ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Κόστισαν λάθη και απουσίες

Η Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε τα λάθη αλλά και τις απουσίες του Παναθηναϊκού και κατάφερε να οδηγήσει το «τριφύλλι» στη δεύτερη εκτός έδρας ήττα του στο θεσμό (77-52). Με 18 λάθη ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι πράσινοι. Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ο Τζέιμς Γκιστ με 13 πόντους.

Κόστισαν λάθη και απουσίες

Οι «πράσινοι» πέρα από τις απουσίες των Κούζμιτς και Γιάνκοβιτς, βρέθηκαν σε πολύ κακό βράδυ με τραγικά ποσοστά, έκαναν πολλά λάθη και δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του αγώνα να επιστρέψουν και να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω.

Γκιστ και Φελντέιν τελείωσαν την αναμέτρηση με διψήφιο αριθμό πόντων με 13 και 10 πόντους αντίστοιχα. Θετικός ο Ραντούλιτσα (9π και 9 ριμπάουντ) αλλά χρεώθηκε από νωρίς με φάουλ και δεν μπόρεσε να προσφέρει περισσότερα.

Τζέιμς Φελντέιν-Panathinaikos24

Το ματς

Μετά από ένα νευρικό ξεκίνημα για τις δύο ομάδες, ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα στο σκορ με λει απ του Καλάθη, αλλά η άμυνα του «τριφυλλιού» δεν ήταν καλή και αυτό έδωσε το δικαίωμα στον Περπέρογλου να σκοράρει από την περιφέρεια για το (3-2) στο 3’.

Οι Καταλανοί θέλησαν να εκμεταλλευτούν τα γρήγορα πόδια των Σατοράνσκι και Ρίμπας, αλλά ο Παναθηναϊκός με σφικτή άμυνα κατάφερε να πάρει ξανά τα ηνία στο σκορ με τον Γκιστ (3-4). Οι «πράσινοι» αντιμετώπιζαν πρόβλημα στο μαρκάρισμα του Περπέρογλου, καθώς ο πρώην «πράσινος» σκόραρε εκ νέου από την περιφέρεια για το (6-4).

Τα δύο φάουλ των Ραντούλιτσα και Πάβλοβιτς, έφεραν στο παρκέ τους Παπαγιάννη και Χαραλαμπόπουλο, με τον Τζόρτζεβιτς να έχει ένα επιπλέον πονοκέφαλο μετά και από τις απουσίες.

Νικ_Καλάθης_Panathinaikos24

Ένα καλάθι του Σατοράνσκι έφερε γρήγορα το +4 για την Μπαρτσελόνα (8-4), όμως ο Καλάθης μείωσε γρήγορα για το (8-6) στο 6’.

Ο Παπαγιάννης με ορέξεις, αντιμετώπισε χωρίς πρόβλημα τους ψηλούς των Καταλανών, στην άμυνα, αλλά δεν ήταν τόσο θετικός και στην επίθεση. Με τις βολές του Τόμιτς, επανήλθε το +4 για την Μπαρτσελόνα (10-6).

Το τρίποντο του Χαραλαμπόπουλου έφεραν το ματς στον πόντο (10-9), αλλά με γρήγορο 4-0 η Μπαρτσελόνα με καλάθια των Τόμιτς και Περπέρογλου που συνέχισε να πληγώνει τους «πράσινους» ξέφυγε με (14-9) στο 8’. Με τον Παναθηναϊκό να έχει συμπληρώσει τα ομαδικά φάουλ, η Μπαρτσελόνα πήγε στις βολές και με μια εύστοχη του Σατοράνσκι έκανε το (15-9).

Το δεκάλεπτο, ολοκληρώθηκε με το καλάθι του Σάμουελς για το (17-11), καθώς ο Διαμαντίδης έκανε λάθος στην τελευταία επίθεση.

Raduljica_Panathinaikos24

Με τον Φώτση να αστοχεί ολομόναχος, ξεκίνησε το 2ο δεκάλέπτο, όμως ξανά από τη γραμμή των βολών η Μπαρτσελόνα βρήκε σκορ για το (19-11). Η διαφορά ένα λεπτό μετά έφτασε ακόμα και στο +8 (21-13) για την Μπαρτσελόνα, καθώς οι «πράσινοι» δεν έπαιζαν την άμυνα που έπρεπε ενώ και στην επίθεση έκαναν εύκολα το λάθος.

Όσο η άμυνα του «τριφυλλιού» ήταν χαλαρή, η Μπαρτσελόνα έκανε ότι ήθελε με τη διαφορά να φτάνει στο +14 (27-13) με καλάθι του Ντόελμαν, γράφοντας ένα σερί 8-0.

Με δύο καλές άμυνες και τον Ραντούλιτσα στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια ανάκαμψης και με δύο βολές του Σέρβου, το «τριφύλλι» μείωσε στους 10 (27-17) στο 14’. Το τρίποντο του Αρόγιο βρήκε στόχο για το +13 (30-17) στα μισά του 2ου δεκαλέπτου. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να αμύνεται με ζώνη, όμως άφηνε ελεύθερα σουτ στους Καταλανούς, οι οποίοι με τη σειρά τους το εκμεταλλεύτηκαν με τους Αρόγιο και Όλεσον για το (35-19), με τους «πράσινους» να βρίσκουν σκορ μόνο από τον Ραντούλιτσα για το (35-22).

Νικ_Καλάθης_Panathinaikos24

Η Μπαρτσελόνα είχε και παλμό από την εξέδρα αλλά και ρυθμό στο παιχνίδι της και μέσα σε 1,5 λεπτό έκανε το (40-22).

Το κέρδος του Παναθηναϊκό στο 2ο δεκάλεπτο, ήταν τα λίγα φάουλ που είχε υποπέσει, αλλά και τα πέντε ομαδικά της Μπαρτσελόνα, έτσι ο Γκιστ με μια εύστοχη έκανε το (40-23), ενώ ο ίδιος στιγμές μετά ξαναπήγε στις βολές μετά το 3ο φάουλ του Λαουαλ, ευστοχώντας σε μία για το (40-24). Με τη λήξη του δεκαλέπτου, ο Φώτσης σκόραρε για το (42-28), όμως ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, αν ήθελε να ξαναμπεί στο ματς.

Με άστοχος σουτ του Τζέιμς Γκιστ ξεκίνησε το β’ ημίχρονο, όμως στην άμυνα ο Καλάθης έπαιξε ωραία τον Περπέρογλου αναγκάζοντας τον σε λάθος. Με γρήγορο 7-0 σερί ο Παναθηναϊκός μείωσε γρήγορα για το (42-35), όμως ο Πάβλοβιτς χρεώθηκε μια ανούσια τεχνική ποινή στέλνοντας την Μπαρτσελόνα στις βολές. Εκεί όπου όλα έδειχναν να έχουν στρώσει για τον Παναθηναϊκό ήρθε αρχικά το 3ο προσωπικό φάουλ του Ραντούλιτσα και το γκολ-φάουλ του Τόμιτς στη συνέχεια για να στείλουν το ματς ξανά σε διψήφιο αριθμό (46-35).

Pavlovic_Panathinaikos24

Με οδηγό την άμυνα και τον Γκιστ να βρίσκει σκορ με εντυπωσιακό κάρφωμα, ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 7 (48-41), με τον Πασκουάλ να καλεί άμεσα σε τάιμ άουτ για να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ομάδας του. Οι «πράσινοι» όμως πήραν βιαστικές επιθέσεις, έπεσαν σε λάθη και με τον Περπέρογλου από την περιφέρεια οι Καταλανοί, επανέφεραν διψήφια διαφορά στο ματς (51-41) στο 27’.

Με τα ομαδικά φάουλ συμπληρωμένα, ο Παναθηναϊκός έστειλε στη γραμμή των βολών τη Μπαρτσελόνα στο τελευταίο δίλεπτο, με τον Ναβάρο να ευστοχεί για το (53-41).

Εν τέλει ο Παναθηναϊκός έκλεισε το 3ο δεκάλεπτο με το καλάθι του Πάβλοβιτς στη λήξη, με το σκορ υπέρ της Μπαρτσελόνα (55-43).

γκιστ-panathinaikos24

Τα λάθη έκαναν την επανεμφάνισή τους στο 4ο δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να μην μπορούν να κατεβάσουν το σκορ. Αυτό έγινε με μια βολή του Φελντέιν για το (56-44), όμως ο Ναβάρο με τρίποντο τιμώρησε το «τριφύλλι» για το (59-44).

Η διαφορά έφτασε στους +20 (66-46) με τους Σάμουελς και Ντόελμαν, αφού το «τριφύλλι» είχε είτε άστοχες επιλογές είτε έκανε λάθη. Ο Αμπρίνες από την περιφέρεια έφερε στο ματς τη μεγαλύτερη διαφορά +21 (69-48).

Οι «πράσινοι» έδειχναν να έχουνε παρατήσει το ματς, καθώς έβλεπαν να μην τους πηγαίνει τίποτα καλά στο ματς. Οι βολές του Σατοράνσκι έφεραν το (71-48) δύο λεπτά πριν το φινάλε. Το απίθανο τρίποντο του Αμπρίνες έφερε το (74-49), με τον Γκιστ να πετυχαίνει γκολ-φάουλ (74-52).

Το ματς ολοκληρώθηκε με την Μπαρτσελόνα να επικρατεί 77-52 και τον Παναθηναϊκό να πρέπει άμεσα ν’ αφήσει πίσω του το κακό βράδυ που είχαν.

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 42-28, 55-43, 77-52.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 13 (1), Ρίμπας 1, Λαουάλ 2, Αμπρίνες 11 (3), Ναβάρο 8 (1/6 τρίπ.), Σατοράνσκι 7, Βεζένκοφ, Σάμουελς 5, Όλεσον 2, Αρόγιο 6 (2), Περπέρογλου 11 (3), Τόμιτς 11.

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 7, Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 9 (9 ριμπ.), Φελντέιν 10 (1), Διαμαντίδης, Γκιστ 13, Καλάθης 8, Παπαγιάννης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ