ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Πρωτάθλημα ήταν και… πάει

Ο Παναθηναϊκός έχασε την τελευταία του ενδεχομένως ευκαιρία για τον τίτλο, έμεινε στο 0-0 με την ΑΕΚ, σπατάλησε τις όποιες ευκαιρίες δημιούργησε και πλέον κοιτάει την κορυφή από το -8. Κορυφαίος ο Νίνης, προσπάθησε αλλά δεν ήταν αρκετός για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου.

Πρωτάθλημα ήταν και... πάει

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε ακόμα μια φορά κατώτερος των περιστάσεων στη φετινή χρονιά,  απώλεσε κάθε ελπίδα για πρωτάθλημα, με τον κόσμο να στέλνει το μήνυμά του σε ομάδα και προπονητή.

Άνευρος, χωρίς πάθος ειδικά στο τελευταίο μισάωρο, ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι συμβιβάστηκε με την ισοπαλία(!) και πλέον θα παλέψει για τη δεύτερη θέση.

ÌÐÁÑÌÐÏÓÁ ËÏÕÍÔ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÅÊ  BARBOSA LOD  PANATHINAIKOS - AEK (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Με πολλές εκπλήξεις η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, αφού ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε τον Πράνιτς αντί του Νάνο στο αριστερό άκρο της άμυνας των «πράσινων» και τον Σέρχιο Σάντσεθ να παίρνει φανέλα βασικού, δίπλα στον Ταυλαρίδη, με τον Ισπανό να έχει να αγωνιστεί ένα μήνα περίπου, από το ματς με την Ξάνθη στα Πηγάδια.

ÆÅÊÁ ÓÉÌÏÅÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÅÊ  ZECA SIMOES PANATHINAIKOS - AEK (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Παράλληλα και η χρησιμοποίηση του Λουντ στο αρχικό σχήμα, αποτέλεσε μια έκπληξη… παρότι ο Φιλανδός ήταν εξαιρετικός το ματς με τον Λεβαδειακό την Τετάρτη για το κύπελλο.

Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε το σύνηθες… 4-4-2, με ρόμβο, χρησιμοποιώντας τον Σωτήρη Νίνη, πίσω από τους Μπεργκ-Καρέλη, θέλοντας να εκμεταλλευτεί το timing του 25χρονου χαφ, ο οποίος προέρχεται από ένα πολύ καλό ματς, την Τετάρτη.

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ με τον Πογέτ για πρώτη φορά στον πάγκο της, χωρίς τον Αραβίδη στη σύνθεσή της, «κατέβηκε» με ένα σχήμα 4-2-3-1, με τον Κρισάντους στην επίθεση.

Το ματς

Με την ΑΕΚ στη σέντρα, ξεκίνησε το παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό να πρεσάρει και να κερδίζει άμεσα την κατοχή, δείχνοντας τις διαθέσεις του, από τα πρώτα δευτερόλεπτα.

Στο 1΄ο Μπεργκ παραλίγο να σκοράρει, όταν ο Γκάλο απέτυχε να κάνει τάκλιν στον Καρέλη, η μπάλα έφτασε στον Μπεργκ, εκείνος πλάσαρε, αλλά ο Γκάλο έχοντας επιστρέψει έβαλε το πόδι του και έστειλε τα μπάλα κόρνερ, στην πρώτη καλή στιγμή του «τριφυλλιού» στον αγώνα.

ÌÐÅÑÃÊ ËÁÌÐÑÏÐÏÕËÏÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÅÊ  BERG LABROPOULOS  PANATHINAIKOS - AEK (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Στο 4΄ο Μάνταλος έκανε ένα πάρα πολύ δυνατό τάκλιν στον Μπεργκ, στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο συνεπώνυμος του, διαιτητής όμως δεν «τιμώρησε» τον παίκτη της ΑΕΚ με κάρτα, ως όφειλε.

ÃÉÏ×ÁÍÓÏÍ ÍÉÍÇÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÅÊ JOHANSSON NINIS  PANATHINAIKOS - AEK (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Στο 6΄ο Μάνταλος μετά από πάσα του Κρισάντους, απείλησε για την ΑΕΚ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Η φάση δημιουργήθηκε από το τραγικό λάθος του Λαγού, με τον επιθετικό της ΑΕΚ να κερδίζει τη μπάλα, βρήκε τον συμπαίκτη του, εκείνος σούταρε συρτά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Τεράστια φάση για την ΑΕΚ στο 8΄

Μετά από εξαιρετική ενέργεια του Μπαρμόσα, ο οποίος με περίτεχνη ντρίμπλα, πέρασε από δύο παίκτες του Παναθηναϊκού, έστρωσε στον Βάργκας, μέσα στην περιοχή, εκείνος φάτσα με τον Στιλ, πλάσαρε άουτ στην μεγαλύτερη φάση του αγώνα, μέχρι στιγμής.

ÃÉÏ×ÁÍÓÏÍ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÅÊ  JOHANSSON PANATHINAIKOS - AEK (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν γρήγορα τον αγώνα απαντώντας με δύο καλές φάσεις σε αυτή του Παναθηναϊκού, σε ένα ματς με εξαιρετικό ρυθμό, στο πρώτο δεκάλεπτο.

Ο Νίνης στο 14΄μετά από προσωπική ενέργεια, απείλησε για τον Παναθηναϊκό, αλλά το σουτ του, έξω από την περιοχή με το αριστερό, κατέληξε άουτ, σε καλή στιγμή για το «τριφύλλι» μετά από αρκετά λεπτά και συγκεκριμένα από το 1΄.

ÍÔÉÍÔÁÊ ÌÁÑÉÍÁÊÇÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÅÊ  DIDAC MARINAKIS  PANATHINAIKOS - AEK (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Όλες οι μπάλες περνούσαν από τα πόδια του Νίνη, ο οποίος κυρίως από αριστερά με Πράνιτς και Λουντ, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν παιχνίδι, με την ΑΕΚ να κάνει το ίδιο, σε αυτή την πλευρά, με το ματς να έχει πολλές σκληρές μονομαχίες.

Η κατοχή ήταν ελαφρώς υπέρ του Παναθηναϊκού, ωστόσο αρκετά βεβιασμένα λάθη στο χώρο του κέντρου, έδιναν το δικαίωμα στην ΑΕΚ να «χτυπάει» στην κόντρα.

Τα πολλά εκατέρωθεν λάθη, «έσπασαν» κάπως τον ρυθμό του αγώνα, ο οποίος στη συμπλήρωση μισής ώρας, δεν είχε το ρυθμό της έναρξης. Στο 29΄ο Παναθηναϊκός μετά από κλέψιμο στο κέντρο, βγήκε μπροστά, με τον Μπεργκ να έχει χώρο και να πασάρει αριστερά του στον Καρέλη, ο οποίος μέσα από την περιοχή  έκανε μια σέντρα-σουτ, εντελώς άστοχη.

ÆÅÊÁ ÁÔÆÁÃÊÏÕÍ ÁÍÁÓÔÁÓÉÏÕ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÅÊ ZECA AJAGUN ANASTASIOU  PANATHINAIKOS - AEK (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Από την άλλη ο Μάνταλος συνέχισε τα πολύ δυνατά μαρκαρίσματα, με τον διαιτητή να μην του δείχνει κάρτα, προκαλώντας τον εκνευρισμό των «πράσινων».

Ο Καρέλης προσπάθησε να βάλει ένα εντυπωσιακό γκολ, όταν μετά από στημένη φάση της ΑΕΚ, οι «πράσινοι» με τον Νίνη κέρδισαν έξω από την περιοχή τους, ο άσος του Παναθηναϊκού βρήκε με μεγάλη μπαλιά τον Καρέλη, εκείνος στόπαρε και εκτέλεσε λίγο μετά το κέντρο, έχοντα δει τον Μπαρόχα εκτός εστίας, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ τελικά μπλόκαρε, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση (34΄) ο Πράνιτς από αριστερά βρέθηκε στην περιοχή της ΑΕΚ, σούταρε αλλά ο Μπαρόχα εύκολα μπλόκαρε.

ÊÏÑÄÅÑÏ ÌÁÑÉÍÁÊÇÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÅÊ  CORDERO MARINAKIS  PANATHINAIKOS - AEK (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Τον έλεγχο του κέντρου η ΑΕΚ

Στο 36΄ο Γιάννης Αναστασίου αναγκάστηκε να σπαταλήσει την πρώτη του αλλαγή, με τον Ατζαγκούν να περνάει στη θέση του Λαγού, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις, με το σχήμα παράλληλα να διαφοροποιείται σε 4-3-1-2, με τριάδα στο κέντρο, Ζέκα, Λουντ, Ατζαγκούν και τον Νίνη, ελεύθερο πίσω από Μπεργκ-Καρέλη, με τον Παναθηναϊκό να παίζει χωρίς κλασικό αμυντικό χαφ.7

ÔÁÕËÁÑÉÄÇÓ ÊÑÉÓÁÍÔÏÕÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÅÊ  TAVLARIDIS CHRISANTUS  PANATHINAIKOS - AEK (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Προϊόντος του χρόνου στο ματς, η ΑΕΚ ήταν αυτή που έδιεχνε φρεσκάδα και είχε ταχύτητα, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει πιο αργός, αφήνοντας περισσότερους χώρους το γήπεδο. Μοιραία ο έλεγχος του κέντρου είχε περάσει στους «κιτρινόμαυρους».

ÍÉÍÇÓ ÓÉÌÏÅÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÅÊ  NINIS SIMOES PANATHINAIKOS - AEK (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια καλή στιγμή, όταν ο Μπεργκ κοντρόλαρε στην περιοχή του Μπαρόχα, έδωσε στον Λουντ, ο οποίος πέφτοντας έκανε μια προβολή, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να μπλοκάρει εύκολα.

Συνολικά στο πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο οκτάλεπτο-δεκάλεπτο, ωστόσο από κει και έπειτα, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που αρχικά ισορρόπησαν και εν συνεχεία πήραν τα ηνία του αγώνα, χάνοντας και τη σημαντικότερη ευκαιρία.

ÊÁËÔÓÁÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÅÊ KALTSAS  PANATHINAIKOS - AEK (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Ο Παναθηναϊκός χωρίς κλασικό αμυντικό μέσο, έπρεπε να διορθώσει πολλά, με τον Αναστασίου να τοποθετεί τον Ατζαγκούν στο κέντρο, αλλάζοντας τη διάταξή του, προκειμένου να διορθώσει την υπερ-αριθμία της ΑΕΚ στο χώρο αυτό.

Το ημίχρονο έληξε με θετικό πρόσημο για την ΑΕΚ και όχι για τον Παναθηναϊκό, με το δεύτερο μέρος, να αναμενόταν με ενδιαφέρον, όσον αφορά την τακτική των δύο προπονητών.

Αλλαγή και παραλίγο γκολ…

Με την έναρξη του Β΄ μέρους, ο Γιάννης Αναστασίου πέρασε στο γήπεδο τον Κουτρουμπή, στη θέση του Λουντ, προκειμένου να έχει ένα αμυντικό χαφ στο γήπεδο.

1338409

Στην πρώτη φάση μετά τη σέντρα των «πράσινων», ο Μπεργκ παραλίγο να σκοράρει, όταν ο Πράνιτς έκανε τη βαθιά μπαλιά, η μπάλα βρήκε στον ώμο του Καρέλη, πήγε στον Μπεργκ, εκείνος με μια λόμπα, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, στην κορυφαία φάση του αγώνα για το «τριφύλλι».

Απάντησε η ΑΕΚ

Στο 48΄ο Κρισάντους πήρε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Γκάλο, με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ, με τον Στιλ, εκτός θέσης και νωρίτερα τον Σάντσεθ να χάνει τον επιθετικό της ΑΕΚ, κάνοντας άλμα σε λάθος χρόνο.

Το Β΄ μέρος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, με δύο πολύ καλές φάσεις, τον Παναθηναϊκό κεφάτο και την «Ένωση» να συνεχίζει να «χτυπάει» στην κόντρα.

1338404

Βιαστικός Καρέλης…

Στο 52΄ο Νίνης βρήκε ωραία με κάθετη πάσα τον Καρέλη, εκείνος λίγο έξω από την περιοχή της ΑΕΚ προσπάθησε να δώσει στον Μπεργκ, αλλά η πάσα του ήταν κάκιστη και πολύ βιαστική, διότι αν περίμενε υπήρχαν προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο.

Ξανά ο Σουηδός…

Στο 55΄και μετά από ωραία ανάπτυξη του «τριφυλλιού», με τη μπάλα να αλλάζει πολλά πόδια και τελικό αποδέκτη τον Μπεργκ, ο Σουηδός γύρισε όμορφα σούταρε, αλλά ο Μπαρόχα μπλόκαρε, σε μια ακόμα καλή στιγμή των «πράσινων».

ÌÐÅÑÃÊ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÅÊ  BERG  PANATHINAIKOS - AEK (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Όλο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού περνούσε από τα πόδια του Σωτήρη Νίνη, ο οποίος εμφανώς ξεχώριζε, είτε με τα στημένα του, είτε με καλές ενέργειες που δημιουργούσαν καταστάσεις στην περιοχή του Μπαρόχα.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας, η Λεωφόρος είχε ζεσταθεί, οι «πράσινοι» συνεχώς δημιουργούσαν προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ, ωστόσο έλειπε η συγκέντρωση και το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα.

ÓÉÌÏÅÓ ÌÐÅÑÃÊ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÅÊ  SIMOES BERG  PANATHINAIKOS - AEK (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Έτσι όπως κυλούσε το παιχνίδι, το ένα γκολ, ενδεχομένως να έκρινε και την αναμέτρηση, με την ομάδα του Αναστασίου να είχε τον πρώτο λόγο.

Στο 64΄η ΑΕΚ απείλησε μετά από πολύ ώρα, όταν ο Μπαρμπόσα ελίχθηκε από δεξιά, προσπέρασε τον Πράνιτς αρχικά, στο γύρισμα που επιχείρησε όμως, ο Κροάτης έβαλε το πόδι του, η μπάλα βρήκε ξανά στον παίκτη της ΑΕΚ και κατέληξε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι μετά το 65΄, προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα στο κέντρο, για να κόψουν το ρυθμό του Παναθηναϊκού και το κατάφεραν ως ένα βαθμό, με την ΑΕΚ να παίρνει κάποια μέτρα στο γήπεδο.

Κοντά στο γκολ με Νίνη

Στο 74΄ο Νίνης πήρε από τον Κουτρουμπή, στην αριστερή πλευρά, επιχείρησε ένα πολύ δυνατό και ευθύβολο σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ σε μια ακόμα πολύ καλή στιγμή του Παναθηναϊκού στο ματς, με το ρυθμό να έχει πέσει και το «τριφύλλι» πλέον να είναι με την πλάτη στον τοίχο, έχοντας μπροστά του ένα περίπου τέταρτο για να βάλει κάποιο γκολ.

ÓÉÌÏÅÓ ÍÉÍÇÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÅÊ  SIMOES NINIS  PANATHINAIKOS - AEK (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Έσωσε ο Στιλ!

Η ΑΕΚ κέρδισε ένα στημένο λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Γκάλο εκτέλεσε απ’ ευθείας αναγκάζοντας τον Στιλ σε μια πολύ δύσκολη απόκρουση, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν κοντά στο γκολ, στο 79΄.

ÓÔÉË  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÅÊ STEELE  PANATHINAIKOS - AEK (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Η εξέδρα άρχισε τη μουρμούρα και δικαιολογημένα, καθώς δεν έβλεπε πως ο Παναθηναϊκός δεν είχε την απαραίτητη φρεσκάδα και διάθεση, το ματς πήγαινε… χαλαρά στη λευκή ισοπαλία, με αποτέλεσμα το “τριφύλλι” να μένει οκτώ βαθμούς μακριά από τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία.

Η ΑΕΚ έδειχνε πιο φρέσκια… είχε περισσότερα τρεξίματα, ενώ από την άλλη, ο Παναθηναϊκός ενώ είχε ανεβάσει στροφές στην αρχή του Β΄ μέρους, έδειχνε να έχει μείνει από… βενζίνη.

Το ματς ολοκληρώθηκε τελικά με το στείρο 0-0, η εξέδρα έδειξε τη δυσαρέσκειά της, για την εικόνα του Παναθηναϊκού, ειδικά στο τελευταίο μισάωρο, όπου δεν πάλεψε καν για τη νίκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μαρινάκης, Πράνιτς, Σάντσεθ, Ταυλαρίδης, Λαγός (Ατζαγκούν 36΄), Ζέκα, Λουντ (Κουτρουμπής 45΄), Νίνης (Καλτσάς 84΄), Μπεργκ, Καρέλης.

ΑΕΚ (Πογέτ): Μπαρόχα, Λαμπρόπουλος, Μπαρμπόσα (Μπουονανότε 83΄), Σιμόες, Βάργκας (Κορδέρο 58΄), Γκάλο, Γιόχανσον, Μάνταλος, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Κρισάντους.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ