ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Και τώρα… Λοκομοτίβ

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τον Αρκαδικό και έφυγε με ένα εύκολο διπλό (78-61) από την Τρίπολη, με το μυαλό τώρα να πηγαίνει στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ με τη Λοκομοτίβ. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ο Ραντούλιτσα με 21.

Και τώρα... Λοκομοτίβ

Λίγες ημέρες μετά την εύκολη νίκη επί της Ζαλγκίρις, ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην Τρίπολη για να αντιμετωπίσει τον Αρκαδικό και να κάνει απόλυτο σε έξι αγωνιστικές στην Basket League.

Η ατμόσφαιρα στο κλειστό ήταν εξαιρετική, ενώ πριν από την έναρξη του αγώνα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης βραβεύτηκε από τη διοίκηση του Αρκαδικού, για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ, με το κοινό της Τρίπολης να τον αποθεώνει.

Αρκαδικός-Παναθηναϊκός, panathinaikos24

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς επέλεξε να ξεκινήσει με τους Καλάθη, Φελντέιν, Γιάνκοβιτς, Γκιστ και Ραντούλιτσα, ενώ λίγο πριν το τζάμπολ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των θυμάτων στο Παρίσι.

Το ματς

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Αρκαδικός έμενε κοντά στο σκορ, με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια αρκετές φορές μετά από πέντε λεπτά αγώνα (5-4 ο Αρκαδικός στο 1’15”, 5-8 ο Παναθηναϊκός στο 1’54”) .

Από εκεί και πέρα οι «πράσινοι» άρχισαν να χτίζουν μία μικρή διαφορά και με ένα σερί 8-0, έκαναν το σκορ 9-17, 6’54” πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Η περιφέρεια ήταν εκείνη που έκανε τη διαφορά σε εκείνο το σημείο, καθώς ο Παναθηναϊκός με καλάθια των Διαμαντίδη, Πάβλοβιτς και Καλάθη έφτασε για πρώτη φορά στο +11 (11-22).

Αρκαδικός-Παναθηναϊκός, panathinaikos24

Με το τρίποντο του Φελντέιν και το καλάθι του Πάβλοβιτς, διαμορφώθηκε το 18-27 του πρώτου δεκαλέπτου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με το έμμεσο τρίποντο του Παπαγιάννη, ενώ ο «μικρός» στην επόμενη φάση σκόραρε με φόλοου κάρφωμα, για το 18-32.

Ο Αρκαδικός ωστόσο, κατάφερε να επιστρέψει γρήγορα, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Νουουτίνεν, που σε εκείνο το σημείο με πέντε συνεχόμενους πόντους, μείωσε για το 28-34, μετά από 14’41’.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, έδωσε με τρίποντο άμεσα τη λύση για το «τριφύλλι» (28-37), ενώ την ίδια στιγμή ο Νικ Καλάθης αποχώρησε από το παρκέ, με χτύπημα στο μάτι.

Με 1/2 βολές ο Φελντέιν πήγε τη διαφορά στους δέκα, ενώ οι Πάβλοβιτς και Κούζμιτς (τρία συνεχόμενα καλάθια) σκόραραν για το 33-47 του πρώτου ημιχρόνου.

Αρκαδικός-Παναθηναϊκός, panathinaikos24

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με την πεντάδα την οποία ξεκίνησε το ματς, ενώ ο Ραντούλιτσα με κάρφωμα πέτυχε το πρώτο καλάθι του δευτέρου ημιχρόνου και έκανε το 33-49.

Ο ίδιος με δύο βολές πήγε τη διαφορά στο +18 (33-51) και έφτασε τους 11 προσωπικούς πόντους, με το «τριφύλλι» σε εκείνο το σημείο να ελέγχει τα ριμπάουντ και να πιέζει σε όλο το γήπεδο.

Ο Αρκαδικός με πέντε σερί πόντους μείωσε για το 38-51, αλλά ο Ραντούλιτσα είχε μπει «ζεστός» και με τέσσερις ακόμα πόντους, 15 προσωπικούς, έκανε γρήγορα το 38-55 ( 24’41”), αναγκάζοντας τους γηπεδούχους σε τάιμ άουτ.

Μετά τη διακοπή, οι νεοφώτιστοι με σερί 5-0 μείωσαν σε 42-55, με τον Φώτση να σκοράρει μετά από ακόμα ένα επιθετικό ριμπάουντ και να κάνει το 42-57.

Αρκαδικός-Παναθηναϊκός, panathinaikos24

Στα τελευταία λεπτά της περιόδου, ο Αρκαδικός μείωσε ακόμα περισσότερο, μετά και τα άστοχα τρίποντα από πλευράς Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα το σκορ μετά από 30 λεπτά αγώνα να είναι στο 49-61.

Οι «πράσινοι» μπήκαν σοβαροί στην τελευταία περίοδο με στόχο να «κλειδώσουν» όσο πιο γρήγορα γίνεται τη νίκη, καθώς ακολουθεί και το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Με επιθετική πολυφωνία, ο Παναθηναϊκός πέτυχε το σκοπό του, διατήρησε και αύξησε τη διαφορά του από τον Αρκαδικό και με το +15 (53-68, 33’59”) έκρινε την αναμέτρηση.

Ο Τζέιμς Γκιστ με το κάρφωμα της βραδιάς, μετά από ασίστ του Νικ Καλάθη, έκανε το 53-71, ενώ με τον ίδιο τρόπο λίγο αργότερα ο Παπαγιάννης, πήγε τη διαφορά στο +20 (58-78). Το τρίποντο του Άιρλαντ διαμόρφωσε το τελικό 78-61, υπέρ των «πρασίνων».

Τα δεκάλεπτα: 18-27, 33-47, 49-61, 61-78.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Καστρίτης): Λαμπρόπουλος 7, Βαν Όοστρουμ 3 (1), Στεφανίδης, Μπράουν 6, Νουουτίνεν 17 (3), Άιρλαντ 7 (1), Καραμαλέγκος 2, Καββαδάς 11, Κοψαύτης 1, Κωνσταντίνου, Καλλινικίδης 5 (1), Τζουγκαράκης 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Γιάνκοβιτς 3, Ραντούλιτσα 21, Φελντέιν 6 (1), Γκιστ 6, Καλάθης 7 (1), Πάβλοβιτς 9 (1), Χαραλαμπόπουλος, Φώτσης 2, Διαμαντίδης 7 (1), Παπαγιάννης 9, Λούντζης, Κούζμιτς 8.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ