ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Ψυχραιμία και αποφασιστικότητα

Τα όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα στον Παναθηναϊκού απαιτούν γενναίες αποφάσεις από τη διοίκηση, χωρίς πανικό, αλλά και δίχως… χαλαρότητα. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Ψυχραιμία και αποφασιστικότητα

Ηρθε η καταστροφή για τον Παναθηναϊκό μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα; Όχι, φυσικά. Οποιος λέει κάτι τέτοιο ή λαϊκίζει ή δεν ασχολείται με το άθλημα.

Προφανώς και το αποτέλεσμα «πονάει» το «τριφύλλι», προφανώς και η τριάρα στο ημίχρονο είναι βαριά, προφανώς και η ομάδα προβλημάτισε με την ανημπόρια της να αντιδράσει μετά την «εφεύρεση» του Αρετόπουλου. Κι όλα αυτά θα πρέπει να προβληματίζουν την ομάδα και πάνω την κεφαλή. Κι όπου «κεφαλή», ο Γιάννης Αλαφούζος. Αλλά τα πάντα πρέπει να γίνουν με ψυχραιμία και συνάμα αποφασιστικότητα.

Η ήττα στην Τούμπα και όλα όσα έγιναν εκεί (πέναλτι, έλλειψη αντίδρασης, κατάρρευση της ομάδας μετά το 1-0 κλπ) κατέδειξαν για μια ακόμη φορά δυο πράγματα. Πρώτον, ότι το παρασκήνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο «βασιλεύει» και όπου βρει την ευκαιρία θα σε χτυπήσει. Δεύτερον, ότι οι «πράσινοι» έχουν χτυπητές αδυναμίες που γίνονται ακόμη πιο εμφανείς σε μεγάλα ματς και σε αντίξοες (διαιτητικά και μη) συνθήκες.

Να τα πάρουμε με τη σειρά… Αποτελεί κοινή συνείδηση το γεγονός ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν… μυρίζει καθαριότητα. Το αντίθετο. Παρασκήνια, εντολές, χατίρια και άλλα χαριτωμένα. Και η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει πάθει πολλά, με πιο πρόσφατο το σφύριγμα του διαιτητή Αρετόπουλου, που έβαλε μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο. Και το κάνουν με συνεχείς καταγγελίες και ανακοινώσεις. Α, και με το περίφημο «Παράγκα και όραμα». Τώρα, είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα δικαστήρια και να ακολουθήσουν τη νομική οδό.

Το έχω ξαναγράψει και το έχω πει, πέσω των εκπομπών στον ΣΠΟΡ FM. Δεν είναι λύση οι συνεχείς ανακοινώσεις του ίδιου στυλ, ούτε τα… περιοδικά στο youtube. Δεν κερδίζεις κάτι, παρά μόνο φωνάζεις, φωνάζεις, φωνάζεις και στο τέλος για κάποιους βγαίνεις και «γραφικός», που έχουν ως σημαία το αμίμητο «φτιάξε ομάδα να κερδίζεις και τη διαιτησία». Θα πρέπει να αλλάξεις τροπάριο. Να θωρακίσεις την ομάδα, δίχως πολλές «κραυγές», αλλά με ουσία (σ.σ. θυμηθείτε τον πολυμετοχικό), ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Διαβάστε όλο το άρθρο του Διονύση Δεσύλλα στο rebukesports.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ