ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

«Παπουτσέλης» και… κατάρρευση!

Με τον Αρετόπουλο να δίνει πέναλτι... εφεύρεση στον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός έμεινε πίσω στο σκορ και στη συνέχεια, με άθλια εμφάνιση, κατέρρευσε για να γνωρίσει την ήττα με 3-1 (28' Μπερμπάτοφ, 31' Ροντρίγκες, 42' Βίτορ, 74' Καρέλης) στην Τούμπα. Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στον Μπεργκ.

«Παπουτσέλης» και… κατάρρευση!

Το ματς

Με τον Κουτρουμπή αντί του Λαγού στη θέση του αμυντικού χαφ, ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός το ματς, με τον Αναστασίου να δίνει ύψος στο κέντρο  του. Από την άλλη, ο Τούντορ επέλεξε τον Γλύκο στο τέρμα, μετά τα αλλεπάλληλα λάθη του Όλσεν σε προηγούμενα παιχνίδια.

Το αμυντικό δίδυμο των «πράσινων» παρέμεινε ίδιο, με τους Τελάντερ-Ταυλαρίδη να παραμένουν στις θέσεις τους, ενώ ο Νίκος Καλτσάς έμεινε εκτός αποστολής, όπως και ο Σάντσεθ, αλλά ο τελευταίος λόγω τραυματισμού.

Στη σέντρα του αγώνα ήταν ο ΠΑΟΚ, με τον Τζιόλη να προσπαθεί να βρει τον Μπερμπάτοφ, χωρίς ωστόσο να κάνει καλή πάσα.

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός-Panathinaikos24

Χαμηλός ρυθμός, πολλά λάθη στην αρχή

Οι «πράσινοι» μπήκαν με διάθεση να περιμένουν τον ΠΑΟΚ, πιέζοντας στη σέντρα, ενώ αντίθετα ο ΠΑΟΚ, έκανε προσπάθεια να από τα άκρα από τη δεξιά πλευρά, με τους Ροντρίγκες-Ζάιρο  κυρίως.

Ο σχηματισμός του Παναθηναϊκού στην αρχή ήταν 4-2-3-1, ένα σχήμα στο οποίο δεν μας είχε πολύ-συνηθίσει ο Γιάννης Αναστασίου. Αμυντικά χαφ ήταν οι Ζέκα και Κουτρουμπής, ενώ ο Καρέλης δεν έπαιζε δίπλα στον Μπεργκ, αλλά στο πλάι σαν ακραίος.

Στα πρώτα έξι λεπτά δεν υπήρξε κάποια καλή φάση, πλην ενός γυρίσματος του Ροντρίγκες, χωρίς να απειληθεί όμως ο Στιλ, σε ένα ματς με πολλά λάθη και μακρινές μπαλιές, που δεν έβρισκαν στόχο τις περισσότερες φορές.

Ανέβασε την πίεση ο ΠΑΟΚ

Οι γηπεδούχοι έπαιζαν μόνο από τη δεξιά πλευρά, ανέβασαν την πίεση τους σε εκείνη την πλευρά, με το πρώτο κόρνερ να κερδίζεται στο 11΄, χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην «πράσινη» άμυνα.

Η πλευρά ήταν φορτωμένη ούτως η άλλως, αφού και ο Παναθηναϊκός με τον Αμπεντ, πήγαινε από αριστερά, αλλά αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα και οι μεταβιβάσεις γίνονταν με δυσκολία, λόγω της πίεσης του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός-Panathinaikos24

Ο Κουτρουμπής δεν μπορούσε να περάσει τη μπάλα μπροστά, με αποτέλεσμα το «τριφύλλι» να μην μπορεί να κάνει παιχνίδι, με τους ποδοσφαιριστές του Αναστασίου, να αρκούνται στο… κυνήγι των αντιπάλων τους.

Οι «πράσινοι» έβγαιναν μπροστά μόνο όταν ο Ζέκα έπαιρνε τη μπάλα, αλλά αυτό δεν μπορούσε να γίνει εύκολα, καθώς οι γηπεδούχοι πίεζαν, με τον Ζάιρο να απειλεί για πρώτη φορά, με σουτ έξω από την περιοχή, στο 16΄, με την μπάλα να περνάει άουτ.

panathinaikos24.gr-Καρέλης Νίκος

Η πρώτη… απειλή

Στο 19΄ ο Παναθηναϊκός απείλησε από αριστερά, όταν ο Νάνο βγήκε μπροστά, συνδυάστηκε με τον Μπεργκ, αλλά η τελική πάσα του Ισπανού κόντραρε και βγήκε κόρνερ η μπάλα, το οποίο όμως πέρασε ανεκμετάλλευτο για το «τριφύλλι».

Άνευρο ματς… χωρίς φάσεις

Η όποια πρωτοβουλία του ΠΑΟΚ δεν είχε αντίκτυπο, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε τον αγώνα, πηγαίνοντας σε σετ επιθέσεις κυρίως αποφεύγοντας τις βιαστικές ενέργειες, με φανερό τον σκοπό των «πράσινων» να πάνε το ματς σε χαμηλό τέμπο, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ να τρέξει και να πιέσει.

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός-Panathinaikos24

Γκολ αλά Παπουτσέλης…

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Μπερμπάτοφ, στο 28΄με πέναλτι που κέρδισε ο Ροντρίγκες από τον Ταυλαρίδη, το οποίο ωστόσο ήταν έξω από την περιοχή του Στιλ και έπρεπε να δοθεί φάουλ.

Ο διαιτητής Αρετόπουλος, για τον οποίο δικαιολογημένα γκρίνιαζαν οι «πράσινοι», έβαλε το χεράκι του… με τον Παναθηναϊκό πλέον να κυνηγά την ανατροπή, έχοντας μπροστά του μία ώρα και κάτι… για να φέρει τούμπα τη δουλειά…

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός-Panathinaikos24

Γολγοθάς…

Μέσα σε τρία λεπτά ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» το ματς, με τον Ροντρίγκες να σκοράρει μετά από ασθενή απόκρουση του Στιλ και την αδυναμία των αμυντικών του Παναθηναϊκού να διώξουν τη μπάλα, στο 31΄, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Εκνευρισμός και κακή ψυχολογία

Ο Παναθηναϊκός με το 2-0 να τον βαραίνει, είχε νεύρα, δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί με αποτέλεσμα να κινδυνεύει, να δεχτεί κι’ άλλα γκολ. Η ομάδα δεν είχε την απαιτούμενη ηρεμία και ψυχραιμία και έπρεπε να βρει τρόπο να ξαναμπεί στο ματς γρήγορα, αν ήθελε να ζητήσει κάτι παραπάνω.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του από δεξιά, δημιουργώντας συνεχώς κινδύνους, αφού ο Νάνο δεν βρισκόταν σε καλή μέρα με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνει είτε τον Ζάιρο είτε τον Ροντρίγκες.

PAOK-PAO-PANATHINAIKOS24

Τέλος αγώνα…

Ο Μιγκέλ Βίτορ με κεφαλιά μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Σάμπο, έκανε το 3-0 στο 43΄, με τον Παναθηναϊκό να κινδυνεύει να διασυρθεί αν συνέχιζε έτσι, με τους «πράσινους» να μην μπορούν να αλλάξουν δύο μπαλιές…

Το εφιαλτικό ημίχρονο έληξε για τον Παναθηναϊκό με 3-0, με την αποστολή των «πράσινων» για το Β΄ μέρος να είναι ακόμα πιο δύσκολη, καθώς αφενός, θα έπρεπε να προσεχτεί η άμυνα, προκειμένου  να μη διασυρθεί, αφετέρου, θα έπρεπε να βγει μπροστά για να μπορέσει να μετριάσει την ήττα.

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός-Panathinaikos24

Οι ίδιοι στο Β΄ μέρος…

Χωρίς αλλαγές μπήκαν οι δύο ομάδες στο χορτάρι της Τούμπας, στην έναρξη του δεύτερου μέρους, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί από αριστερά, με τον Νάνο, χωρίς να καταφέρει να δημιουργήσει κάποιο κίνδυνο.

Μπεργκ και Τζαβέλλας είχαν μια… κοκορομαχία, στο 50΄με τον αμυντικό του ΠΑΟΚ να… σέρνει τον Σουηδό, ρίχνοντας τον κάτω, αλλά ο Αρετόπουλος δεν είδε κάτι επιλήψιμο.

Ο ΠΑΟΚ το γύρισε από δεξιά… με τον Ροντρίγκες να χάνει μεγάλη ευκαιρία και τον Στιλ να σώζει, πέφτοντας και αποκρούοντας την κεφαλιά του παίκτη του «δικέφαλου».

Οι «πράσινοι» δυσκολεύονταν να αλλάξουν δύο μπαλιές… ο Ατζαγκούν με τον Κουτρουμπή δεν βρίσκονταν στο γήπεδο, με τον Αναστασίου να ετοιμάζει τον Κλωναρίδη, για την πρώτη αλλαγή του «τριφυλλιού», η οποία είχε αργήσει πάρα πολύ…

Ο Κλωναρίδης πήρε τη θέση του Κουτρουμπή, με το Αμπέντ να πηγαίνει δίπλα στον Ζέκα, στη θέση των αμυντικών χαφ, αλλάζοντας πρόσωπα και όχι σχήμα.

Ο Κλωναρίδης στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα στο 63΄, έκανε την προβολή μετά από πάσα του Ατζαγκούν, ωστόσο ήταν αδύναμη, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Γλύκος.

Ο Κλωναρίδης ήταν και πάλι αυτός που απείλησε, στο 70΄ όταν επιχείρησε σουτ μετά από διώξιμο των αμυντικών του ΠΑΟΚ, αλλά η μπάλα έφυγε μακριά άουτ.

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός-Panathinaikos24

Στάχτη στα μάτια…

Ο Αρετόπουλος σφύριξε πέναλτι υπέρ των «πράσινων» στο 74΄ (καθαρή περίπτωση), σε προσπάθεια του Μαρινάκη, που τον ανέτρεψε ο Λέοβατς. Ο Καρέλης εκτέλεσε εύστοχα, μειώνοντας σε 3-1, χωρίς ωστόσο να έχει κάποια σημασία, αφού το ματς είχε κριθεί.

Ο Γλύκος στο 78΄έσωσε τον ΠΑΟΚ, όταν ο Καρέλης απέφυγε από δεξιά τον Τζαβέλα, σέντραρε για τον Ατζαγκούν, εκείνος πήγε να δώσει στον Μπεργκ, αλλά ο Γλύκος βγήκε εγκαίρως και μπλόκαρε, σε μια φάση, που αν το «τριφύλλι» σκόραρε θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

Ο Αναστασίου έριξε στο ματς και τον Πέτριτς στην προσπάθειά του να πιέσει κι’ άλλο, βλέποντας πως στα τελευταία λεπτά, η ομάδα του δημιούργησε κάποιες φάσεις στην περιοχή του Γλύκου.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την πίεση του στα τελευταία λεπτά, προσπάθησε για ένα ακόμα γκολ, ωστόσο αυτό δεν ήρθε, με το τελικό 3-1, να μοιάζει κολακευτικό, σε σχέση με την εμφάνιση της ομάδας στο πρώτο μέρος. Πέραν όμως της κακής εμφάνισης, οι πράσινοι έχουν πολλά δικαιολογημένα παράπονα, για το ανύπαρκτο πέναλτι (1-0), αλλά και τη φάση του 50′, όπου δεν δίνεται καθαρό πέναλτι στον Μπεργκ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Τούντορ): Γλύκος, Τζαβέλλας, Ρικάρντο Κόστα, Βίτορ, Λέοβατς, Τζιόλης, Σαμπό (Χαρίσης 70′), Ροντρίγκες, Ζάιρο (Αθανασιάδης 81′), Μακ, Μπερμπάτοφ (Πέλκας 28′).

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Νάνο, Τελάντερ, Ταυλαρίδης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής (Κλωναρίδης 60′), Ζέκα, Αμπέντ (Πέτριτς 81′), Ατζαγκούν, Καρέλης (Λαγός 81′), Μπεργκ.

 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE