ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Και τώρα Τούμπα!

Ο Παναθηναϊκός με τέρματα των Καρέλη (17’) Πέτριτς (60’) και Αμπέντ (90+3’) επικράτησε 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα κάνοντας το 4χ4 και πλέον πηγαίνει Τούμπα για το πρώτο crash test τίτλου. Το γκολ των φιλοξενουμένων ο Τσάβες με πέναλτι στο 71’.

Και τώρα Τούμπα!

Με περίπου 6000 οπαδούς το «τριφύλλι» υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα και κατάφερε να πετύχει την τέταρτη διαδοχική νίκη του κόντρα στον ΠΑΣ με 3-1, μένοντας στο -3 από την κορυφή.

Έτσι πηγαίνει με την καλύτερη ψυχολογία στην Τούμπα, όπου και θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ σ’ ένα γερό crash test.

Το ματς

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τους «πράσινους» με σχηματισμό 4-4-2 σε ρόμβο και τους Καρέλη και Πέτριτς στη γραμμή κρούσης.

Από τη σέντρα της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους Ηπειρώτες που έπαιζαν κυρίως από πλάγια αριστερά, όμως δίχως αποτέλεσμα.

Πρόβλημα στην ανάπτυξη και 1-0 με Καρέλη

Οι «πράσινοι» στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης, έδειχναν να έχουν πρόβλημα στην ανάπτυξή τους, με τον ΠΑΣ να αντιμετωπίζει εξαιρετικά την αναμέτρηση με τη διπλή ζώνη άμυνας που εφάρμοζε ο Γιάννης Πετράκης, ενώ έψαχναν την κόντρα για να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των Τσάβες και Ιλιτς.

ÌÐÅÑÉÏÓ ÂÅËËÉÄÇÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ  BERIOS VELIDIS  PANATHINAIKOS - PAS GIANINIA (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση, ήρθε από την πλευρά των Ιωαννίνων, αφού μετά από σύγχυση στα καρέ του Στιλ, δεν μπόρεσαν να σουτάρουν όπως θα ήθελαν μετά την κεφαλιά του Ίλιτς και την ασταθή επέμβαση του Βρετανού κίπερ των «πρασίνων».

Στην πρώτη καλή στιγμή για τους «πράσινους» στο 17ο λεπτό, ήρθε και το 1-0 με τον Νίκο Καρέλη, αφού «κοιμήθηκε» η άμυνα του ΠΑΣ και ο Έλληνας επιθετικός με διπλή προσπάθεια, σημείωσε το γκολ.

Το γκολ έδωσε «φτερά» στους «πράσινους» που ήταν μόνιμα σε θέση επίθεσης και προσπαθούσε να βρει κενό χώρο, ώστε να δημιουργήσει ξανά κίνδυνο στα καρέ του Βελλίδη. Η εκτέλεση φάουλ του Νάνο στο 24’ δεν ήταν η ιδανική με τον Μάρκο Βελλίδη να απομακρύνει με τις γροθιές για σιγουριά, αφού γύρω τους υπήρχαν μόνο «πράσινες» φανέλες.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ   PANATHINAIKOS - PAS GIANINIA (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Ευκαιρία για ΠΑΣ, εντυπωσιακός Ζέκα

Μία ολιγωρία της «πράσινης» άμυνας έφερε και την κλασική ευκαιρία για τον ΠΑΣ, όμως το πλασέ του Ίλιτς δεν βρήκε στόχο στο 26’. Στην αμέσως επόμενη φάση στην αναμέτρηση, Ζέκα και Καρέλης συνεργάστηκαν άψογα με τον τελευταίο να πασάρει με το «τακουνάκι» στον Αμπέντ που ερχόταν από πίσω, όμως το πλασέ του Αλγερινού χαφ βρήκε «αέρα» με τους αμυντικούς του ΠΑΣ να απομακρύνουν.

Οι «πράσινοι» με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, παρουσίαζαν ένα πολύ καλό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο, ψάχνοντας για κενούς χώρους που άφηναν δικαιολογημένα οι παίκτες του ΠΑΣ και από τα άκρα δημιουργούσαν συχνά κινδύνους.

Ο εξαιρετικός για ακόμα μια φορά Ζέκα, δεν άφηνε καμία μπάλα να περάσει χωρίς να τη διεκδικήσει και προσπαθούσε να τροφοδοτήσει είτε τον Καρέλη είτε τον Πέτριτς από τα πλάγια. Στο 39ο λεπτό μετά από εξαιρετικό στημένο του Νάνο, ο Στάθης Ταυλαρίδης πήδηξε ανενόχλητος για κεφαλιά, με την μπάλα να παίρνει τροχιά για τα δίχτυα, αλλά η παρέμβαση του Βελλίδη ήταν καταλυτική.

ÓÊÏÍÄÑÁÓ ÔÁÕËÁÑÉÄÇÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ  SKONDRAS TAVLARIDIS  PANATHINAIKOS - PAS GIANINIA (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Στο 42ο λεπτό, ο Καρέλης εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του, πάτησε περιοχή, αλλά το γύρισμα στο σημείο του πέναλτι για τον Πέτριτς, δεν μπόρεσε να το κάνει γκολ, ο Κροάτης καθώς το σουτ που δοκίμασε στην κίνηση, ήταν αδύναμο με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Αυτή ήταν και η τελευταία στιγμή για το α’ μέρος, καθώς ο Λαμπρόπουλος έστειλε τις δύο ομάδες στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες επέστρεψαν χωρίς αλλαγές, με τον ΠΑΣ να χάνει την πρώτη καλή στιγμή με τη σέντρα-σουτ του Τσάβες να καταλήγει στην αγκαλιά του Στιλ.

Καλός ο Πέτριτς και 2-0

Ο ΠΑΣ βλέποντας τον Παναθηναϊκό να μην δημιουργεί, προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις στα καρέ των «πρασίνων» αλλά χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα.

Με πρωταγωνιστή τον Πέτριτς, ο Παναθηναϊκός επεχείρησε να βρει και δεύτερο τέρμα στο 55ο λεπτό, όμως μετά την ατομική ενέργεια το σουτ που δοκίμασε κόντραρε στο σώμα του Μπέριου, με τον Ατζαγκούν στην επαναφορά να μην μπορεί να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

1329019

Ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέχεια προχώρησε και στις πρώτες κινήσεις από τον πάγκο, με τον Μάρκους Μπεργκ να μπαίνει στο τερέν στη θέση του Καρέλη στο 58’.

Λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Παναθηναϊκός κέρδισε και πέναλτι μετά την αγκωνιά του Μπέριου στον Τελάντερ, με τον Πέτριτς να το εκτελεί άψογα για το 2-0, αφού ο Βελλίδης δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να το αποσοβήσει.

Ο ΠΑΣ προσπάθησε στη συνέχεια να επιστρέψει στο ματς, όμως η δυνατή κεφαλιά του Ακόστα μετά από σέντρα Στρούνα στο 62’, κατέληξε ελάχιστα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Στιλ.

Οι «πράσινοι» είχαν το προβάδισμα και την ψυχολογία και απείλησαν δις τον ΠΑΣ με τρίτο τέρμα σε ένα δίλεπτο (67’ και 68’), όμως αρχικά η κεφαλιά του Πέτριτς από κόρνερ του Νάνο και στη συνέχεια το σουτ του Ατζαγκούν, πέρασαν χωρίς κίνδυνο από την εστία του Βελλίδη.

ÍÁÍÏ ÔÓÁÂÅÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ  NANO CHAVEZ  PANATHINAIKOS - PAS GIANINIA (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Σοκ από το 2-1 και οπισθοχώρηση

Ο ΠΑΣ στο 70ο λεπτό, κέρδισε πέναλτι μετά το χέρι του Ταυλαρίδη σε σουτ του Μπέριου, με τον Τσάβες να νικά τον Στιλ από τα έντεκα βήματα για το 2-1. Οι Ηπειρώτες από τη στιγμή που μπήκαν ξανά στο ματς, άλλαξαν και το σχηματισμό τους, καθώς η είσοδος του Μανιά στη θέση του Μπέριου στο 73ο λεπτό, είχε σκοπό να βάλει ένα επιπλέον επιθετικό κίνδυνο στους «πράσινους».

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο της αναμέτρησης, το ματς είχε γίνει ιδιαίτερα σκληρό, αφού οι παίκτες των Ιωαννίνων έμπαιναν δυνατά στις φάσεις και πολλές φορές επικίνδυνα, με το διαιτητή της αναμέτρησης να βγάζει σε 2-3 περιπτώσεις την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του.

Ο Λουκ Στιλ ήταν εκεί την ώρα που έπρεπε και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ, το εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Τσάβες στο 86ο λεπτό, κρατώντας υπέρ του «τριφυλλιού το αποτέλεσμα.

1328945

3-1 με Αμπέντ και τέλος!

Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ πλησίαζαν όλο και περισσότερο την περιοχή του Στιλ, με σκοπό να μπορέσουν έστω και την ύστατη στιγμή να πάρουν κάτι από το ματς.

Το ματς όδευε προς το φινάλε, όμως ο Αμπέντ έβαλε το κερασάκι στη τούρτα για το τελικό 3-1 στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Αμπέντ, Λαγός (Πράνιτς 66’), Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν (Κουτρουμπής 77’), Καρέλης (Μπεργκ 58’), Ταυλαρίδης, Νάνο, Τελάντερ, Πέτριτς.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μπέριος (Μανιάς 73’), Μιχαήλ, Ίλιτς (Φερφελής 79’), Τσάβες, Ακόστα, Ναδάλες (Καρανίκας 67’), Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Στρούνα, Σκόνδρας

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ