ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Οι καλύτερες «πράσινες» εκκινήσεις! (Pics, Vds)

Ο Παναθηναϊκός την φετινή χρονιά κάνει ένα από τα καλύτερα ξεκινήματα του και το panathinaikos24.gr σας θυμίζει τα καλύτερα «πράσινα» σερί στις αρχές της σεζόν, την τελευταία 15ετία.

Οι καλύτερες «πράσινες» εκκινήσεις! (Pics, Vds)

Λένε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός… και οι «πράσινοι» τα τελευταία χρόνια δεν έχουν καταφέρει να εκκινήσουν καλά στα πρωταθλήματα.

Φέτος, η ομάδα του Αναστασίου, παρά το μέτριο έως και κακό ποδόσφαιρο που έχει παίξει μέχρι στιγμής που όμως, ολοένα και βελτιώνεται, έχει καταφέρει να μπει… δυνατά στη Super League, με 6/7 νίκες.

Το Panathinaikos24.gr έψαξε και σας παρουσιάζει τις πέντε καλύτερες εκκινήσεις του Παναθηναϊκού τα τελευταία 15 χρόνια.

 5.Η χρονιά του ντάμπλ (2003-2004)

Ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 2003-04 ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Γιτζάκ Σουμ σε 7 αγωνιστικές «μέτρησαν» 5 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.Δηλαδή είχε 16 πόντους στις πρώτες αυτές αναμετρήσεις. Σε αυτές τις 7 αναμετρήσεις πέτυχε 13 γκολ ενώ δέχτηκε 6. Πρώτος σκόρερ της ομάδας μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, όπως και την προηγούμενη χρονιά, με 5 τέρματα. Την ίδια στιγμή από 2 είχαν οι Φύσσας και Κωσταντινίδης ενώ 7 ήταν οι σκόρερ των 13 τερμάτων.

239759

Ο Γιτζάκ Σουμ φαινόταν από την αρχή ότι είχε φτιάξει μία ομάδα που θα μπορούσε να ξεπεράσει οποιοδήποτε εμπόδιο έβρισκε μπροστά της. Έτσι λοιπόν και συνέβη το «τριφύλλι» εκείνη τη σεζόν κατέκτησε και το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Πρωταγωνιστής των τελευταίων αγωνιστικών ήταν ο Εμμάνουελ Ολισαντέμπε, ο οποίος με τα γκολ του έδωσε το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκού. Εξίσου καλή παρουσία είχαν και οι Μιχάλης Κωσταντίνου και Δημήτρης Παπαδόπουλος

ÐÁÐÁÄÏÐÏÕËÏÓ / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ

4.Με φόρα από το ντάμπλ (2004-05)

Οι «πράσινοι» τη σεζόν 2004-05 ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με τους καλύτερους οιωνούς. Το «τριφύλλι» τις πρώτες 7 αγωνιστικές εκείνης της σεζόν είχε «μαζέψει» 16 πόντους. Πιο συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός είχε 5 νίκες 1 ισοπαλία και 1 ήττα σε 7 αγωνιστικές. Την ίδια στιγμή αξιομνημόνευτη ήταν η συχνότητα με την οποία έβρισκαν δίχτυα οι πράσινοι.

Σε 7 αναμετρήσεις είχαν πετύχει 15 γκολ έχοντας επτά διαφορετικούς σκόρερ. Τα περισσότερα γκολ τα είχε πετύχει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος που είχε 5, ενώ 3 είχε ο Μπικόφσκι. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν εξίσου καλή άμα σκεφτεί κανείς ότι ο Παναθηναϊκός δέχτηκε μόλις τρία γκολ. Στο τέλος της σεζόν το «τριφύλλι» έχασε το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό για μόλις ένα πόντο.

3.Μαζεύει βαθμούς χωρίς να εντυπωσιάζει (2015-16)

Οι «πράσινοι» την φετινή σεζόν κάνουν ένα από τα καλύτερα ξεκινήματα των τελευταίων χρόνων. Το «τριφύλλι» σε 7 αγωνιστικές έχει 6 νίκες και μόλις 1 ήττα ενώ έχει συγκεντρώσει 18 πόντους. Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου έχουν «βρει» δίχτυα 14 φορές ενώ έχουν δεχτεί 3 τέρματα. Πρώτος σκόρερ της ομάδας μέχρι στιγμή είναι ο Νίκος Καρέλης με 4 τέρματα ενώ από 2 τέρματα έχουν πετύχει οι Ατζαγκούν, Πέτριτς και Μπερκ.

ÁÌÐÅÉÍÔ ÐÑÁÍÉÔÓ ÔÁÕËÁÑÉÄÇÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ ABEID PRANJIC TAVLARIDIS  PANATHINAIKOS - PAS GIANINIA (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 14 γκολ τα έχουν πετύχει 8 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές. Το «πράσινο» ξεκίνημα φέτος είναι πολύ καλό ας δούμε λοιπόν αν η συνέχεια θα είναι ανάλογη.

2. Από τα εντυπωσιακότερα ξεκινήματα της 15ετίας (2010-11)

Ο Παναθηναϊκός ξεκινούσε μία μεταβατική χρονιά. Με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο οι «πράσινοι» έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο τις πρώτες αγωνιστικές. Η συχνότητα που έβρισκε δίχτυα το «τριφύλλι» ήταν αξιοθαύμαστη. Σε 15 αγωνιστικές οι παίκτες του Φερέϊρα σκόραραν 19 φορές. Απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Σεμπάστιαν Λέτο που είχε πετύχει 10 γκολ σε 7 αγωνιστικές. Ταυτόχρονα, οι 19 βαθμοί των 7 πρώτων αγωνιστικών «έδειχναν» πρωτάθλημα.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τον Παναθηναϊκό. Ο τραυματισμός του Λέτο  «χάλασε» την χημεία της ομάδας. Εκείνη την χρονιά οι «πράσινοι» τερμάτισαν στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

ÆÅÊÁ ÔÏÔÓÅ ËÅÔÏ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ  ZECA TOCHE LETO   PANATHINAIKOS - LEVADIAKOS

1.Με Σισέ, «Κατσούρ» και Λέτο (2009-10)

Με προπονητή τον «ευέξαπτο» Χενκ Τεν Κάτε ο «πολυμετοχικός» Παναθηναϊκός έκανε ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Με πρωταγωνιστές τους Λέτο, Κατσουράνη και Σισέ οι «πράσινοι» σε 7 αγωνιστικές ήταν αήττητοι έχοντας 6 νίκες, 1 ισοπαλία και καμία ήττα. Το «τριφύλλι» είχε πετύχει 14 γκολ και είχε δεχτεί μόλις τρία. Πρώτοι σκόρερ εκείνων των αγωνιστικών ήταν οι Κατσουράνης, Σισέ και Λέτο με 4 γκολ από τους πρώτους 2 και με 3 από τον τελευταίο.

Μόλις 5 ήταν η σκόρερ μέχρι εκείνο το σημείο της χρονιάς με τον Κατσουράνη να κάνει ένα από τα συναρπαστικότερα ξεκινήματα της καριέρας του. Ταυτόχρονα, οι Σισέ και Λέτο είχαν αρχίσει σιγά –σιγά να δείχνουν το πλούσιο ταλέντο τους. Εκείνη την χρονιά το «τριφύλλι» κατέκτησε τόσο το πρωτάθλημα όσο και το κύπελλο. Στα μέσα της χρονιάς ο Παναθηναϊκός άλλαξε προπονητή με το  Νιόμπλια  να διαδέχεται τον Τεν Κάτε.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...