Στο πρόσφατο παρελθόν ασχοληθήκαμε με το φαινόμενο των ποδοσφαιριστών-κλαρινογαμπρών. Έτσι, όποιος από εσάς σκοπεύει να κάνει καριέρα ως ποδοσφαιριστής θα ξέρει πώς πρέπει να ντυθεί. Κι αν κάποιος θέλει να γίνει παράγοντας; Να σας αφήσουμε έτσι; Για τον λόγο αυτό παρουσιάζουμε τις τοπ τάσεις της μόδας τα τελευταία 40 περίπου χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να μπορείτε να διαλέξετε το στυλ που σας ταιριάζει. Κάθε τάση παρουσιάζεται με το αντίστοιχο-μοντέλο πρόεδρο:
Ντύσιμο τραγουδιστής σε μπουζούκια (Θοδωρής Ζαγοράκης)
Για τους πιο μουσικόφιλους ξενύχτηδες προτείνουμε αυτό το στυλ. Ο Τέο μπορεί να ήταν ένας καταπληκτικός χαφ με τεράστια καριέρα, αλλά από την στιγμή που παράτησε το ποδόσφαιρο και έγινε παράγοντας, έδειξε ότι εκτός από την μπάλα είχε έφεση και στα ας πούμε «ιδιαίτερα» πουκάμισα. Γενικά, δώσε ρίγα στον Θοδωρή και πάρ’του την ψυχή. Θεςλεπτή κάθετη ρίγα; Θες διάφορες ρίγες; Θες ρίγες μάλλον δερμάτινες χωρίς κανένα νόημα μαζί με κρεμαστό; Με αποκορύφωμα την εμφάνιση στην κλήρωση του πρωταθλήματος το 2009 που οι ρίγες έχουν αντικασταθεί με κάτι σαν τραϊμπαλιές ή κινέζικα φίδια ή τοιχογραφία των Αζτέκων ή σαν να του πήρε το πουκάμισο ο γιος και να έπαιζε με μαρκαδόρους.
Ντύσιμο δημόσιος υπάλληλος δεκαετίας 1980 (Αλεχάντρο Σκλαβενίτης)
Αν θέλετε κάτι πιο απλό ώστε να μιλούν οι πράξεις για σας, τότε εδώ είμαστε. Για όσους θέλουν να φορούν τα ρούχα και όχι τα ρούχα να φορούν αυτούς, βρήκαμε το στυλ που ψάχνετε. Ήταν τα χρόνια που ο Μάκης Ψωμιάδης προσπαθούσε να βρει μπροστινούς για να «αναλάβουν» την ΑΕΚ. Μια μέρα λοιπόν μάθαμε για τον πάμπλουτο Έλληνα από το Μεξικό. Ο Σκλαβενίτης κατέφτασε από το εξωτερικό, οι συγγενείς του δήλωναν έκπληκτοι καθώς δεν είχε φράγκο και ο Αλεχάντρο έκανε πρεμιέρα με αυτό το look. Ο ένας «εκ των 10 πλουσιότερων ανθρώπων στο Μεξικό» φοράει t-shirt κανά δυο νούμερα μεγαλύτερο, περασμένο μέσα από το παντελόνι, στάμπα από ιδρώτα στην α-μασχάλη και οι τότε ρεπόρτερς της ΑΕΚ σχολίαζαν και το γεγονός ότι φορούσε παπούτσια χωρίς κάλτσες. Εκνευρισμένος από την κριτική για τον Σκλαβενίτη, ο Μάκαρος δικαιολόγησε την εμφάνιση με την ιστορική ατάκα: «Ήρθε ο άνθρωπος από ένα ταξίδι τριάντα ωρών και μία δεκαπεντάωρη μπίζνα-διαπραγμάτευση με την πωλήτρια εταιρεία«.
Ντύσιμο κτηνοτρόφος ελληνικής υπαίθρου (Κώστας Τσιτσόπουλος)
Κανείς μας δεν πρέπει να ντρέπεται για τις καταβολές που έχει. Τη δεκαετία του 1980 και αρχές του 1990 η Δράμα είχε τη Δόξα στην Α” Εθνική βγάζοντας και πολύ καλούς παίκτες όπως τους Γεωργιάδηδες. Το μεγάλο της όπλο όμως ήταν ο «ισχυρός άντρας» της Δόξας, ο Κώστας Τσιτσόπουλος γνωστός και ως «τυρέμπορας» (δεν ήταν παρατσούκλι, ήταν η κανονική του δουλειά). Ο Τσιτσόπουλος ήταν ο παραδοσιακός παράγοντας της εποχής, χωμένος σε όλα τα κόλπα, το στερεότυπο του επαρχιακού ποδοσφαιράνθρωπου που ακόμα και σήμερα επιζεί. Δυστυχώς φωτογραφίες του πολλές δεν υπάρχουν για να δείξουμε το μεγαλείο του, αλιεύσαμε όμως αυτό το σχετικά πρόσφατο καλτ βίντεο που αξίζει. Γιατί τα ρούχα είναι το 50% και το άλλο 50% είναι η… μενταλιτέ.
Ντύσιμο Ομερτά (Γιάννης Κομπότης)
Αν θέλεις ντύσιμο που να δείχνει καπατσοσύνη τότε είσαι εδώ. Τα λόγια είναι περιττά για τον Φρανκ Άντεργουντ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το μεγαλείο του είναι γνωστό. Αν δεν έχεις κάνει εκδρομή στην Λιβαδειά να τον πετύχεις με την Μαζεράτι του σε κανένα στενό της πόλης δεν μπορείς να καταλάβεις τίποτα. Μια επική μορφή ανεξαρτήτως ντυσίματος που και εκεί όμως είναι δυνατός. Εδώ τον βλέπουμε να βραβεύει τον Γκαγκάτση με άσπρο σακάκι και σκούρο πουκάμισο μεσημεριάτικα και τον Ατματζίδη να αναρωτιέται τι διάολο είναι αυτή η ρακέτα τρόπαιο.
Ντύσιμο ομογενής μεγαλοτσιφλικάς στη Ν. Αφρική (Γιάννης Ζαχουδάνης)
Για τους νεότερους να πούμε λίγα λόγια για τον Τζον Ζαχουδάνη, που η ιστορία του θυμίζει αρκετά του Αλεχάντρο Σκλαβενίτη, τον ομογενή από τις ΗΠΑ. Κατά σύμπτωση κι αυτός εμφανίστηκε την ίδια εποχή σε μια αρκετά «θολή» μεταβίβαση μετοχών της ΠΑΕ Άρης από τον Κοντομηνά προς αυτόν. Ανατρέχοντας στα άρθρα της εποχής μπορεί κανείς να βρει ότι ο Ζαχουδάνης ήταν συνοδιοκτήτης ενός κάντρι κλαμπ (που δεν είναι μαγαζί που παίζουν κάντρι μουσική, αλλά κλειστά κλαμπ με γκαζόν που πλούσιοι συνήθως λευκοί πηγαίνουν για να παίξουν τένις και γκολφ) στις ΗΠΑ. Από όσο γνωρίζω, εκρεμμούν δικαστήρια εναντίον του, αλλά ο Γιάνναρος κάνει ζωάρα στην Καλιφόρνια βγάζοντας το δικό του κρασί. Αν και η φωτό είναι μετά από την ενασχόλησή του με τον Άρη, είναι τόσο υπέροχο το γιλέκο, το tinted γυαλί και το μπουκάλι κρασί που κάναμε εξαίρεση. Αν θέλετε τον ρόλο του πλούσιου Έλληνα ομογενή, έτσι θα το υποστηρίξετε.
Ντύσιμο μπαμπάς που ήρθε στο 5Χ5 να σε μαζέψει (Ιβάν Σαββίδης)
Η αλήθεια είναι ότι ο ισχυρός άντρας του ΠΑΟΚ εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό πάντα καλοντυμένος. Υπάρχει όμως μια βραδιά που όλοι οι ΠΑΟΚτζήδες προσπαθούν να ξεχάσουν κι ο Ιβάν έχει ακόμα έναν λόγο. Τη νύχτα του άτυχου τελικού κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, ο Ιβάν έκανε το δικό του σόου με τον Γιάννη Αλαφούζο. Είχαμε να δούμε τόση αγάπη σε τελικό μεταξύ δύο αντιπάλων από το πρώτο Big Brother με τον Τσάκα και τον Πρόδρομο, με τη διαφορά ότι εκεί κέρδισε ο Πόντιος. Εδώ, ενώ ο Αλαφούζος εμφανίστηκε ντυμένος στην πένα, ο Σαββίδης προτίμησε λευκό πόλο μπλουζάκι ΠΑΟΚ που ήταν και κομματάκι στενό τονίζοντας την μπάκα και από κάτω φόρμα. Αυτό δεν ήταν το πρόβλημα όμως. Το πρόβλημα ήταν το σκαρπίνι από κάτω που συνόδευε αυτή την εμφάνιση. Δυστυχώς καλή φωτό δεν υπάρχει, οπότε αρκούμαστε στο σκρίνσοτ από το YouTube, αν και γενικά δεν θα συνιστούσαμε αυτό το στυλ αν δεν έχετε τουλάχιστον ένα ξενοδοχείο στο χαρτοφυλάκιό σας.
Ντύσιμο Λάμπρος Κωνσταντάρας aka μάμι μπλου (Θωμάς Μαύρος)
Για κάτι πιο βίντατζ και αεράτο έχουμε κι εδώ την λύση. Ο Θ(ε)ωμάς είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστής που έβγαλε ποτέ η χώρα, ένας άοκνος παστελωτής και ένας από τους πιο αγαπημένους παίκτες των οπαδών της ΑΕΚ. Στιλιστικά μοιάζει να τον έχουν κλειδώσει στη δεκαετία του 1970 και να πέταξαν το κλειδί στη θάλασσα. Αν και το πέρασμά του από τον προεδρικό θώκο της ΑΕΚ είναι κάτι που και ο ίδιος και όλος ο κόσμος της ΑΕΚ θα θέλει να ξεχάσει, μας χάρισε αρκετές στιγμές καλτίλας, ειδικά από την στιγμή που ανέλαβε προπονητής ο μαυρισμένος Βαγγέλης Βλάχος φτιάχνοντας ένα δίδυμο από άλλες εποχές.
Nτύσιμο homicide detective στη Νέα Υόρκη το 1970 (Γιώργος Βαρδινογιάννης)
Για όσους έχουν στο μυαλό τους μια φιλοσοφία Έλληνα πατερούλη προέδρου που τον τρέμουν οι παίκτες, υπάρχει λύση. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης για χρόνια ήταν από τους ισχυρότερους ανθρώπους στο ελληνικό ποδόσφαιρο βγάζοντας την μαγκιά από τα κουτούκια και μεταφέροντάς την στα επίσημα των γηπέδων. O καπετάνιος ή και Ρίνγκο (για τους όχι τόσο φίλους) με το βλοσυρό βλέμμα, αρκετά συχνά ένα μουστάκι και σχεδόν πάντα ένα τσιγάρο στο στόμα εμφανίζεται με γραβατιά, στενό παντελόνι, γυαλί ηλίου της μάρκας «Are you talking to me?», ζωνάρι και κάτι να κρέμεται από την τσέπη. Αν θέλετε να είστε ο bad cop, μην ψάχνετε αλλού.
Πηγή: sombrero.gr