ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Δεν του πάει ο Οκτώβρης… (vids)

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται για 5η φορά στο πρωτάθλημα, το μήνα Οκτώβριο (από το ’00 και μετά), με το «τριφύλλι» να έχει κερδίσει μόλις μία φορά.

Δεν του πάει ο Οκτώβρης… (vids)

Οι δύο αιώνιοι πατούν ξανά… παρκέ σε κάτι λιγότερο από 24 ώρες, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Αυτό το σκηνικό, έχει… επαναληφθεί, άλλες τέσσερις φορές τα τελευταία 15 χρόνια, με τον Ολυμπιακό να μετράει τέσσερις νίκες και μία ήττα, απέναντι στο «τριφύλλι», το μήνα Οκτώβριο.

Τα τρία από τα τέσσερα ματς, έγιναν στο ΣΕΦ και μόλις το ένα στο ΟΑΚΑ (είναι το δεύτερο το φετινό στην έδρα των «πράσινων»).  Σημειωτέων… πως και τις 4 αυτές φορές, όπου αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες στο μήνα που διανύουμε, ο Παναθηναϊκός κατέληξε πρωταθλητής στο τέλος της σεζόν…

Ας τα ξαναθυμηθούμε ένα-ένα…

Ήταν 30/10/2004, η «αρμάδα» του Ομπράντοβιτς «κατέβηκε» στο ΣΕΦ, για την  3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1, σε ένα ματς, ήσσονος σημασίας, καθώς η διαφορά του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό ήταν χαοτική.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού με 81-74, παρά τους 20 πόντους του Ντάριλ Μίντλετον.

Δύο χρόνια αργότερα (29/10/2006) ξανά στο ΣΕΦ, για την 4η αγωνιστική αυτή τη φορά, ο Παναθηναϊκός θα πάρει ένα μνημειώδες διπλό με 73-74.

Με σούπερ «τρίγωνο» Μπατίστ-Διαμαντίδη-Σισκάουσκας, ο Παναθηναϊκός παρότι είχε το προβάδισμα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς και ο Ολυμπιακός επανήλθε και προηγήθηκε ακόμα και 6 πόντους στο φινάλε το οποίο ήταν συγκλονιστικό και το «τριφύλλι» να παίρνει ένα από τα πιο «μάγκικα» διπλά στο ΣΕΦ.

Η αναμέτρηση, αμαυρώθηκε δυστυχώς από επίθεση οπαδών στα δημοσιογραφικά του Σταδίου.

Πέρασαν πολλά χρόνια, για να ξαναβρεθούν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, τόσο νωρίς στη σεζόν, για το πρωτάθλημα.

Στις 22/10/2012, στο ΟΑΚΑ αυτή τη φορά, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντραρίστηκαν στην 2 αγωνιστική μιας ιστορικής χρονιάς για το «τριφύλλι». Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας, ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει αναλάβει, οι «πράσινοι» ηττήθηκαν από τον σαφώς πιο έτοιμο Ολυμπιακό, με τον Στεφαν Λάσμε να κάνει ντεμπούτο εκείνη τη βραδιά, δείχνοντας ψήγματα του τι θα επακολουθούσε…

60-64 και διπλό για τον Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, ο οποίος στους τελικούς, στο τέλος της χρονιάς θα πάθαινε εν τέλει ένα μεγάλο κάζο…

Την αμέσως επόμενη χρονιά, η κληρωτίδα έφερε πάλι αντιμέτωπους τους αιώνιους στην 1η αγωνιστική (14/10/2013), στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ.

Ανέτοιμες και οι δύο ομάδες, νίκη για τον Ολυμπιακό με 55-45, σε ένα κάκιστο ποιοτικά παιχνίδι. Στο τέλος και αυτής της σεζόν, οι «πράσινοι» θα πάρουν άλλη μία κούπα, με ακόμα έναν διαφορετικό τρόπο… Break στο break…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...