ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Το πρώτο σετ του έκανε τη «ζημιά»

Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός γνώρισε ακόμα μία, αυτή τη φορά εκτός έδρας από την Κηφισιά με 3-1 σετ, για την 3η αγωνιστική της Volleyleague.

Το πρώτο σετ του έκανε τη «ζημιά»

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε το τραγικό του ξεκίνημα στο παιχνίδι με την Κηφισιά και παρά το γεγονός πως προσπάθησε στη συνέχεια να αλλάξει την εικόνα του αγώνα, δεν τα κατάφερε, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 από την ομάδα των Βορείων προαστίων.

Για ακόμα μία φορά ο κόσμος του «τριφυλλιού» βρέθηκε στο πλευρό της ομάδας, δίνοντας… βροντερό παρών στο γήπεδο της Κηφισιάς.

Το ματς

Έμεινε στην πρεμιέρα

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι υπερβολή να πούμε πως κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ δε μπήκε ποτέ στο ματς, καθώς η Κηφισιά πήρε από την αρχή, ένα έστω και οριακό προβάδισμα στο σκορ (3-2), το οποίο όχι μόνο διατήρησε, αλλά και αύξησε με χαρακτηριστική άνεση.

Το 6-5, μέσα σε ένα πολύ μικρό διάστημα έγινε 16-5 και αυτό το σερί σε συνδυασμό με την αδυναμία του «τριφυλλιού» να σκοράρει από την διαγώνιο, έκαναν από νωρίς την Κηφισιά φαβορί για την κατάκτηση του σετ.

Κηφισιά-Παναθηναϊκός Volleyleague, Panathinaikos24

Ο Ανδρεόπουλος προσπάθησε με αλλαγές να διορθώσει την εικόνα της ομάδας, αλλά ούτε ο Μπέλος που μπήκε στη θέση του πολύ κακού Φερέιρα, κατάφερε να σπάσει το πολύ καλό μπλοκ της Κηφισιάς.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έβγαζαν τις άμυνες και σκόραραν από την διαγώνιο με χαρακτηριστική άνεση, με φυσικό αποτέλεσμα την κατάκτηση του πρώτου σετ, με το 25-10, να δείχνει και την εικόνα του Παναθηναϊκού σε εκείνο το σημείο.

Έδειξε βελτίωση, αλλά δεν έφτανε

Οι «πράσινοι» μπήκαν αλλαγμένοι στο 2ο σετ, αλλά όπως αποδείχτηκε ούτε αυτό έφτανε για την ισοφάριση. Ο Ούγκο και ο Φερέιρα σκόραραν με το ξεκίνημα του σετ, ο Παναθηναϊκός πήρε και ένα μικρό προβάδισμα (6-9), αλλά το παιχνίδι σύντομα έγινε και πάλι ντέρμπι.

Κηφισιά-Παναθηναϊκός Volleyleague, Panathinaikos24

Η Κηφισιά πλησίασε αρκετά, ο Παναθηναϊκός βρήκε τις λύσεις για να διατηρήσει τη διαφορά (8-10), αλλά μόνο για λίγο. Οι γηπεδούχοι πλησίασαν και ισοφάρισαν για το 11-11 και από εκεί και πέρα καμία ομάδα για το υπόλοιπο του σετ δε ξέφυγε στο σκορ.

Οι γηπεδούχοι ωστόσο ήταν αυτοί που έδειξαν μεγαλύτερη υπομονή και στις λεπτομέρειες κατάφεραν να φτάσουν και στην κατάκτηση του 2ου σετ (25-23).

Μαχητική ψυχή

Το ξεκίνημα το τρίτου σετ, έμοιαζε αρκετά με εκείνο του 2ου. Οι «πράσινοι» από την αρχή πήραν το προβάδισμα (3-5 και 4-6), αλλά η Κηφισιά παρέμενε κοντά και σε απόσταση αναπνοής.

Μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, η διαφορά στο σκορ ήταν στους δύο πόντους, με το «τριφύλλι» να συνεχίσει να έχει το προβάδισμα (6-8).

Κηφισιά-Παναθηναϊκός Volleyleague, Panathinaikos24

Ο Φερέιρα με καρφί στην ευθεία, έφερε για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με τρεις πόντους (8-11), αλλά η Κηφισιά απάντησε γρήγορα (10-11). Οι δύο ομάδες από εκείνο το σημείο και έπειτα συνέχισαν να πηγαίνουν πλάι πλάι στο σκορ (13-14), με τους «πράσινους» να έχουν σε αυτό το διάστημα, πάντα την πρωτοπορία.

Η Κηφισιά ισοφάρισε (15-15), ο Φερέιρα όμως ήταν ζεστός και σημείωνε σερί πόντους, δίνοντας νέο προβάδισμα στο «τριφύλλι» (17-19 και 20-22). Ο Ούγκο δεν κατάφερε να κάνει το 20-23, οι γηπεδούχοι και πάλι έριξαν τη διαφορά στον πόντο (21-22), με τον Παναθηναϊκό όμως να βρίσκει τις λύσεις και να φτάνει στην κατάκτηση του σετ, μειώνοντας σε 2-1.

Προσπάθησε, αλλά δεν άντεξε

Ο Φερέιρα είχε βρει ρυθμό, μετά το πολύ κακό πρώτο σετ που έκανε, οι διαγώνιοι έδιναν πόντους για τον Παναθηναϊκό, τα μπλοκ είχαν αποτέλεσμα και το 4ο σετ ξεκίνησε με τους παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου να έχουν τη θέση του οδηγού (1-4), αναγκάζοντας γρήγορα σε τάιμ άουτ τον τεχνικό της Κηφισιάς.

Οι γηπεδούχοι από το τάιμ άουτ και μετά «ξύπνησαν», έφεραν το παιχνίδι στον πόντο (7-8), πριν ισοφαρίσουν σε 9-9 και στη συνέχεια πάρουν το προβάδισμα, έστω και για λίγο, καθώς ο Βραζιλιάνος διαγώνιος έφερε και πάλι το «τριφύλλι» μπροστά (10-11). Ο Παναθηναϊκός κράταγε το πολύτιμο προβάδισμα, οι γηπεδούχοιπροσπαθούσαν να πλησιάσουν και αυτό ακριβώς έγινε.

Κηφισιά-Παναθηναϊκός Volleyleague, Panathinaikos24

Σε ένα κρίσιμο σημείο του σετ, η Κηφισιά όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά μπήκε και μπροστά στο σκορ (19-18), με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να παίρνει άμεσα τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε, αλλά ένα κακό σερβίς του Φερέιρα, έκανε και πάλι «οδηγό» την Κηφισιά.

Ακόμα ένα λάθος, αυτή τη φορά του Ούγκο έφερε προβάδισμα δύο πόντων στους γηπεδούχους (22-20), ο Παναθηναϊκός γρήγορα έκανε το 22-22, αλλά μία οριακή απόφαση του διαιτητή, έφερε και πάλι την Κηφισιά μπροστά για το 23-22. Το τραγικό λάθος του Σιμεόνοφ έδωσε διπλό ματς πόιντ στην ομάδα των Βορείων Προαστίων (24-22) και εκεί κρίθηκε και το παιχνίδι.

Το τελικό 25-23 του τέταρτου σετ, έφερε την ήττα για την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, που έχει ξεκινήσει με τον χειρότερο τρόπο το φετινό πρωτάθλημα, γνωρίζοντας τη δεύτερη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια.

Κηφισιά-Παναθηναϊκός Volleyleague, Panathinaikos24

Τα σετ: 25-10, 25-23, 22-25, 25-23

ΑΟΠ Κηφισιάς: Νικολάκης 3 (1 άσσος, 2 μπλοκ), Χριστοφιδέλης 8 (5/10 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ 71% υπ -50% άριστες), Μπίσετ 19 (11/12 επ, 2΄ασσοι, 6 μπλοκ), Παπαγγελόπουλος 5 (3/13 επ, 2 μπλοκ), Κόβαλτσουκ 15 (14/18 επ, 1 μπλοκ, 61% υπ -44% άριστες), Γιοβάνοβιτς 33 (26/43 επ, 3 άσσοι, 3 μπλοκ) / Στεφάνου (λ, 81% υπ – 43% άριστες), Κάπελλας, Κόντος, Φραγκιαδάκης

Παναθηναϊκός: Μαρούλης 3 (1 άσσος, 2 μπλοκ), Γκιμαράες 13 (9/22 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 50% υπ – 30 % άριστες), Φερέιρα 22 (20/45 επ, 2 μπλοκ), Σιμεόνοφ 8 (5/16 επ, 3 μπλοκ, 37% υπ – 30% άριστες), Κανέλλος 7 (5/10 επ, 2 μπλοκ), Πανταλέων 7 (6/8 επ, 1 μπλοκ) Πολυχρονιάδης (λ, 50% υπ – 35% άριστες), Μπούρας (λ), Μπέλος, Σούρδι

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ