ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Όταν η «Μεγάλη Κυρία» υποκλίθηκε στον Παναθηναϊκό (Vid, Pics)

Ήταν 4 Νοεμβρίου του 1987 και ο Παναθηναϊκός έχανε με 3-2 από τη Γιουβέντους, στον επαναληπτικό αγώμα του 1-0 στην Αθήνα, για τη 2η φάση του Κυπέλλου UEFA. Μία ήττα που αποδείχτηκε ανώδυνη.

Όταν η «Μεγάλη Κυρία» υποκλίθηκε στον Παναθηναϊκό (Vid, Pics)

Ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει και λίγες ημέρες νωρίτερα είχε πετύχει μία μεγάλη νίκη επί της ιταλικής ομάδας, με τον Δημήτρη Σαραβάκο να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Οι «πράσινοι» είχαν πάρει μία σπουδαία νίκη στην Αθήνα, αλλά για να ολοκληρωθεί η δουλειά θα έπρεπε να έρθει και ένα καλό αποτέλεσμα στην Ιταλία. «Κλειδί» της πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό ήταν το γεγονός πως δεν είχε δεχτεί γκολ στην έδρα του.

juventus-pao_jpg6_

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα περνάει χωρίς τέρματα για τις δύο ομάδες, αλλά με την έναρξη της επανάληψης ο Σαραβάκος σκοράρει και «παγώνει» το «Κομουνάλε». Η απάντηση της Γιουβέντους είναι άμεση, με τον Καμπρίνι να κάνει το 1-1, τρία λεπτά αργότερα.

Ο Παναθηναϊκός δεν πτοείται και κάνει το 1-2 αρκετά γρήγορα. Σκόρερ αυτή τη φορά ο Δημόπουλος και πλέον με το 1-2 υπέρ του «τριφυλλιού», η Γιουβέντους ψάχνει τρία γκολ για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

juve_pao

Τελικά το μόνο που καταφέρνει είναι να πάρει τη νίκη με 3-2, παρά το γεγονός πως πιέζει για ακόμα ένα γκολ, με τον Παναθηναϊκό να μην «πονάει» από την ήττα και να παίρνει τη μεγάλη πρόκριση για την επόμενη φάση.

Γιουβέντους (Μαρκέζι): Τακόνι, Φάβερο, Καμπρίνι, Μπονίνι (78′ Βινιόλα), Μπρίο, Τριτσέλα, Αλέσιο, Μαγκρίν (60′ Μπούζο), Ρας, Ντε Αγκοστίνι, Λάουντρουπ.

Παναθηναϊκός (Δανιήλ): Μήνου, Βασιλείου (29′ Χατζηαθανασίου), Πατσιαβούρας, Καλιτζάκης, Βαμβακούλας, Μαυρίδης, Σαραβάκος (83 Θ. Δημόπουλος), Αντωνίου, Χ. Δημόπουλος, Βλάχος, Γεωργαμλής.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE