ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Ο Παούνοβιτς, οι άλλοι δυο κι ο Αλαφούζος

Ο Σέρβος αποτελεί το φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού, τη στιγμή που στη λίστα υπάρχουν άλλοι δυο προπονητές. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Ο Παούνοβιτς, οι άλλοι δυο κι ο Αλαφούζος

Μπήκαμε στη «μεταΑναστασίου» εποχή και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς. Προτού καλά καλά «μπαγιατέψει» η είδηση της λύσης της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Ελληνα τεχνικό, έγινε γνωστός ο προπονητής που είναι το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει την καθοδήγηση του «τριφυλλιού», σ’ αυτό το κρίσιμο σημείο, σ’ αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο.

Βέλικο Παούνοβιτς, λοιπόν. Σέρβος, ετών 38, με προίκα το παγκόσμιο πρωτάθλημα με την εθνική Σερβίας Κ20. Λάτρης και χρήστης της τεχνολογίας και του διαδικτύου και με «όπλο» την εργατικότητά του και τη φιλοδοξία του, στοιχεία που τον καθιστούν στη χώρα του ως τον κόουτς του μέλλοντος. Οι συμπατριώτες του θεωρούν τον Παούνοβιτς ως το πιο βαρύ χαρτί στην προπονητική της Σερβίας και τον επόμενο μεγάλο τεχνικό.

Αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος. Η άλλη λέει ότι μιλάμε για έναν άπειρο προπονητή, που δεν έχει κουμαντάρει ποτέ του σύλλογο, συνεπώς είναι και… άμαθος στην πίεση του πρωταθλητισμού και την καθημερινότητα ενός κλαμπ και μάλιστα τόσο μεγάλου, όπως ο Παναθηναϊκός. Βέβαια, στην παρούσα κατάσταση και με δεδομένα τα όχι και πολλά χρήματα που διαθέτουν οι «πράσινοι», δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Ο Παούνοβιτς αποτελεί επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου, όσο κι αν αυτό φαίνεται περίεργο. Ο ίδιος, μέσω επαφών του στη Σερβία, έμαθε για τον 38χρονο και αφού συζήτησε με τους Φύσσα και Βόκολο, έδωσε την εντολή για τις συζητήσεις. Σ’ αυτό το στάδιο βρισκόμαστε τώρα. Οι δυο πλευρές είναι σε προχωρημένες επαφές, αλλά ακόμη δεν έχει επέλθει συμφωνία. Γι αυτό τον λόγο υπάρχουν κι άλλοι δυο προπονητές στη λίστα, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά και θα γίνουν μόνο στην περίπτωση που «στραβώσει» κάτι με τον Σέρβο.

Αν όλα πάνε καλά, τότε ο Παούνοβιτς θα πάρει το πρώτο αεροπλάνο και θα έρθει αύριο στην Αθήνα για να υπογράψει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό και να αναλάβει την ομάδα σε μια εξαιρετικά δύσκολη φάση που περνάει.

Υ.Γ: Είχα εκφράσει την άποψή μου και γραπτώς και μέσω του ραδιοφώνου ότι ο Γιάννης Αναστασίου δεν έπρεπε να αποχωρήσει στα μέσα της σεζόν από τον Παναθηναϊκό. Τον προπονητή τον διώχνεις καλοκαίρι και όχι κατά τη διάρκεια της περιόδου. Τα υπόλοιπα, και κατά πόσο η συγκεκριμένη απόφαση είναι σωστή, θα τα δούμε στη συνέχεια.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ