ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Τον «καθάρισε» νωρίς και βλέπει… ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε με όρεξη και διάθεση και επικράτησε εύκολα του Λεβαδειακού στη Λεωφόρο με 3-0 (Νινης 24΄πεν., Ταυλαρίδης 27΄, Κλωναρίδης 77΄), για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδας. Κορυφαίος ο Νίνης για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου.

Τον «καθάρισε» νωρίς και βλέπει… ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός άφησε πίσω του την ήττα από τον ΠΑΟΚ, έπαιξε κατά διαστήματα καλή μπάλα, κέρδισε εύκολα τον Λεβαδειακό με 3-0 και πλέον ετοιμάζεται για το μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ, για το πρωτάθλημα.

Εξαιρετικός ο Νίνης, πολύ καλός ο Λουντ και επανεμφάνιση για τον Βέμερ, ο οποίος έπαιξε πάνω από μισή ώρα και έδειξε ότι είναι έτοιμος για τα ντέρμπι που ακολουθούν.

Ο Αναστασίου ξεκούρασε Μπεργκ και Καρέλη, ενώ έδωσε χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ φέτος.

panathinaikos24.gr-Παναθηναϊκός Κύπελλο

Το ματς

Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του «κατέβηκε» ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο, με τον Αναστασίου να επαναφέρει τον Τριανταφυλλόπουλο, αλλά και τους Λουντ-Νίνη. Το κλίμα ήταν ψυχρό… λόγω θερμοκρασίας, αλλά και του κακού αποτελέσματος της ομάδας στην Τούμπα, την Κυριακή που μας πέρασε.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου και οι φιλοξενούμενοι με 3-5-2, με την ομάδα του Αναστασίου να έχει στην αρχή της αναμέτρησης την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Στο 3΄κέρδισε το πρώτο του κόρνερ ο Παναθηναϊκός, ο Χουχούμης μετά από διώξιμο των αμυνόμενων, έκανε τη σέντρα από την απέναντι πλευρά, με τον Βερέμκο να μπλοκάρει στο… τσακ, αφού η μπάλα πήρε πολλά φάλτσα και κατευθυνόταν στα δίχτυα του.

Ο Παναθηναϊκός με την «τριπλέτα» Κλωναρίδη, Πέτριτς και Νινη, πίεζε ψηλά, προκειμένου να αναγκάσει σε λάθος τους Βοιωτούς, είχε την κατοχή της μπάλας, είχε κέφια και προσπαθούσε από την αρχή να «κλείσει» τον Λεβαδεικό στα καρέ του.

Στο 13΄η πρώτη καλή φάση των «πράσινων», όταν Πέτριτς-Κλωναρίδης και Νίνης συνδυάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Βερέμκο να διώχνει σε κόρνερ.

panathinaikos24.gr-Παναθηναϊκός Κύπελλο

Έκρυψαν τη μπάλα…

Στο 16΄ο Παναθηναϊκός είχε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από πλαγιοκόπηση του Κλωναρίδη, ο Λουντ πήρε τη μπάλα, απέφυγε δύο παίκτες έστρωσε στον Πράνιτς, ο οποίος σούταρε, αλλά η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Βερέμκο, σε μια εντυπωσιακή φάση, που ζέστανε το κοινό της Λεωφόρου, το οποίο έβλεπε τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει στροφές όσο κυλούσε ο χρόνος.

Οι «πράσινοι» έπαιζαν με πάθος, κυνηγούσαν όλες τις μπάλες, το 4-4-2, έμοιαζε… γνώριμο στους ποδοσφαιριστές του Αναστασίου, με το ματς να αποκτά μετά το 10λεπτο έναν καλό ρυθμό, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει και τον Λεβαδειακό να είναι κομπάρσος.

Νωρίς το γκολ…

Η πίεση του Παναθηναϊκού απέδωσε καρπούς, στο 24’, όταν ο Νίνης συνδυάστηκε με τον Πέτριτς όμορφα, ο Έλληνας χαφ τσίμπησε τη μπάλα και ανατράπηκε από τον Τριποτσέρη, με τον διαιτητή να σφυρίζει την παράβαση και τον Σωτήρη Νίνη να ευστοχεί για το 1-0, σκορ απολύτως δίκαιο βάσει της εικόνας των δύο ομάδων στο ματς.

panathinaikos24.gr-Παναθηναϊκός Κύπελλο

Καθάρισε το ματς

Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από το γκολ του Νίνη και στο 27΄, μετά από σέντρα του Νίνη, σε στημενη φάση, ο Ταυλαρίδης σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 2-0, ένα γκολ που πανηγύρισε έξαλλα ο Έλληνας αμυντικός, ξεσπώντας τρόπον τινά, από τα λάθη του στην Τούμπα.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει σκοράρει και σε άλλες περιπτώσεις, αν δεν προσπαθούσαν οι παίκτες του για το κάτι… παραπάνω, ο Λεβαδειακός ξεμύτισε… λίγο είχε δύο στιγμές όπου θα μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του Κοτσόλη, αλλά το ματς κυλούσε όπως το «τριφύλλι» όριζε.

Από τον Νίνη δημιουργήθηκε η επόμενη καλή φάση της ομάδας, στο 38΄όταν με περίτεχνη ενέργεια μετά από πάσα του Πέτριτς, αλλά του σουτ του βρήκε σε σώματα και κατέληξε σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 2-0, τον Παναθηναϊκό να έχει δημιουργήσει δύο τρεις καλέ στιγμές ακόμα και τον Λεβαδειακό να έχει πάρει μερικά μέτρα στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο α απειλήσει ιδιαίτερα.

panathinaikos24.gr-Παναθηναϊκός Κύπελλο

Χωρίς αλλαγές άρχισε το δεύτερο ημίχρονο και για τις δύο ομάδες, με τον Λεβαδειακό να είναι στη σέντρα αυτή τη φορά.

Ο Λουντ με εξαιρετική ατομική ενέργεια και αφού πέρασε από δύο αντίπαλους του, σούταρε φαλτσαριστά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο μακριά από το δεξί δοκάρι του Βερέμκο, στο 47΄.  Από τον συνδυασμό των Χουχούμη-Κλωναρίδη, ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 49΄, αλλά το «τσίμπημα» του δεύτερου δεν ήταν καλό και η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ.

Ο Νίνης στο 54΄λίγο έλλειψε να χρηστεί ξανά σκόρερ, όταν ο Πράνιτς μετά από συνδυασμό με τον Πέτριτς, έβγαλε ωραία σέντρα με τον Νίνη να βρίσκεται ανενόχλητος στο πρώτο δοκάρι, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ, στην πιο καλή στιγμή του Παναθηναϊκού στο Β΄ μέρος.

Ο κορυφαίος του γηπέδου, Σωτήρης Νίνης, αφού δέχτηκε πάσα από τον Κλωναρίδη στο 56΄, σούταρε με τη μια, αλλά ο Βερέμκο μπλόκαρε τη μπάλα.

Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Αναστασίου έβαλε στον αγώνα τον Γενς Βέμερ, ο οποίος μετά από σχεδόν δύο μήνες αποχής, επέστρεψε στο χορτάρι, με τον τεχνικό του Παναθηναϊκού, να του δίνει αγωνιστικά λεπτά, σκεπτόμενος φυσικά και τα επερχόμενα ντέρμπι.

panathinaikos24.gr-Παναθηναϊκός Κύπελλο

Κεραυνός Λουντ…

Ο Ρόμπιν Λουντ, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση σήμερα, στο 65΄, με προσωπική ενέργεια, εξαπέλυσε ένα πολύ δυνατό σουτ, έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ και στην αμέσως επόμενη φάση, ο Μαχαίρας σούταρε πολύ δυνατά με τον Κοτσόλη να πραγματοποιεί τρομερή απόκρουση σε αν πολύ ωραίο σουτ του παίκτη των Βοιωτών, στην πρώτη μεγάλη στιγμή του Λεβαδειακού στον αγώνα.

«Πικρό» γκολ…

Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, στο 77΄, όταν σούταρε από μακριά, έξω από την περιοχή, με πολύ δύναμη η μπάλα κατέληξε στο «Γ» της εστίας του Βερέμκο, ωστόσο αποδείχθηκε… πικρό, αφού στην προσπάθεια του ο παίκτης του Παναθηναϊκού ένιωσε έντονη ενόχληση στον προαγωγό (τράβηγμα) και έγινε αλλαγή, με τον Λάμπρου να παίρνει τη θέση του.

panathinaikos24.gr-Παναθηναϊκός Κύπελλο

Με το ματς να έχει κριθεί, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ασχολήθηκαν περισσότερο με την ΑΕΚ, την οποία αντιμετωπίζει την Κυριακή το τριφύλλι, για το πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μαρινάκης (Βέμερ 57΄), Χουχούμης, Ταυλαρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Λουντ (Καλτσάς 69΄), Νίνης, Πράνιτς, Πέτριτς, Κλωναρίδης (Λάμπρου 78΄).

Λεβαδειακός (Μάντζιος): Βερέμκο, Τριποτσέρης, Μαχαίρας (Ντομοβτσίσκι 75΄), Μίνγκα, Μάγκας, Ρομέου (Γιάχιτς 57΄) Θέος, Μάρκοβιτς (Μανωλάς 57΄), Χατζηλάμπρος, Εντουίν, Μουλόπουλος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ