ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Η σταδιακή εξέλιξη του Ραντούλιτσα σε αριθμούς

Το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει την εξέλιξη του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα με αριθμούς, από τα φιλικά ματς σε Κίνα και Ρωσία μέχρι την πρόσφατη πρεμιέρα των «πρασίνων» στην Ευρωλίγκα, κόντρα στην Λοκομοτίβ Κουμπάν που σημείωσε ατομικό ρεκόρ πόντων.

Η σταδιακή εξέλιξη του Ραντούλιτσα σε αριθμούς

Μπήκε στις υποχρεώσεις της ομάδας μόνο με λίγες ημέρες ξεκούρασης. Συμμετείχε σε όλα τα ταξίδια της ομάδας (Κίνα, Ρωσία) και στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για το κύπελλο, έμοιαζε να είναι έξω από τα νερά του, σημάδι κούρασης και καταπόνησης λόγω αυξημένων υποχρεώσεων με Εθνική και ταξιδιών με τον Παναθηναϊκό.

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα όμως, είναι ένας παίκτης-κλειδί για τον φετινό Παναθηναϊκό του «Σάλε» και δείχνει πως χρειάζεται και το κατάλληλο διάστημα προσαρμογής.

Ήδη από το ματς με τους ερυθρόλευκους και μετά, ο «Κινγκ-κονγκ» βγάζει πράγματα στο παρκέ με τη δύναμή του και την αδιαμφισβήτητη ποιότητά του. Δείχνει επίσης πως μπορεί να ανταποκριθεί στους ρόλους που του έχει θέσει ο Τζόρτζεβιτς μέσα στο παρκέ και αρχίζει να μας θυμίζει στιγμές που είδαμε στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ.

Πόσο κοστίζει το «Tony Montana» μπουφάν του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Πόσο κοστίζει το «Tony Montana» μπουφάν του Δημήτρη Γιαννακόπουλου 29.465 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα νούμερα που έχει σημειώσει ως τώρα στην τριάδα των ματς (Ολυμπιακό, Άρη, Λοκομοτίβ Κουμπάν) αλλά και στα φιλικά ματς σε Κίνα και Ρωσία, μπορεί να μην αντικατοπτρίζουν ακόμα την εικόνα που έχει για εκείνον το κοινό της ομάδας, αλλά προδιαθέτουν πως ο Ραντούλιτσα τη φετινή σεζόν, θα αποτελέσει ένα από τα πιο σημαντικά βέλη στην «πράσινη» φαρέτρα, ενόψει και της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Είναι παίκτης έξυπνος, μπορεί με τον όγκο του να κυριαρχήσει μέσα στις δύο ρακέτες, ενώ στα θετικά του είναι η ευχέρεια που έχει στο ποστάρισμα και στην ολοκλήρωση των φάσεων μετά από «pick n’ roll». Επίσης αυτό που θα πρέπει να επισημανθεί για τον θηριώδη Σέρβο σέντερ, είναι τα πολλά φάουλ που κερδίζει σε κάθε ματς, καθώς ξέρει πως να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες των αντίπαλων ψηλών και τα πολύ καλά ποσοστά που διαθέτει από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας».

Παράλληλα, πρέπει να τονιστεί πως στο ματς με την Λοκομοτίβ πέτυχε και ατομικό ρεκόρ πόντων (15) στην διοργάνωση, τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση στο θεσμό.

Οι αριθμοί του στα ματς μέχρι τώρα…

Ζεγιάνγκ Λάιονς: 12 πόντοι (υπόλοιπο στατιστικό δεν κρατήθηκε).

Γκουανγκντονγκ Τάιγκερς: 15 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 τάπα σε 15 λεπτά συμμετοχής.

Ούνικς Καζάν: 12 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 22 λεπτά συμμετοχής.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 12 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 τάπα σε 17 λεπτά συμμετοχής.

Ολυμπιακός: 4 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 1 τάπα και 5 κερδισμένα φάουλ σε 12 λεπτά συμμετοχής.

Άρης: 14 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 4 κερδισμένα φάουλ σε 19 λεπτά συμμετοχής.

Λοκομοτίβ Κουμπάν: 15 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 2 τάπες και 5 κερδισμένα φάουλ σε 17 λεπτά συμμετοχής.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.