ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Η «τεσσάρα» στη Φενέρ (Vid, pics)

Σαν σήμερα στις 14 Νοεμβρίου του 2002 ο Παναθηναϊκός επικρατούσε με 4-1 της Φενερμπαχτσέ στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για την 2η φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Η «τεσσάρα» στη Φενέρ (Vid, pics)

Σαν σήμερα στις 14 Νοεμβρίου του 2002 ο Παναθηναϊκός επικρατούσε με 4-1 της Φενερμπαχτσέ στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για την 2η φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ένα ματς το οποίο είχε πολλή ένταση και μάλιστα το κλίμα που είχε διαμορφωθεί τις προηγούμενες μέρες δεν ήταν το καλύτερο. Στο 1-1 της Τουρκίας είχαν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια με τους Έλληνες οπαδούς που βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη να δέχονται συνεχώς προκλήσεις, ενώ αξέχαστη είναι η σκηνή με τον περίπατο Ελλήνων και Τούρκων πολιτικών, με μπροστάρη τον Γιώργο Παπανδρέου, οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν έντονα (και όχι μόνο) μπροστά στην ελληνική κερκίδα. Πάντως, όσοι πήγαν εκείνη την εκδρομή, τη θυμούνται, αφού, εκτός των άλλων, οι φίλοι του τριφυλλιού είχαν συγκινητική παρουσία.

Σ’ ένα από τα ωραιότερα βράδια της ευρωπαϊκής του ιστορίας ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε στην Λεωφόρο με 4-1 της Φενερμπαχτσέ στα πλαίσια της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ουέφα.

Το «τριφύλλι»  μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και έδειχνε αποφασισμένο να καθαρίσει την πρόκριση από νωρίς. Στο 24ο λεπτό  ο Νίκος Λυμπερόπουλος εκμεταλλέυτηκε το λάθος του Ρουστού και έκανε το 1-0 ανοίγοντας τον δρόμο για την πρόκριση στον Παναθηναϊκό. Στη συνέχεια  οι «πράσινοι»  πίεζαν και στο 31ο λεπτό ο Μπασινάς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γκούμας με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0 και έβαλε… φωτιά στο γήπεδο της Λεωφόρου.

ËÕÌÐÅÑÏÐÏÕËÏÓ / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ (ÏÕÅÖÁ 2002)

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν για λίγο στο παιχνίδι της πρόκρισης με το γκολ του Τουντσάι Σανλί στο 37ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός όμως αντέδρασε άμεσα με οβίδα του Γιαν Μικάελσεν ο οποίος διαμόρφωσε το 3-1 στο 42ο λεπτό.

ÌÉÊÅËÓÅÍ / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ (ÏÕÅÖÁ 2002)

Καθ’ όλη την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο Λυμπερόπουλος έβγαλε με το κεφάλι τον Βαζέχα απέναντι από τον Ρουστού και παρότι είχε μπροστά του αμυντικό, ο 38χρονος τότε φορ δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία για το ευρύ 4-1.

ÂÁÆÅ×Á ËÕÌÐÅÑÏÐÏÕËÏÓ / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ (ÏÕÅÖÁ 2002)

Παναθηναϊκός (Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Σεϊταρίδης, Γκούμας, Μικάελσεν (88′ Βόκολος), Κυργιάκος, Μπασινάς, Λυμπερόπουλος, Ολισαντέμπε (79′ Βαζέχα), Καραγκούνης (73′ Κωνσταντινίδης), Φύσσας

Φενερμπαχτσέ (Λοράντ): Ρουστού, Τεμιζκάνογλου, Οζάτ, Ραπάιτς (62′ Γιουνέζ), Σερχάτ, Τουντσάι Σανλί, Σιμσέκ (39′ Τσεϊχούν), Φατίχ Ακιέλ, Ορτέγκα, Τζόνσον (70′ Ουάσινγκτον), Στέβιτς

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.