ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Από τον Αλβαρέζ στον… Γήττα (Pics,Vids)

Μόλις τρεις ποδοσφαιριστές έχουν πάρει μεταγραφή από τον ΠΑΣ Γιάννινα στον Παναθηναϊκό. Το Panathinaikos24.gr σας θυμίζει ποιοι ήταν αυτοί αλλά και όλα όσα πέτυχαν με την φανέλα του Παναθηναϊκού και όχι μόνο.

Από τον Αλβαρέζ στον... Γήττα (Pics,Vids)

Τρεις παίκτες έχουν κάνει το «ταξίδι» από τον ΠΑΣ στον Παναθηναϊκό. Πιο συγκεκριμένα αυτοί ήταν οι Όσκαρ Αλβαρέζ, Γιούρκας Σεϊταρίδης και Ξενοφών Γήττας. Οι Αλβαρέζ και Σεϊταρίδης είχαν πολύ καλή παρουσία με την «πράσινη» φανέλα σε σχέση με τον Ξενοφών Γήττα που «πέρασε και δεν ακούμπησε».

Όσκαρ Αλβαρέζ

Ο Όσκαρ Αλβαρέζ είναι από τους καλύτερους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο συγκεκριμένος επιθετικός ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΣ Γιάννινα το 1972. Στον ΠΑΣ αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια και πέτυχε συνολικά 77 γκολ. Τα 55 τα πέτυχε στην Β’ εθνική και τα υπόλοιπα 22 στην Α’.

αλβαρέζ

Το 1975 ο Αλβαρέζ είχε χαρίσει την εντός έδρας νίκη στον ΠΑΣ Γιάννινα εναντίον του Παναθηναϊκού με δύο προσωπικά του τέρματα.  Το 1976 λοιπόν ο Αργεντινός «γκολτζής» έκανε το μεγάλο βήμα και ήρθε στον Παναθηναϊκό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους «πράσινους» τον έφερε ο Γκομέζ Ντε Φαρία που αργότερα  συνεργάστηκε και με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 536 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Η-Ομάδα-του-1977

Την πρώτη του σεζόν με την «πράσινη» φανέλα πέτυχε 19 γκολ σε 32 αγώνες  και βρέθηκε στην 3η θέση των σκόρερ του Ελληνικού πρωταθλήματος. Τα τέρματα που πέτυχε βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να κατακτήσει το τρεμπλ καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας, κυπελλούχος Ελλάδας και κυπελλούχος Βαλκανίων.

Με την φανέλα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα πέτυχε 55 τέρματα ενώ στο κύπελλο 10. Το 1980 αποχώρησε από το «τριφύλλι» και συνέχισε την καριέρα του στον Ατρόμητο όπου εκεί ολοκλήρωσε την καριέρα του.

Ξενοφών Γήττας

Ο Ξενοφών Γήττας γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου του 1979 και ξεκίνησε την καριέρα του το 1998 από τον ΠΑΣ Γιάννινα που αγωνίζονταν εκείνη την περίοδο στην Γ’ Εθνική. Η θέση του Έλληνα ποδοσφαιριστή ήταν ως επιθετικός χαφ όπου και εκεί έπαιξε σ’ όλη του την καριέρα.

panathinaikos24.gr-γήττας

Στον ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε μέχρι τα μέσα της σεζόν 2002-2003 καθώς οι εμφανίσεις του προκάλεσαν το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, ο οποίος και τον απέκτησε ύστερα από επίσημη πρόταση. Στον ΠΑΣ Γιάννινα ο ποδοσφαιριστής σε 135 εμφανίσεις και 22 τέρματα. Ο Γήττας αξίζει να σημειωθεί ότι αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Σέρχιο Μαρκαριάν.

panathinaikos24.gr-ghttas

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει και έτσι κατάφερε να κάνει μόλις 4 εμφανίσεις. Ο Ξενοφών Γήττας αγωνίστηκε μόλις ένα χρόνο και στην συνέχεια δόθηκε δανεικός στην Καλλιθέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ποδοσφαιριστής είχε επιστρέψει από τον δανεισμό του και έτσι ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το νταμπλ. Στη συνέχεια με τη φανέλα της Κέρκυρας σκόραρε και ένα γκολ εναντίον των «πράσινων».

panathianikos24.gr-γήττας

Γιούρκας Σεϊταρίδης

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης αγωνίστηκε στην καριέρα του στην θέση του δεξιού μπακ. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου αγωνίστηκε από το 1998 μέχρι το 2001. Με την φανέλα του ΠΑΣ αγωνίστηκε 40 φορές και πέτυχε 5 τέρματα. Πέντε μήνες πριν γίνει η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε στην ήττα του ΠΑΣ από τον Παναθηναϊκό με 2-1 και είχε πάρα πολύ καλή παρουσία. Τον Ιανουάριο του 2001 λοιπόν έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και πήγε στον Παναθηναϊκό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταγραφή του Σεϊταρίδη στον Παναθηναϊκό αποτέλεσε επιλογή του Στράτου Αποστολάκη.

panathinaikos24.gr-σείταρίδης

Η χρονιά αυτή (2001) αποτέλεσε ορόσημο στη μετέπειτα καριέρα του, καθώς υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό, σημείωσε το πρώτο του τέρμα στις ευρωπαϊκές συλλογικές διοργανώσεις (στις 7 Μαρτίου 2001) εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ( με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να λέει την γνωστή φράση «Ποιος είναι αυτός ο Γιούρκας;) για τη δεύτερη φάση των ομίλων του Champions League, ενώ αναδείχθηκε και καλύτερος νέος Έλληνας ποδοσφαιριστής, βραβείο που μοιράστηκε με τους Παντελή Καφέ και Άγγελο Χαριστέα.

Στην πρώτη του «θητεία» στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε μέχρι το 2004, όπου κατέκτησε το νταμπλ με την «πράσινη» φανέλα. Η πολύ καλή του παρουσία στον Παναθηναϊκό κέντρισε το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων. Τελικά ο Γιούρκας πήρε μεταγραφή για την Πόρτο και στα ταμεία του Παναθηναϊκού μπήκαν γύρω στα 3 εκατ. ευρώ.

ÊÏÕÁÑÅÓÌÁ ÓÅÉÔÁÑÉÄÇÓ / ÐÏÑÔÏ - ÊÁËÍÔÁÓ (ÔÅËÉÊÏÓ ÄÉÇÐÅÉÑÙÔÉÊÏ 2004)

Το καλοκαίρι εκείνο ήταν ίσως και το καλύτερο της καριέρας του Έλληνα ποδοσφαιριστή μιας και ήταν βασικό μέλος της μεγάλης Εθνικής Ελλάδος που κατέκτησε το Euro του 2004.

seitaridis

Στην Πόρτο αγωνίστηκε για ένα χρόνο όπου πήρε μεταγραφή για την «παγωμένη» Ρωσία και την Ντιναμό Μόσχας. Εκεί έκατσε για περίπου 3 χρόνια και τελικά πήρε μεταγραφή για την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στην Ατλέτικο αγωνίστηκε για 3 περίπου χρόνια και συμπλήρωσε 70 συμμετοχές.

Το 2009 επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και συμμετείχε στην ομάδα που κατέκτησε το νταμπλ τη σεζόν 2009-10 . Τελικά ολοκλήρωσε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό το 2013. Με το «τριφύλλι» στο στήθος συμπλήρωσε 155 συμμετοχές και στις δυο του θητείες.

ÊÁÑÍÅÆÇÓ ÓÅÉÔÁÑÉÄÇÓ ÊÁÔÓÏÕÑÁÍÇÓ ÄÁÑËÁÓ ÓÁÑÉÅÃÊÉ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÑÇÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2009-2010 ÔÅËÉÊÏÓ) KARNEZIS SEITARIDIS KATSOURANIS DARLAS SARRIEGI PANATHINAIKOS - ARIS (CUP 2009-2010 FINAL)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.