ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Οι αριθμοί του ευρωπαϊκού clasico (Pics, vid)

Παναθηναϊκός και Μπαρτσελόνα για ακόμα μία φορά θα βρεθούν αντίπαλοι στο παρκέ και πριν την αναμέτρηση της Πέμπτης, έχει ενδιαφέρον να δούμε τους αριθμούς.

Οι αριθμοί του ευρωπαϊκού clasico (Pics, vid)

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς το χαρακτήρισε ως το clasico της Euroleague και δεν έχει άδικο, αν σκεφτεί κανείς πως το παιχνίδι της Πέμπτης θα είναι το 35ο μεταξύ των δύο ομάδων.

Παναθηναϊκός και Μπαρτσελόνα λοιπόν έχουν μεγάλη στορία από πίσω τους, η οποία είναι υπέρ των «μπλαουγκράνα». Οι «πράσινοι» από τα 34 παιχνίδια έχουν ηττηθεί στα 22, ενώ στα τελευταία οκτώ «ραντεβού», οι Καταλανοί είναι αήττητοι.

NAVARRO-DIAMANTIDIS-PANATHINAIKOS24

Επίσης η Μπαρτσελόνα είναι αυτή που έχει το «πάνω» χέρι στην έδρα της, καθώς μετράει 12 νίκες με τον Παναθηναϊκό να έχει κάνει τέσσερα μπρέικ. Οι «πράσινοι» ψάχνουν στο παιχνίδι της Πέμπτης τη νίκη, την πρώτη από το 2013 και το 2ο ματς των πλέι οφ (66-65 με το τρίποντο του Διαμαντίδη στο φινάλε).

Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς!
Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς! 24.247 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο «3D» άλλωστε, όταν βλέπει μπλαουγκράνα «γυαλίζει» το μάτι του και με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα έχει κάνει το ατομικό του ρεκόρ πόντων στη διοργάνωση. Συγκεκριμένα, είχε πετύχει 26 πόντους στην ήττα με 83-82 στο «Παλαού Μπλαουγκράνα», στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών το 2011. Στην αυριανή αναμέτρηση «ψάχνει» τους 10, που θα τον φέρουν πάνω από τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, στην 8η θέση των σκόρερ όλων των εποχών στη διοργάνωση.

Αντώνης Φώτσης-PANATHINAIKOS24

Ο Αντώνης Φώτσης από τη μεριά του, θέλει ένα μόλις ριμπάουντ για να φτάσει τα 100 στη διοργάνωση και να γίνει μόλις ο 9ος που το καταφέρνει, ενώ τον ίδιο αριθμό θα πιάσει και στην κατηγορία των μπλοκ, με 7.

Πέντε τρίποντα μακριά από τα 100 είναι ο Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός άσος έχει ευστοχήσει σε 95 και στα επόμενα παιχνίδια έχει την ευκαιρία να φτάσει σε τριψήφιο.

Πολλοί οι παλιόφιλοι

Αρκετοί γνωστοί και φίλοι θα βρεθούν στο παρκέ στην αυριανή αναμέτρηση. Αρχικά ο Στράτος Περπέρογλου που φόρεσε τα πράσινα στο παρελθόν και έχει βρεθεί συμπαίκτης με τους Διαμαντίδη, Φώτση και Καλάθη.

Πάβλοβιτς

Επίσης, ο Σάσα Πάβλοβιτς θα συναντήσει τον Κάρλος Αρόγιο. Οι δύο ήταν συμπαίκτες για μία χρονιά στους Γιούτα Τζαζ και συγκεκριμένα τη σεζόν 2013-2014.

Συμπαίκτες για μία σεζόν υπήρξαν και οι Τζέιμς Φελντέιν, Μούσα Ντιανιέ στην ισπανική Φουενλαμπράδα. Πλέον ακολουθούν διαφορετικούς «δρόμους», αλλά σίγουρα έχουν να θυμηθούν αρκετά πράγματα.

5_010_feldeine_moussa

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.