ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Δεν ήθελε να κερδίσει…

Ο Παναθηναϊκός σε ένα ακόμα ματς της Ευρωλίγκας, που ήταν κακός, έχασε από τη Ζιελόνα Γκόρα, με 71-68, χάνοντας δύο ευκαιρίες να πάει το ματς στην παράταση, μένοντας στο 1-3, μετά από τέσσερις αγωνιστικές. 5/27 τρίποντα και 13/25 βολές για τους πράσινους στο παιχνίδι.

Δεν ήθελε να κερδίσει...

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Ζιελόνα Γκόρα, σε ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι στην Ευρωλίγκα και πλέον, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αποχαιρετά και την 2η θέση του ομίλου, αφού ήδη η Λοκομοτίβ Κούμπαν, έχει φτάσει στο 4 στα 4.

Οι “πράσινοι” ήταν κακοί στην επίθεση ειδικά, αλλά και στην άμυνα (όχι τόσο), με αποτέλεσμα να κυνηγούν τους αντιπάλους τους, από τη αρχή του αγώνα.

Η διαφορά έφτασε και μέχρι τους 12, ωστόσο σιγά-σιγά η διαφορά μειώθηκε, αλλά ο Παναθηναϊκός, ήταν εκνευριστικά άστοχος σε τρίποντα και βολές, με αποτέλεσμα, να ηττηθεί, για 3η φορά μακριά από την Αθήνα. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο και στα επόμενα ματς, η νίκη είναι επιτακτική

Το ματς

Με γρήγορο ρυθμό από πλευράς Ζιελόνα Γκόρα, στην αρχή του ματς, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να έχουν προβάδισμα στα πρώτα 4 λεπτά (11-6). Οι «πράσινοι» ήταν άστοχοι στην επίθεση, δείγμα της νευρικότητας τους, μη μπορώντας να «τελειώσουν» τις φάσεις που δημιουργούσε ο Καλάθης.

Με καλάθι του Ραντούλιτσα, μετά από μια ακόμα εξαιρετική πάσα του Καλάθη, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 11-9, με τον «Σάλε», να βάζει στο παρκέ τον Διαμαντίδη, δίπλα στον Καλάθη, με τον Φελντέιν να είναι αρνητικός μέχρι στιγμής.

Γρήγορος ρυθμός…

Οι γηπεδούχοι όμως έβρισκαν τη δυνατότητα να «χτυπούν» μέσα στη ρακέτα του Παναθηναϊκού (13-9), ενώ ήταν φανερό ότι έτρεχαν σε κάθε ευκαιρία, προσπαθώντας να πιάσουν ανοργάνωτη την «πράσινη» άμυνα.

Τρία λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου, η Ζιέλονα είχε το προβάδισμα (13-11), κερδίζοντας αλλεπάλληλα επιθετικά ριμπάουντ, με τον Τζόρτζεβιτς να βάζει Κούζμιτς-Πάβλοβιτς για πρώτη φορά στο παρκέ.

ÍÔÆÏÕÑÉÓÉÔÓ ÖÙÔÓÇÓ  ÆÉÅËÏÍÁ ÃÊÏÑÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Ο Φελτνέιν με το πρώτο εύστοχο τρίποντο του Παναθηναϊκού στο ματς, έδωσε το προβάδισμα (13-14), για τους «πράσινους», αναγκάζοντας τον προπονητή των Πολωνών να πάρει τάιμ άουτ.

Με καλάθι του Μποστ, η Ζιελόνα προηγήθηκε και πάλι (15-14), ο Λαμόνικα χρέωσε επιθετικό φάουλ στον Κούζμιτς, δίνοντας την κατοχή στους γηπεδούχους στα 45΄΄.

Ο Τζούρισιτς με μία βολή έκανε το 16-14, με τον Παναθηναϊκό στα 22΄΄ να πηγαίνει και αυτός με τη σειρά του στις βολές, ωστόσο ο Πάβλοβιτς βρήκε σίδερο στις δύο από τις τρεις βολές!, με τον Ζαμοίνκσι να σκοράρει τρίποντο για το 19-15, της πρώτης περιόδου.

Μπλακ άουτ…

Απόντος του Ραντούλιτσα από την πεντάδα του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» είχαν επιθετικό πρόβλημα και σαν να μην έφτανε αυτό, η Ζιέλονα Γκόρα με τρίποντο διαμόρφωσε το 22-15, στις αρχές της 2ης περιόδου, με τον «Σάλε» να καλεί τάιμ άουτ και να τα ψάλλει στους παίκτες του.

Καλάθης και Ραντούλιτσα επέστρεψαν στο παρκέ, άμεσα τρίποντο από τον Νικ για το 22-18 (09:01 για το ημίχρονο), ο Μποστ στην εκπνοή της επίθεσης έβαλε ένα πολύ δύσκολο καλάθι (24-18), ο Πάβλοβιτς έχασε ένα τετ α τετ… μόνος του κάτω από το καλάθι, με τον Σέρτζικ να ευστοχεί ξανά σε τρίποντο (27-18), με το «τριφύλλι» να αστοχεί… εκνευριστικά σε πολύ εύκολα καλάθια.

Με την αστοχία να συνεχίζεται, ο Παναθηναϊκός βρισκόταν ήδη στο -9, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή, ένα χαμένο αμυντικό ριμπάουντ, έδωσε το δικαίωμα στον Τζούρισιτς να κάνει το 29-18.

Το ματς πήγαινε όπως το ήθελε η Πολωνική ομάδα, με γρήγορο τέμπο, έκρηξη και… άναρχο μπάσκετ, ωστόσο η διαφορά δεν ήταν το μόνο πρόβλημα του Παναθηναϊκού, αλλά και τα τρία φάουλ του Ραντουλιτσα στα μισά της περιόδου.

Χαμένες βολές και «τετ α τετ»…

Με δύο βολές του Καλάθη, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 29-20, ανεβαίνοντας ψηλά για να πιέσει (zone press), με τον Γιάνκοβιτς να βάζει καλάθι και φάουλ, αφού η πίεση σε όλο το γήπεδο, «χάρισε» ένα κλέψιμο στο «τριφύλλι».

Ο Βλάντο θα χάσει τη βολή, η Ζιέλονα θα σκοράρει εκ νέου (31-22), ο Πάβλοβιτς ήταν εκτός παιχνιδιού και ο Παναθηναϊκός έπρεπε να διορθωθεί άμεσα, αν ήθελε να αποφύγει τα χειρότερα…

ÑÁÍÔÏÕËÉÔÓÁ  ÆÉÅËÏÍÁ ÃÊÏÑÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Ο Πάβλοβιτς με ένα δύσκολο καλάθι έκανε το 34-24, συνεχίζοντας την πίεση ψηλά, ο Παναθηναϊκός πήγαινε στις βολές, τις έχανε, ενώ αστοχούσε και στα λέι απ, με αποτέλεσμα η διαφορά εύκολα να συντηρείται σε υψηλά επίπεδα (34-25, 03:39).

Όποτε βελτίωνε την άμυνά του, ο Παναθηναϊκός τα έκανε θάλασσα στην επίθεση, τα αμυντικά ριμπάουντ χάνονταν και η Ζιέλονα Γκόρα είχε συνεχώς το προβάδισμα (36-27). Με εντυπωσιακό φόλλοου του Πάβλοβιτς ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 38-31, αλλά γρήγορα και άκοπα οι γηπεδούχοι έκαναν το 40-31, με τον Διαμαντίδη να κάνει μεταφορά μπάλας στα 30΄΄.

Ο Παναθηναϊκός ξεπερνώντας σιγά-σιγά το σοκ του -12, μπήκε στο ματς, με δύο βολές του Πάβλοβιτς μείωσε κι’ άλλο, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με σκορ 40-33. Οι «πράσινοι» για να πάρουν τη νίκη, έπρεπε να διορθώσουν καταρχήν την άμυνά τους, ενώ παράλληλα έπρεπε να βελτιώσουν την ευστοχία τους στις βολές και στα λεγόμενα, εύκολα καλάθια.

Με Κούζμιτς, Καλάθη, Φελντέιν, Φώτση και Πάβλοβιτς, μπήκε στο παρκέ ο Παναθηναϊκός στη έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, αστοχώντας όμως στην πρώτη του επίθεση.  Με κλέψιμο και κάρφωμα του Φελντέιν έγινε το 40-35 (08:56), ο βραχνάς των τριπόντων συνεχίστηκε (2/12), με το 2ο φάουλ του Φώτση να δημιουργεί έναν ακόμα «πονοκέφαλο» στον Τζόρτζεβιτς.

Ο Παναθηναϊκός στόχευε στις πρώτες του επιθέσεις τη ρακέτα, ο Φελντέιν με λέι απ, έκανε το 41-37, εκμεταλλευόμενος το διάδρομο που του άνοιξε ο Κούζμιτς, ωστόσο παρότι οι «πράσινοι έβγαλαν την άμυνα, λάθεψαν στην επίθεση και «ψαλίδισαν» κι άλλο τη διαφορά, με τον Μπορόβνιακ να κάνει το 43-37.

Ο Κόζαρεκ έκανε το 45-37, ο Καλάθης αστόχησε σε τρίποντο, ωστόσο ο Φώτσης κέρδισε το φάουλ στη διεκδίκηση του επιθετικού ριμπάουντ, με τον «υπαρχηγό» να σημαδεύει σωστά αυτή τη φορά από τα 6,75 (45-40), αλλά ο Μπορόβνιακ συνέχισε να κάνει μεγάλη ζημιά (47-40), αλλά η συνεργασία Καλάθη-Κούζμιτς έφερε «γκολ-φάουλ), από τον Σέρβο.

 ÆÉÅËÏÍÁ ÃÊÏÑÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Μείωσε τη διαφορά

Οι «πράσινοι» στο -5 (47-42), έβγαλαν μια ακόμα καλή άμυνα, στα μισά της περιόδου, αλλά ο Παναθηναϊκός έπρεπε να σοβαρευτεί, να αφήσει τα βεβιασμένα λάθη και να γυρίσει γρήγορα το παιχνίδι.

Κατηφόρα…

Με καλάθι του Κούζμιτς ο Παναθηναϊκός απάντησε στο τρίποντο του Μποστ (50-45), η Ζιελόνα Γκόρα σε κόντρα επίθεση, έβαλε κι’ άλλο τρίποντο (53-45), με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι στο ματς και να βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο κίνδυνο, να χάσει ένα ματς, που ήταν απαραίτητο να κερδηθεί.

Οι γηπεδούχοι χωρίς πρόβλημα ανέβασαν ξανά τη διαφορά στους 10 (55-45), λίγο πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, οι «πράσινοι» δεν έβαζαν ούτε βολές και η Ζιελόνα συνεχώς σκόραρε με ευκολία.

Ο Πάβλοβιτς με προσωπική ενέργεια έκανε το 57-49, στα 23΄΄, ο Φελντέιν έκανε φάουλ στον Μποστ, καθώς είχε να δώσει ακόμα, ο «Σάλε» χαμήλωσε κι’ άλλο το σχήμα του, η άμυνα βγήκε με το 57-49, να είναι το σκορ της 3ης περιόδου.

Δέκα λεπτά για την ανατροπή…

Ο Ραντούλιτσα με καλάθι θα κάνει το 57-51, στις αρχές της τελευταίας περιόδου, ο Διαμαντίδης θα κλέψει από τον Ζαμοίσκι και στην προσπάθειά του για επίθεση θα κερδίσει το φάουλ από τον Μποστ, με το «τριφύλλι» να κάνει την ύστατη προσπάθεια για την ανατροπή.

Το ρεσιτάλ… άστοχων τρίποντων συνεχίστηκε, οι Πολωνοί έριξαν τον ρυθμό τους, set επιθέσεις, από νωρίς, κάτι που ενδεχομένως να βόλευε τον Παναθηναϊκό, αρκεί να το εκμεταλλευόταν το «τριφύλλι».

Θρίλερ…

Ο αρχηγός αστόχησε σε τρίποντο, οι Πολωνοί είχαν το προβάδισμα με 8 (59-51) και το ματς πήγαινε όπως το ήθελαν.  Ο Πάβλοβιτς ανενόχλητος από τα 6,75, αστόχησε και πάλι, ο Φελντέιν με κάρφωμα έκανε το 59-53.

Στη συνέχεια και με πολλές… ετυμηγορίες, μετά από τεχνική ποινή που δέχτηκε ο πάγκος της Ζιελόνα Γκόρα, ο Φελντέιν εκτέλεσε εύστοχα τη μία βολή, έκανε το 59-54, 5:26 για τη λήξη του αγώνα.

Ο Κούζμιτς παίρνοντας την ασίστ του αρχηγού, μείωσε στους 3 (59-56), αλλά ο Φελντέιν με αχρείαστο φάουλ έδωσε τη δυνατότητα στον Μποστ να πάει στις βολές (61-56), 4:55 για το τέλος.

Με τον Κούζμιτς να ευστοχεί σε δύο βολές, ο Παναθηναϊκός μείωσε εκ νέου στους 3 (61-58), με το ματς να πηγαίνει στην κόψη του ξυραφιού.

Ο Πάβλοβιτς μετά από προσωπική του ενέργεια, πήγε στις βολές, τις έχασε και τις δυο(!), με τον Παναθηναϊκό να μην θέλει να κερδίσει… ο Κούζμιτς έβγαζε τη μία άμυνα μετά την άλλη και ο Φελντέιν με λέι απ έκανε το 61-60, 2:45 για το τέλος του αγώνα.

Μίλησε ο Φελντέιν, αλλά…

Ο Δομινικανός με τρίποντο ισοφάρισε σε 63-63, 2:12 για το φινάλε, σε ένα ματς, για γερές καρδιές, η άμυνα δεν βγήκε, οι Πολωνοί οδηγήθηκαν στις βολές (65-63), ο Φελντέιν αστόχησε αυτή τη φορά, από σχεδόν την ίδια θέση, ο Κόζαρεκ με τρίποντο-μαχαιριά, έκανε το 68-63, καλάθι που έκρινε και επί της ουσίας την αναμέτρηση, αφού η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν αντέδρασε ορθά.

Ο Καλάθης γρήγορα-γρήγορα έκανε το 68-65, με τον Παναθηναϊκό να χρειάζεται μια καλή άμυνα, την οποία έβγαλε, ο Ραντούλιτσα όμως έχασε το κοντρόλ της μπάλας και έδωσε ξανά την κατοχή στη Ζιελόνα Γκόρα, η οποία πήγε στις βολές με τον Μπορόβνιακ, μετά το τραγικό λάθος του Σέρβου σέντερ του Παναθηναϊκού.

Τη μπάλα στον αρχηγό…

Με το -4 και 37΄΄ μπροστά του ο Παναθηναϊκός, για να κάνει την ανατροπή, έδωσε τη μπάλα, σε ποιον άλλο; Στον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος με τρίποντη βόμβα, έκανε το 69-68, σε ένα ματς… θρίλερ.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλή άμυνα, αλλά το ριμπάουντ από το άστοχο σουτ του Ρέινολντς, πήγε σε πολωνικά χέρια, με τον Μπορόβνιακ να βάζει δύο βολές για το 71-68, με 9΄΄ για τη λήξη.

Ο Παναθηναϊκός, με Διαμαντίδη και Πάβλοβιτς να αστοχούν σε τρίποντα στα τελευταία δευτερόλεπτα, ηττήθηκε από την πρωταθλήτρια Πολωνίας και πλέον βλέπει με δυσκολία, ακόμα και την 2η θέση.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 40-33, 57-49, 71-68

ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ (Φιλιπόφσκι): Μποστ 6, Ρέινολντς 7 (1), Σζέβτσικ 8 (2), Μολντοβεάνου 3 (1), Πονίτκα Μ. 13 (1), Γκρουσζέσκι, Χριτσάνιουκ 2, Ζαμοϊσκι 8 (2), Μπορόβνιακ 12, Τζούρισιτς 5, Κόσζαρεκ 7 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 11, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 9, Φώτσης 4 (1), Ραντούλιτσα 8, Φελντέιν 15 (2), Διαμαντίδης 3 (1), Καλάθης 8 (1), Κούζμιτς 10.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ