ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

«Τίτλο με τον Παναθηναϊκό»

Η έμπειρη φόργουορντ του Παναθηναϊκού Σοφία Κυριακοπούλου, στην πρώτη της συνέντευξη με τη φανέλα του Παναθηναϊκού μετά την επιστροφή της στην ομάδα, μίλησε στο panathinaikos24.gr.

«Τίτλο με τον Παναθηναϊκό»

Όσο αγωνίστηκε στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, τα έδωσε όλα στο παρκέ αλλά οι διαιτητές την απέβαλλαν με 5 φάουλ, κάποια από τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν ως αυστηρά.

Στο τέλος του αγώνα όπου οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν με 66-61, η απογοήτευση της ήταν αποτυπωμένη στο πρόσωπό της, όχι μόνο για την ήττα, αλλά και για το γεγονός πως δεν έδωσαν την χαρά στους οπαδούς του «τριφυλλιού», που για ακόμη μια φορά ήταν φανταστικοί, όπως δήλωσε…

Δείτε παρακάτω για τους ανοιχτούς λογαριασμούς που συνεχίζει να έχει μετά την επιστροφή της στην ομάδα, τι σημαίνει για εκείνη ο Παναθηναϊκός αλλά και το πως χάθηκε το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Παναθηναϊκού την εβδομάδα 7-12 Μαΐου
Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Παναθηναϊκού την εβδομάδα 7-12 Μαΐου 117 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο panathinaikos24.gr:

Όταν είχες επιστρέψει στον Παναθηναϊκό μετά από πολυετή απουσία, δήλωσες πως είχες ανοιχτούς λογαριασμούς και γι’ αυτό επέστρεψες, τι εννοούσες ακριβώς;

«Την πρώτη διετία που ήμουν στην ομάδα δεν έφυγα με τις καλύτερες συνθήκες, ένιωσα πως καθώς είμαι γέννημα θρέμμα Παναθηναϊκός πως δεν εκπλήρωσα τους στόχους μου οι οποίοι ήταν να πάρει τίτλους η ομάδα.  Ένας ανοιχτός λογαριασμός λοιπόν είναι ένα πρωτάθλημα ή γενικά ένας τίτλος για τον Παναθηναϊκό».

Δηλώνεις γέννημα θρέμμα Παναθηναϊκός, τι είναι για σένα Παναθηναϊκός; 

«Είναι η ίδια μου η ύπαρξη. Από μικρό παιδί το πρώτο τραγούδι που είπα ποτέ στην ζωή μου ήταν το τριφυλλάρα- τριφυλλάρα σ’αγαπώ. Στο ότι έγινα φανατική Παναθηναϊκός ευθύνονται ο πατέρας μου και ο θείος μου (γέλια). Παρόλο που μένουμε κοντά στον Πειραιά και πιο συγκεκριμένα 5 λεπτά μακριά από το στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», είχα ένα στόχο: πως όποιος με περιβάλλει πρέπει να γίνει και αυτός Παναθηναϊκός, έτσι όπου και αν πήγαινα και λόγω περιοχής οι περισσότεροι μου φίλοι ήταν Ολυμπιακοί προσπαθούσα να τους κάνω Παναθηναϊκούς»!

Μετά την απουσία σου από την ομάδα τι ήταν αυτό που σου έλειψε περισσότερο; 

«Ο κόσμος. Στις ομάδες που συνέχισα την καριέρα μου παίζαμε μεταξύ συγγενών και φίλων. Μου έλειπε να παίζω σε ένα γήπεδο γεμάτο κόσμο που θα σου δίνει παλμό, ενέργεια και το να ακούς συνθήματα με τα οποία γαλουχήθηκες από μικρό παιδί, είναι μοναδικό»!

Ήταν πάντα στο μυαλό σου να επιστρέψεις στον Παναθηναϊκό;

«Ναι, πάντα το ήθελα. Είμαι πλέον και σε μια ηλικία που είμαι στο τελείωμα της καριέρας μου, οπότε πάντα ήθελα να παίξω όσο περισσότερο μπορώ στον Παναθηναϊκό».

Μακροπρόθεσμα, θες να κλείσεις την καριέρα σου στην ομάδα;

«Το μπάσκετ το αγαπώ πάρα πολύ, έχει γίνει η δεύτερη φύση μου. Το να συνεχίζω να παίζω σε τέτοιες συνθήκες με τέτοιους φιλάθλους πιστεύω πως είναι ότι πιο ιδανικό για μένα, οπότε όσο μπορώ να προσφέρω, θα συνεχίσω στην ομάδα».

Περνάμε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, το γήπεδο γεμάτο με κόσμο που έδινε παλμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ωστόσο χάσαμε, τι έγινε;

«Είναι ένας αγώνας που χάθηκε μέσα από τα χέρια μας. Αν το παίρναμε θα είχαν πάει όλα κατ’ευχήν. Πιστεύω ότι κρίθηκε στο ποσοστό συγκέντρωσης και ευστοχίας και των δύο ομάδων καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η σταθερότητα στην απόδοσή μας, είναι ένα στοιχείο που φυσιολογικά δουλεύουμε ακόμα για να βελτιώσουμε, καθώς βρισκόμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος».

Λίγα λόγια για την στήριξη του κόσμου στην ομάδα που είναι συνέχεια στο πλευρό σας;

«Από πέρυσι που γύρισα στην ομάδα, αυτό που ζω είναι πρωτόγνωρο. Δεν το είχα ζήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό όταν έπαιζα για την ομάδα πριν επιστρέψω. Πέρυσι ήταν φανταστικό το πόσο μας στήριζαν καθώς το ζήσαμε μέχρι το τέλος των πλέι οφ που ήταν δίπλα μας και όσο μας έδιναν παλμό εκείνοι, τόσο εμείς προσπαθούσαμε περισσότερο».

Πέρυσι φτάσαμε κοντά στον τίτλο, αν και είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν, είναι εφικτός φέτος αυτός ο στόχος;

«Εφόσον παίζεις στον Παναθηναϊκό ο στόχος είναι πάντα υψηλός. Ωστόσο δόγμα μας είναι να πηγαίνουμε αγώνα με τον αγώνα και θα προσπαθούμε για το καλύτερο ώστε να γίνει εφικτός ο απώτερος στόχος».

Ποιο είναι για σένα το δυνατό σημείο της ομάδας;

«Ο βασικός κορμός έχει παραμείνει ο ίδιος, είναι η έννοια της ομάδας, η έννοια της οικογένειας. Η ομάδα έχει την ποιότητα και από φέτος και βάθος στο ρόστερ, γεγονός που θα μας βοηθήσει πολύ στην πορεία να βελτιωθούμε και να επιτύχουμε σε όλους τους στόχους μας».

Λίγα λόγια για τον κόουτς Πέτρο Πρέκα;

«Θέλει να εμπνέει τις παίκτριες του για να τα δίνουν όλα μέσα στο γήπεδο. Αφιερώνει πολύ από τον ελεύθερό του χρόνο και κάνει πολύ σκληρή δουλειά από πλευράς του τόσο στο σκάουτινγκ όσο και στο προπονητικό επίπεδο και αυτό εκτιμάται από κάθε παίκτρια στην ομάδα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.