ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Επιστροφή στις νίκες με εντυπωσιακό τρόπο

Λίγες ημέρες μετά τη βαριά ήττα στη Βαρκελώνη, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες με εντυπωσιακό τρόπο, επικρατώντας εντός έδρας του Κολοσσού με 107-66 για την 4η αγωνιστική της Basket League. Καλή παρουσία από τους «μικρούς», ντεμπούτο και για τον Παπαδάκη.

Επιστροφή στις νίκες με εντυπωσιακό τρόπο

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Καλάθη, Φελντέιν, Πάβλοβιτς, Φώτση και Ραντούλιτσα, καθώς υπήρχαν και οι απουσίες των Γκιστ και Κούζμιτς (ο Σέρβος ήταν στην αποστολή, αλλά δεν αγωνίστηκε), ενώ στη δωδεκάδα βρέθηκε ο νεαρός, Κώστας Παπαδάκης που έκανε το ντεμπούτο του σκοράροντας,

Οι «πράσινοι» δε ξεκίνησαν καλά στο παιχνίδι και στην πρώτη περίοδο ο Κολοσσός ήταν κοντά στο σκορ, παίρνοντας ακόμα και το προβάδισμα. Από το 2ο δεκάλεπτο και μετά ο Παναθηναϊκός όμως ξύπνησε και έφτασε σε μία άνετη νίκη, με τους μικρούς να παίρνουν και πάλι μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Το ματς

Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου-PANATHINAIKOS24

Το μυαλό στη Βαρκελώνη

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση και με το πρώτο καλάθι του Ραντούλιτσα και τους πέντε διαδοχικούς πόντους του Καλάθη, πήρε ένα γρήγορο προβάδισμα με 9-4.

Στη συνέχεια έβγαλε όμως προβλήματα στο παρκέ, ο Κολοσσός αντέδρασε, βρήκε τα κενά στην πράσινη άμυνα και αφού ισοφάρισε αρχικά σε 9-9, πήρε και για πρώτη φορά την πρωτοπορία στο σκορ με το 11-9.

Ο Παπαγιάννης με την είσοδο του στο παρκέ ισοφάρισε για το 11-11, ο Φώτσης με ένα τρίποντο έκανε το 14-11, αλλά και πάλι η ομάδα της Ρόδου είχε την απάντηση, καθώς με πέντε σερί πόντους μπήκε μπροστά για το 14-16.

Φελτέιν, Ραντούλιτσα και Χαραλαμπόπουλος σκόραραν στη συνέχεια, για να τελειώσει η πρώτη περίοδος με το 21-19, υπέρ του «τριφυλλιού».

Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου-PANATHINAIKOS24

Φωνές του Τζόρτζεβιτς και βελτίωση

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είχε έντονα παράπονα από τους παίκτες, μετά το τέλος της 1ης περιόδου και οι πράσινοι «ξύπνησαν» ανεβάζοντας σιγά σιγά στροφές.

Φελντέιν, Πάβλοβιτς και Διαμαντίδης πέτυχαν γρήγορα πόντους για το 27-19, η άμυνα άρχισε να λειτουργεί καλύτερα και το «αφεντικό» στο παιχνίδι ήταν ο Παναθηναϊκός.

Ο Λούντζης που είχε περάσει από νωρίς στο παρκέ, έκανε με τρίποντο το 32-23, αλλά ο Μανωλόπουλος με άμεση απάντηση, έφερε τη διαφορά και πάλι στους έξι (32-26).

Ένα μικρό σερί από τους «πράσινους», έδωσε «αέρα» 10 πόντων (38-28), ενώ τα καλάθια από Διαμαντίδη και Παπαγιάννη, έκαναν μετά από λίγο το 45-31, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει για πρώτη φορά τόσο μεγάλη διαφορά στο σκορ, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε τελικά με το σκορ στο 47-34, ενώ στα πρώτα 20 λεπτά αν κάτι ξεχώρισε είναι οι 18 ασίστ από πλευράς Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου-PANATHINAIKOS24

Ουσία και θέαμα

Ο Κολοσσός προσπάθησε με την έναρξη της τρίτης περιόδου να ρίξει τη διαφορά (50-41), αλλά οι «πράσινοι» είχαν τις λύσεις και εκεί.

Με καλή άμυνα και με τρομερό Παπαγιάννη και Ραντούλιτσα μέσα στο καλάθι, ο Παναθηναϊκός δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα και έφτασε να έχει στα μισά της περιόδου, διαφορά 16 πόντων (59-43).

Με δύο βολές του Διαμαντίδης τρία λεπτά πριν το φινάλε του δεκαλέπτου, η διαφορά έφτασε κοντά στους 18 για πρώτη φορά (66-48), ενώ με νέο τρίποντο του αρχηγού αμέσως μετά και με μία βολή του Χαραλαμπόπουλου, έγινε το 70-50.

Η τρίτη περίοδος έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς ο Χαραλαμπόπουλος έφυγε στον αιφνιδιασμό, κάρφωσε εντυπωσιακά και πήρε και το φάουλ, για το 75-53.

Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου-PANATHINAIKOS24

Εντυπωσιακός και στο φινάλε

Μέσα σε ένα λεπτό στην τέταρτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός πέτυχε επτά πόντους και «εκτόξευσε» τη διαφορά στους 29 (82-53), με τη μπάλα να «κρύβεται» σε αρκετές φάσεις από τους παίκτες του Τζόρτζεβιτς.

Το παιχνίδι είχε κριθεί από νωρίς, οι «πράσινοι» συνέχισαν να σκοράρουν, αρκετές φορές με εντυπωσιακό τρόπο.

Στα μισά του τελευταίου δεκαλέπτου ο Ραντούλιτσα κάρφωσε για το 89-62, ενώ μετά από λίγο πέρασε στο παρκέ και ο νεαρός Παπαδάκης, στο ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό.

Ο Πάβλοβιτς πήγε τον Παναθηναϊκό στους 100 πόντους, με κάρφωμα ένα λεπτό πριν το φινάλε, ενώ ο Παπαδάκης σκόραρε για πρώτη φορά, με τρίποντο μάλιστα για να κάνει το 104-65.

Ακόμα ένα τρίποντο, αυτή τη φορά από τον Χαραλαμπόπουλο έκανε το 107-66, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 47-34, 75-53, 107-66.

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 15, Χαραλαμπόπουλος 11 (1), Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 8 (2), Ραντούλιτσα 14, Φελντέιν 16 (4), Διαμαντίδης 12 (2), Καλάθης 8, Παπαδάκης 3 (1), Παπαγιάννης 10, Λούντζης 6 (2).

Κολοσσός Ρόδου(Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 8, Οικονομόπουλος, Μανωλόπουλος 9 (1), Ντέιβις 8, Γεωργαλλής, Λίντεν 8 (2), Ρέλεφορντ 8, Αγγελάκος 2, Άχονεν 2, ΜακΓκι 13, Λιούις 8 (2).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ