ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Πρέσινγκ, ΟΣΦΠ και… Εσιέν!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για τις πρώτες ημέρες του Αντρέα Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό, τα «θέλω» του Ιταλού και τον Μάικλ Εσιέν που, επιτέλους, δείχνει καλά!

Πρέσινγκ, ΟΣΦΠ και… Εσιέν!

Στην… εποχή Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό ή καλύτερα στις πρώτες ημέρες αυτής, το  πρόγραμμα περιλαμβάνει τακτική.  Για την ακρίβεια, πολύ τακτική. Ο Ιταλός προπονητής, δικαιώνοντας αν θέλετε και τη φήμη για τους συμπατριώτες του, στην προσπάθειά του να περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη φιλοσοφία του στους ποδοσφαιριστές (και γνωρίζοντας ότι χρόνος δεν υπάρχει), αλλά και να τους «μάθει» ποδοσφαιρικά, δουλεύει από νωρίς στο τακτικό κομμάτι, ζητώντας συγκεκριμένα πράγματα από τους ποδοσφαιριστές του.

Δοκιμές στο 4-4-2 στην ευθεία, ασκήσεις για πρέσινγκ ψηλά και πρόγραμμα με σκοπό την… εκμάθηση της ανασταλτικής λειτουργίας, είναι τα τρία πρώτα στοιχεία που έχουμε μάθει για τη δουλειά του «Στράμα». Ο ίδιος, άλλωστε, είχε πει πρόσφατα ότι στην πρώτη φάση, στόχος του δεν είναι να αλλάξει με «μαγικά» πολλά πράγματα στον Παναθηναϊκό, αλλά να διορθώσει. Και, κακά τα ψέματα, ενόψει Ολυμπιακού και με τη σεζόν να «τρέχει», ο αντικειμενικός στόχος αυτός είναι. Τα υπόλοιπα, όταν και το μεγάλο βάρος θα πέσει στον ίδιο, από το καλοκαίρι…

Ο Στραματσόνι ζητάει από τους παίκτες του ασφυκτικό πρέσινγκ ψηλά και είναι κάτι στο οποίο δούλεψε χθες, σε συνδυασμό με τα… ταχύρυθμα μαθήματα αμυντικής – ανασταλτικής λειτουργίας. Ο Ιταλός θέλει πίεση στους αντίπαλους χαφ και στόπερ, αλλά και «σφικτό» κέντρο, με κοντινές αποστάσεις, προκειμένου να μη δημιουργούνται εύκολα διάδρομοι για τον αντίπαλο.

Στις μέχρι τώρα δοκιμές, ο Μάικλ Εσιέν παίζει με τους βασικούς. Αν αυτό λέει κάτι ή όχι θα φανεί, άμεσα. Ο Γκανέζος προπονείται εδώ και λίγες μέρες σε φουλ ρυθμούς με την ομάδα, αλλά επειδή άπαντες… το φυσάνε και δεν κρυώνουν με τη συγκεκριμένη περίπτωση, καλό θα είναι να μην μπούμε σε προβλέψεις για το πότε θα τον δούμε να αγωνίζεται. Αν, δηλαδή, αυτό θα συμβεί στο ερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ή όχι.

Αναμφίβολα, είναι θετικό και ευχάριστο το γεγονός ότι επιτέλους ο ποδοσφαιριστής είναι καλά. Το χέρι μας στη φωτιά, όμως, όταν μιλάμε για έναν παίκτη που αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά, αλλά ενώ βρισκόμαστε μέσα Νοέμβρη δεν έχει παίξει ούτε σε ένα επίσημο ματς, δεν το βάζουμε. Με το καλό να μας έρθει…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE