα δείγματα είναι θετικά και πορευόμαστε πάνω σε αυτό που ξεκίνησα από την πρώτη κιόλας ημέρα στην πόλη των Τρικάλων», επεσήμανε ο κόουτς Παναγόπουλος. Μεγάλη απουσία του γκολκίπερ Χιώτη, τη θέση του θα πάρει ο επίσης έμπειρος Σικαλιάς. Επιστρέφει ο Βάσκες (ΜΕ).

Με κάλυψη η Νιούκαστλ

 

Από την Premier League επιλέγουμε τον «Άσσο» Draw No Bet της Νιούκαστλ κόντρα στη Νόριτς σε απόδοση 1.85. Με την αναμέτρηση του “Σεντ Τζέιμς Παρκ” συνεχίζεται η 9η αγωνιστική της φετινής Πρέμιερ Λιγκ. Η Νιούκαστλ επιζητά ακόμα την παρθενική της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, προκειμένου να ξεκολλήσει από τον “πάτο” του πίνακα και να αποκτήσει τα απαραίτητα ψυχολογικά αποθέματα για τη δύσκολη συνέχεια. Τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες συνθέτουν το σερί για τις “καρακάξες” στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές, ενώ εντός έδρας μετρούν τα ισόπαλα 2-2 κόντρα σε Σαουθάμπτον και Τσέλσι και τις ήττες από Άρσεναλ (0-1) και Γουότφορντ (1-2). Μπορεί ο σοβαρός τραυματισμός του κίπερ Τιμ Κρουλ να συνιστά ένα μεγάλο πλήγμα, όμως στον αντίποδα ο ΜακΛάρεν έχει κανονικά διαθέσιμους για το σημερινό ματς τους Χαϊνταρά (ΑΜ), Γιάνμαατ (Δεξί μπακ), Ντάμετ (ΑΜ) και Κόλμπακ (ΜΕ), που ξεπέρασαν πλήρως τους τραυματισμούς τους. Κάτω από τα δοκάρια θα ξεκινήσει ο Ρομπ Έλιοτ.

Κρατάει η Φιορεντίνα κόντρα στη Νάπολι

Από τη Serie A επιλέγουμε το Χ2 της Φιορεντίνα με αντίπαλο τη Νάπολι σε απόδοση 2.20. Πέντε σερί νίκες μετράει στο πρωτάθλημα η Φιορεντίνα, η οποία παραμένει μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχοντας συγκεντρώσει 18 βαθμούς, δύο περισσότερους από την Ίντερ. Πιο συγκεκριμένα το συγκρότημα του Πάουλο Σόουζα κατάφερε να επικρατήσει των Τζένοα (1-0 εντός έδρας), Κάρπι (1-0 εκτός έδρας), Μπολόνια (2-0 εντός έδρας), Ίντερ (4-1 εκτός έδρας) και Αταλάντα (3-0 εντός έδρας). Κόντρα στην τελευταία πριν από δύο βδομάδες τα πράγματα έγιναν πολύ εύκολα για τους «βιόλα» από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, καθώς μόλις στο 5’ ο Παλέτα αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή, παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια, ενώ ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι ευστόχησαν σε εκτέλεση πέναλτι με τον Ίλισιτς. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Μπόρχα Βαλέρο αύξησε το δείκτη του σκορ, ενώ με τη συμπλήρωση των 90’ ο Βερντού διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση. Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του, Τόμισλαβ Έρτσεγκ, στα ιταλικά ΜΜΕ ο επιθετικός Κάλινιτς βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και θα δώσει το «παρών» στην αναμέτρηση κόντρα στη Νάπολι. Την Πέμπτη (22/10) η Φιορεντίνα θα φιλοξενήσει στην έδρα της τη Λεχ Πόζναν, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Με το Under 150.5 στη Μάλαγα, αλλαγμένη αμυντικά η Ούνιξ

Περνάμε στο Μπάσκετ από όπου ξεχωρίζει η αναμέτρηση Μάλαγα – Φουενλαμπράδα και το Under 150.5. Σήμερα Κυριακή 18 Οκτωβρίου διεξάγεται ολόκληρη η δεύτερη αγωνιστική της ACB και η Μάλαγα υποδέχεται την Φουενλαμπράδα. Την περσινή σεζόν η Μάλαγα νίκησε και στις δύο έδρες, 72-63 εντός και 75-78 εκτός, αλλά τότε η Φουενλαμπράδα ήταν σε πολύ κακή κατάσταση γι’αυτό και ουσιαστικά υποβιβάστηκε ως τελευταία αλλά συνεχίζει στην ACB λόγω αδυναμίας των ομάδων της LEB να συμμετάσχουν. Η Μάλαγα δεν παίζει καλό μπάσκετ και προς στιγμής έχει ξεσπάσματα λόγω του ταλέντου των παιχτών της. Εκείνος ο θρίαμβος με τη Ρεάλ στο σούπερ-καπ ήταν τελικά κάτι πιο ασήμαντο από ό,τι προσπάθησε να βγει προς τα έξω πολύ απλά γιατί αυτό τον καιρό η Ρεάλ χάνει από οποιονδήποτε. Η Φουενλαμπράδα έχει μάθει από τα περσινά λάθη, ο Τάμπακ έχει στην διάθεσή του ένα αρκετά καλό ρόστερ και αυτό που φαίνεται σε πρώτη όψη είναι ότι αποκλείεται να κινδυνεύσει με υποβιβασμό. Όλα για τον κόουτς Τάμπακ ξεκινούν από την άμυνα, το ίδιο και για τον Πλάθα που τον γνωρίζουμε τόσα χρόνια. Στον αγώνα κυρίως θα υπάρχει αργός ρυθμός και πολλά κενά διαστήματα. Μεγάλο το όριο των 150.5 οπότε θα επιλέξουμε το Under 150.5.

Από τη VTB League επιλέγουμε το Over 161.5 στην αναμέτρηση Αστάνα – Ούνιξ Καζάν σε απόδοση 1.85. Στην πρωτεύουσα του Καζακστάν η Αστάνα υποδέχεται την Ούνιξ για την τέταρτη ημέρα της VTB League. Βέβαια η Αστάνα έχει παίξει μόλις έναν αγώνα και η Ούνιξ δύο αλλά αυτό συμβαίνει πολύ συχνά και διορθώνεται με μεσοβδόμαδους αγώνες όταν υπάρχει χρόνος. Η πρεμιέρα της Αστάνα ήταν απαράδεκτη και ήταν λογικό γιατί πολλοί από τος αθλητές της δεν έκαναν σοβαρή προετοιμασία αφού ήταν με την εθνική Καζακστάν στο πανασιατικό πρωτάθλημα της Κίνας που τέλειωσε 3 Οκτώβρη. Η Ούνιξ έχει ρόστερ για να πάει ψηλά και επίσης θα κυνηγήσει τον τίτλο στο Eurocup για να ξαναβρεθεί στην Euroleague. Στη συμπεριφορά της Αστάνα στα μέχρι τώρα παιχνίδια της, φιλικά και επίσημα, απουσιάζει η άμυνα. Πριν το 99-66 από την Κουμπάν είχε δεχθεί τα 106-61 από τη Νεπτούνας, 78-103 από την Κίμκι και 88-101 από τη Ρίτας. Η φετινή Ούνιξ, τουλάχιστον στις αρχές, δείχνει ακραίες επιθετικές αρετές και ελάχιστη αφοσίωση στην άμυνα. Έτσι τα σκορ της είναι 83-91 από τη Μινσκ, 94-87 με Νύμπουρκ και 94-68 με Στεάουα. Ικανή να σκοράρει 95+ πόντους η Ούνιξ και να ακολουθήσει κάπως η Αστάνα ώστε να επαληθευθεί το Over 161.5.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από το πρωί τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα νόμιμα online casino προκειμένου να παίζετε με ασφάλεια.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.