ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Πράσινη κόλαση!

Σε ένα ματς θρίλερ, ο Παναθηναϊκός κατάφερε παρά την κακή του εμφάνιση και τα πολλά λάθη να πάρει μια μεγάλη νίκη με 73-69. Το ΟΑΚΑ φόρεσε τα γιορτινά του και έσπρωξε το τριφύλλι στη νίκη, με σούπερ Φώτση και Κούζμιτς.

Πράσινη κόλαση!

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στο παρκέ του ΟΑΚΑ, με τις γνωστές απουσίες, η κάθε μία. Παππάς και Μποχωρίδης βρίσκονται εκτός και αναμένεται να επιστρέψουν από Δεκέμβρη, ενώ ο Οθέλο Χάντερ, δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή των φιλοξενούμενων, καθώς είναι ανέτοιμος.

Το ματς

Με τον Κούζμιτς βασικό σέντερ και τους Καλάθη, Γκιστ, Φελντίν και Πάβλοβιτς άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός, ενώ οι φιλοεξενούμενοι με τους Πρίντεζη, Σπανούλη, Παπαπέτρου, Μιλουτίνοφ και Μάντζαρη.

Με προσωπικά καλάθια του Πάβλοβιτς και δύο τρίποντα του Παπαπέτρου, διαμορφώθηκε το 4-6 στις αρχές της πρώτης περιόδου. Ο Μάντζαρης με drive και ο Καλάθης με σουτ από κοντά έκαναν το 8-11, 6:51 για το τέλος.

Οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν ένα προβάδισμα (8-13) με τον Τζόρτζεβιτς να βάζει στο ματς νωρίς τον Ραντούλιτσα, ο Πρίντεζης με τρίποντο θα ανοίξει κι’ άλλο τη διαφορά (8-16), με το «τριφύλλι» να μην έχει μπει «ζεστά» στον αγώνα.

Ο Φελντίν με τρίποντο θα μειώσει κι’ άλλο (13-18), ο Διαμαντίδης θα πάρει τη θέση του Φελντίν στο παρκέ (4:59), με τον «Σάλε» να προσπαθεί να ανακατέψει την ομάδα του που δεν είχε ρυθμό στην επίθεση.

Ξέφυγε ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε (4/4 τρίποντα) στην πρώτη περίοδο (15-25), οι «πράσινοι» πάσχιζαν σε άμυνα και επίθεση, η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 12 (15-27) με τον τεχνικό των «πράσινων» να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ.

Τη θέση των Πάβλοβιτς-Γκιστ, πήραν οι Φώτσης και Γιάνκοβιτς, με τον Παναθηναϊκό να έχει χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες, πλην των νεαρών. Ο Ολυμπιακός είχε ρυθμό, πάθος και τρομερή ευστοχία,  ο Παναθηναϊκός αντιθέτως έκανε πολλά λάθη, έπαιζε βιαστικά χωρίς υπομονή.

Στο 1:53, για τη λήξη του δεκαλέπτου, ο Λοτζέσκι με καλάθι και φάουλ έκανε το 15-30, ο Γιάνκοβιτς απάντησε με καλάθι για το 17-30, η άμυνα του «τριφυλλιού» πιανόταν κοιμώμενη συχνά-πυκνά μέσα στο «ζωγραφιστό», τα σουτ είτε «έβγαιναν» με δυσκολία, είτε καθόλου και ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο… (17-32).

Με τρίποντο του Διαμαντίδη, άρχισε η 2η περίοδος (21-32), ο Ολυμπιακός αστόχησε με τον Χάκετ, ο Φώτσης εκτέλεσε ξανά από τα 6,75 (24-32), ο Αγραβάνης απάντησε όμως για το (24-35), με το ματς να έχει πάρει φωτιά.

Μπλακ άουτ που δεν εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός

Το ματς κυλούσε όπως ήθελε ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός έκανε πάρα πολλά λάθη, οι «πράσινοι» ανέβασαν την πίεση στην περιφέρεια, ο Διαμαντίδης έκλεψε ο Φώτσης κάρφωσε (26-35), αλλά δεν μπορούσε να κάνει ένα σερί για να μπει ξανά στο ματς. Δεν έφτανε αυτό, στα 5:19, ο Φώτσης έκανε φάουλ στον Πρίντεζη σε προσπάθεια για τρίποντο, ο φόργουορντ του Ολυμπιακού δε λάθεψε και «έγραψε» το (26-38), με τον Σάλε να ζητάει τάιμ άουτ.

Ο Σάσα Πάβλοβιτς με μια πανέμορφη πιρουέτα σκόραρε για το 28-38, έχασε τη βολή πήρε το ριμπάουντ, το ματς έγινε ροντέο με λάθη εκατέρωθεν. Επιθετικά οι ομάδες σίγησαν, τα πολλά λάθη συνεχίστηκαν με τις δύο άμυνες να έχουν σκληρύνει αρκετά (ειδικά αυτή του Παναθηναϊκού).

Ο Γκιστ με κάρφωμα έκανε το 30-38 (3:39), η «πράσινη» άμυνα δυνάμωσε αρκετά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έβρισκαν πλέον εύκολα καλάθια και το κλειστό είχε πάρει ξανά φωτιά.

Ο Σπανούλης με καλάθι και φάουλ το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα, έκανε 30-40 (αστόχησε στη βολή), ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να τα σπάει… στην επίθεση και στα 2:33 για το ημίχρονο ον Πρίντεζης έκανε με 1 βολή το (30-41).

Η μεγάλη επιστροφή…

Οι «πράσινοι» με δυσκολία έπαιρναν φάουλ, «μάτωναν» για να πάνε στις βολές και όποτε το έκαναν αυτό, αστοχούσαν συνήθως στη μία από τις δύο. Δύο λάθη του Ολυμπιακού έδωσαν τη δυνατότητα στο «τριφύλλι» να μειώσει τη διαφορά (34-41) και μετά από ώρα να βρίσκεται κάτω από το φράγμα των δέκα πόντων, 1:24 για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Καλάθης θα κλέψει τη μπάλα στην αμέσως επόμενη φάση θα φτάσει στο λέι απ θα αστοχήσει, αλλά ο Κούζμιτς θα καρφώσει με φόλοου και θα πάρει και φάουλ για το (37-41) με το πάρτι να συνεχίζεται με κλέψιμο του Φελντίν και με εκ νέου καλάθι για το 49-41 (44’’).

Κούζμιτς και Πάβλοβιτς συνεργάστηκαν εξαιρετικά για το (41-43), σκορ ημιχρόνου, με τον Σέρβο να είναι ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού σε αυτό το πρώτο μέρος.

Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς, με δεδομένο την εμφάνιση του πρώτου μέρους, είχε κάνει ένα τεράστιο come back, ωστόσο θα έπρεπε να συνεχίσει ακόμα καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο για να καταφέρει να πάρει τη νίκη.

Με καλάθι του Πρίντεζη ξεκίνησε η τρίτη περίοδος (41-45), οι «πράσινοι» και πάλι άρχισαν με λάθη… ωστόσο και ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος, αλλά διατηρούσε το προβάδισμα, έχοντας και το πλεονέκτημα των επιθετικών ριμπάουντ.

Ο Διαμαντίδης με προσωπική ενέργεια πήγε στη γραμμή των βολών (43-45, 7:50 για τη λήξη), με το ματς να είναι πλέον κλειστό, τουλάχιστον σε αυτά τα πρώτα λεπτά του Β΄ μέρους. Το 3ο φάουλ του Κούζμιτς, δημιούργησε τον πρώτο πονοκέφαλο στον προπονητή του Παναθηναϊκού, ο Λοτζέσκι ευστόχησε σε πολύ δύσκολο σουτ (43-47) και ο Ραντούλιτσα μπήκε στο παρκέ, προκειμένου να προστατευτεί ο συμπατριώτης του.

Ο Γκιστ θα νικήσει τον Γιανγκ για το 47-47, την πρώτη ισοπαλία μετά από πάρα πολύ ώρα, ο Αμερικάνος θα κάνει λάθος στην επόμενη φάση (γλίστρησε), με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να προσπεράσει.

Προσπέρασμα και κόλαση το ΟΑΚΑ!

Στα μισά της περιόδου, το ματς είχε γίνει και πάλι ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να παλεύουν σε κάθε φάση, με όλη τους τη δύναμη. Ένα φάουλ του Γιάνκοβιτς στον Λοτζέσκι, έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να προηγηθεί (47-49), ο Τζόρτζεβιτς έβγαλε τον Διαμαντίδη να τον ξεκουράσει, Ο Γιάνκοβιτς «πυροβόλησε» για το προβάδισμα (50-49), μετά το 2-0 του Πάβλοβιτς στην αρχή.

Με καλάθι του Ραντούλιτσα ο Παναθηναϊκος ξαναπήρε κεφάλι (52-51), ο Στρόμπερι απάντησε άμεσα σε αιφνιδιασμό με κάρφωμα και το ματς πήγαινε πόντο-πόντο.

Με βολές του Στρόμπερι ο Ολυμπιακός προσπέρασε (54-55), ο Γιάνκοβιτς έκανε βήματα στην επόμενη φάση (δεν δόθηκε φάουλ στον Ραντούλιτσα), αλλά ο Σέρβος με προσωπική ενέργεια και αντέχοντας το.. ξύλο (πάλι δεν του δόθηκαν φάουλ) έκανε το 56-55.

Ο Κούζμιτς αστόχησε, ο Χάκετ έκανε λάθος πάσα στα 1,8, με το δεκάλεπτο να τελειώνει υπέρ του Παναθηναϊκού με ένα πόντο, σε ένα ματς που έσπαγε… καρδιές.

Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, ο Γιάνκοβιτς χρεώθηκε τεχνική ποινή, ο Σπανούλης αστόχησε στη βολή, αλλά ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή οι «πράσινοι» έκλεψαν και ο Γκιστ κάρφωσε για το 58-55, μέσα σε μια πράσινη… κόλαση.

Ο Γκιστ έκανε ένα τραγικό λάθος στην επαναφορά, χαρίζοντας μια κατοχή στον Ολυμπιακό, οι δύο ομάδες αστόχησαν στις επόμενες επιθέσεις τους, εν τέλει ο Γιανγκ βρήκε την ευκαιρία να καρφώσει, πιάνοντας κοιμωμένη… την άμυνα του Παναθηναϊκού για το 58-57, 7:03 για το τέλος του αγώνα, με τον «Σάλε» να καλεί τάιμ άουτ.

Ο Παναθηναϊκός ενθυμούμενος τον εαυτό του στο πρώτοι ημίχρονο έκανε και πάλι λάθος, χωρίς να το πληρώσει, αφού ο Παπαπέτρου αστόχησε σε σουτ τριών πόντων. Ο Πάβλοβιτς έκανε και πάλι λάθος, το ταμπλό είχε κολλήσει… στο 58-57, με 5:32 για τη λήξη.

ΚΟΛΑΣΗ…

Ο Κούζμιτς εκτέλεσε εξαιρετικά το πικ εν ρολ με τον Διαμαντίδη και ανέβασε τη διαφορά στους 4 (61-57).  Τα λάθη συνεχίζονταν με… αμείωτους ρυθμούς, αλλά έστω και έτσι ο Παναθηναϊκός με τρίποντη βόμβα του Φώτση έκανε το 64-57!

Λοτζέσκι και Φελντίν αστόχησαν σε τρίποντα, ο Μιλουτίνοφ πήγε στις βολές, τις έχασε και τις δύο, ο Φελτίν με τρίποντο έκανε και τον Τζόρτζεβιτς να πανηγυρίζει, με το σκορ να είναι στο 67-57, 2:49 για το τέλος του αγώνα.

Θρίλερ ξανά…

Ένα γρήγορο 8-0 του Ολυμπιακού τον ξανάβαλε για τα καλά στο παιχνίδι (67-64), σε ένα τραγικό ενάμισι λεπτό του τριφυλλιού.

Ο Ραντούλιτσα έβαλε μέσα στον καλάθι τον Γιανγκ για το 69-64, με την πρόθεση του “Σάλε” να είναι φανερή, θέλοντας να φορτώσει τη ρακέτα του Ολυμπιακού. Ο Μάντζαρης αστόχησε σε τρίποντο, ο Πάβλοβιτς έβαλε μεγάλο καλάθι για το 71-64 στα 46” και τον Σφαιρόπουλο να καλεί τάιμ άουτ.

Ο Σπανούλης με τρίποντο θα κάνει το 71-67, ο Κούζμιτς θα κάνει φάουλ στην προσπάθειά του να πάρει επιθετικό ριμπάουντ, με τον Παπαπέτρου να εκτελεί εύστοχα και τις δύο (71-69), 21” για το τέλος.

Ο Παναθηναϊκός με δύο βολές στο τέλος, έγραψε το τελικό 73-69, μέσα σε αποθέωση και τον κόσμο να το γιορτάζει!

Τα δεκάλεπτα: 18-32, 41-43, 56-55, 73-69

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 10, Φελντίν 12 (2), Γκιστ 7 (9 ριμπ.), Καλάθης 2 (5 ασ.), Κούζμιτς 8, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 7 (1), Φώτσης 11 (2), Ραντούλιτσα 11, Διαμαντίδης 5 (1), Παπαγιάννης, Λούντζης.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 13 (3), Σπανούλης 7 (1/6 τρ., 10 ασ.), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 13 (1), Μάντζαρης 8 (2), Γιανγκ 6, Στρόμπερι 4, Τσαϊρέλης, Αγραβάνης 3 (1), Χάκετ 2, Λοτζέσκι 11, Αθηναίου.

 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ