ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

«Ο Παναθηναϊκός είναι μία ιδέα…»

Το panathinaikos24.gr είχε την ευκαιρία να βρεθεί στις εγκαταστάσεις του Υγρού Στίβου στο Ολυμπιακό στάδιο, όπου εκεί κάποιοι άνθρωποι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να κάνει μία ολική επαναφορά και να (ξανά) ταράξει τα... νερά, όπως τότε!

«Ο Παναθηναϊκός είναι μία ιδέα...»

Ο Παναθηναϊκός είναι συνυφασμένος με την ιστορία του, αποτελώντας έναν εκ των μεγαλύτερων συλλόγων της Ελλάδος δικαιολογημένα και αποδεδειγμένα!

Απόδειξη ότι η κολύμβηση… κυλάει στο «αίμα» του συλλόγου, είναι ο κ. Ανδρέας Ζώτος, όπου το panathinaikos24.gr είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει πολλές διακρίσεις στον Παναθηναϊκό, ενώ δηλώνει έτοιμος  να προσφέρει και από τη… θέση του επικεφαλής του τμήματος Υγρού Στίβου.

«Όποιος τιμάει το παρελθόν του και την ιστορία του έχει μέλλον», είπε χαρακτηριστικά στο panathinaikos24.gr, ένας άνθρωπος που έχει κατακτήσει τίτλους με όλους τους Συλλόγους που έχει συνεργαστεί (Π.Α.Ο, Α.Ν.Ο.Γ, Ο.Σ.Φ.Π, Π.Γ.Σ., Ν. Χαλανδρίου κ.λ.π). Επίσης, υπό τις οδηγίες του, οι αθλητές του σημείωσαν 987 Πανελλήνια Εθνικά ρεκόρ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε έξι πρωταθλήματα κατηγορίας, δυο πρωταθλήματα νέων-νεανίδων και δυο πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών.

Οριστικό για… Βοτανικό!
Οριστικό για… Βοτανικό! 2.293 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναλυτικά τα όσα είπε αποκλειστικά στο panathinaikos24.gr, ο κ.Ανδρέας Ζώτος:

Για την αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο σύλλογο και τους στόχους:

 «Υπάρχει μία αλάνθαστη ρήση. Όποιος τιμάει το παρελθόν του και την ιστορία του έχει μέλλον. Όλοι οι λαοί έτσι επιβίωσαν. Ο Παναθηναϊκός έχει μία μεγάλη ιστορία, την οποία πρέπει να την τιμήσουμε, ειδικά στον υγρό στίβο. Πριν από αρκετά χρόνια, που είχα την τύχη και την τιμή να βρίσκομαι και εγώ, ο Παναθηναϊκός ήταν πρωταθλητής Ελλάδος, στο κολύμπι, στις καταδύσεις. Δυστυχώς όμως από το 1970 και μετά το κολύμπι του Παναθηναϊκού εξαφανίστηκε. Ανά διαστήματα είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες, με στόχο να ξαναγίνει ο δυνατός Παναθηναϊκός, οι οποίες ωστόσο δεν αποδείχτηκαν καρποφόρες.

Τα τελευταία δύο χρόνια ξεκινήσαμε μία άλλη ιστορία, απαρτιζόμενη από νέους ανθρώπους και νέο διοικητικό συμβούλιο. Στόχος μας είναι να τιμήσουμε επί της ουσίας την ιστορία του συλλόγου και να δημιουργήσουμε έναν νέο-δυνατό Παναθηναϊκό. Να έχουμε δηλαδή ένα δυνατό μέλλον μεσοπρόθεσμα, όχι μακροπρόθεσμα. Έτσι λοιπόν στα δύο χρόνια, αλλάξαμε τα πράγματα. Καταρχήν οργανώσαμε με τον καλύτερο τρόπο τα διαδικαστικά που αφορούν τον υγρό στίβο. Έχουμε τρεις στόχους να πετύχουμε. Πρώτος στόχος είναι φτάσουμε στο επιθυμητό αριθμό των μελών, που είναι 2.000, που πιστεύω ότι είναι ένας εφικτός στόχος. Δεύτερον, να αυξήσουμε τον αριθμό των μελών, των αγωνιστικών ομάδων και τρίτον να βελτιώσουμε τα αγωνιστικά αποτελέσματα των αθλητών είτε στο κολύμπι, είτε στο πόλο, είτε στις καταδύσεις.

Φέτος θα αρχίσουμε το θαύμα της κολύμβησης και του Παναθηναϊκού. Τα αποτελέσματα θα με δικαιώσουν. Έχω συνεργάτες  ικανούς και άξιους που κάνουν ότι καλύτερο για τον Παναθηναϊκό. Βέβαια τις εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ τις χρυσοπληρώνουμε. Πολύ καλές μεν, τις χρυσοπληρώνουμε δε. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ιδέα και πρέπει να την υλοποιήσει ο καθένας στον τομέα του. Και καλό είναι ο καθένας στον τομέα του, να κινηθεί γρήγορα, αυτόνομα και αποτελεσματικά».

12233045_1048065831880111_1551247092_n

Για το αίτημα που έστειλαν στο κολυμβητική ομοσπονδία, ώστε να διοργανωθεί το πρώτο τρόπαιο του Παναθηναϊκού:

«Πέρα από όλα αυτά Εμείς ως Παναθηναϊκός να οργανώσουμε στο ΟΑΚΑ και να συγκεντρώσουμε όλο τον κολυμβητικό κόσμο της Ελλάδας, να διοργανώσουμε το πρώτο τρόπαιο του Παναθηναϊκού. Να γίνονται κολυμβητικοί αγώνες για μεγάλους κολυμβητές και για μικρότερους. Έχουμε κάνει το αίτημα στην κολυμβητική Ομοσπονδία, το οποίο έχει γίνει αποδεκτό  απο το 2014 και ευελπιστωντας το OAKA να παρει την αδεια ωστε να γινει πραγματικοτητα το τροπαιο του Παναθηναϊκού. Αρχές Φεβρουαρίου εφόσον το ΟΑΚΑ πάρει την άδεια για τρίτη συνεχόμενη χρονιά».  

 «Να φτάσουμε τον Παναθηναϊκό ψηλά»

Το… πλούσιο βιογραφικό του, τόσο ως αθλητής, όσο και ως προπονητής μας… μαρτυρά από μόνο του, για το τι άνθρωπος έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία του τμήματος.

ξξξξ

Ο λόγος για τον κ. Παναγιώτη Παϊπέτη, ο οποίος μιλώντας στο panathinaikos24.gr αναφέρθηκε αρχικά στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια στο σύλλογο, αλλά και στους στόχους που έχει θέσει ο σύλλογος:

«Έχουμε ρίξει την προσοχή μας στις Ακαδημίες και προαγωνιστικά. Βέβαια ενισχύσαμε και την μεγάλη ομάδα με πάρα πολύ καλές μεταγραφές. Βασικός μας στόχος είναι να εκμεταλλευτούμε και να προωθήσουμε τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Νομίζω ότι μετά από δύο τρία χρόνια θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε και κάποιο πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι φτάσουμε τον Παναθηναϊκό, εκεί που πρέπει να είναι. Όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει στο σύλλογο: «Η συνεργασία μας με τον κ. Ζώτο και τον κ. Kόλια είναι αρκετά σε καλό επίπεδο. Είμαστε ευχαριστημένοι και προχωράμε».

Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες στην τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού»«Ξεκινήσαμε στον Παναθηναϊκό από πιτσιρίκια, σαν αθλητές. Έχουμε προσφέρει μεγάλες χαρές και συγκινήσεις στον Παναθηναϊκό, σαν  αθλητές και τώρα διεκδικούμε κάτι ανάλογο και προπονητές».

12243676_1048065911880103_1946195803_n

«Επιτέλους  γίνεται μία σωστή προσπάθεια »

Και η… απόδειξη αυτής της όμορφης προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό, είναι οι αθλητές του.

Το panathinaikos24.gr μίλησε με έναν εκ των κορυφαίων κολυμβητών του «τριφυλλιού», τον Δημήτρη Κουλούρη, ο οποίος προ ολίγων ημερών αποτελεί και με τη… βούλα αθλητής του Παναθηναϊκού.

Ο νεοαποκτηθείς, Δημήτρης Κουλούρης, αρχικά αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πλέον είναι και τυπικά μέλος του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός με φιλοξενεί εδώ και δύο χρόνια, πλέον όμως και τυπικά ανήκω στον σύλλογο. Είμαι από μικρό παιδί Παναθηναϊκός και όπως είναι φυσικό, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, που βρίσκομαι σε αυτόν το μεγάλο σύλλογο», ενώ παράλληλα αποκάλυψε και τις προσωπικές του φιλοδοξίες:«Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό να φτάσουμε τον σύλλογο, όσο πιο ψηλά γίνεται. Από εκεί και πέρα έχω θέσει τον πήχη ψηλά, όσον αφορά τους στόχους μου. Στοχεύω να φτάσω στην Ολυμπιάδα. Συνεχίζω την σκληρή δουλειά και νομίζω πως θα δικαιωθώ».

Επίσης αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι το τμήμα τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει μία… ολική επαναφορά, προς το καλύτερo:

«Ο σύλλογος εδώ και δύο χρόνια προσπαθεί να φέρει πράγματα που έλειπαν στον υγρό στίβο τα τελευταία χρόνια. Επιτέλους γίνεται μία σωστή προσπάθεια, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Σίγουρα ακόμη χρειάζεται δουλειά και υπομονή, ώστε να  έρθουν και οι διακρίσεις».

12242067_1048068148546546_1731012148_n

« Βλέπω θετικά μηνύματα για τον Παναθηναϊκό»

 Με τα καλύτερα λόγια για την προσπάθεια που γίνεται στο σύλλογο μίλησε στο panathinaikos24.gr και η Μαρίλια Δρασίδου.

Η εκ των κορυφαίων αθλητριών του Παναθηναϊκού, η οποίοι διανύει φέτος την 3η της χρονιά στην ομάδα, είπε αρχικά: «Είναι ο τρίτος μου χρόνος στον Παναθηναϊκό, φέτος και με συμβόλαιο. Μέχρι στιγμής έχω διακριθεί σε πανελλήνιο επίπεδο και όπως είναι φυσικό στόχος μου είναι να διακριθώ και φέτος, σε καλύτερη θέση. Πέρυσι ήρθα δεύτερο, φέτος θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την πρώτη και ένα χρυσό μετάλλιο στον Παναθηναϊκό».

Όσο για την προσπάθεια που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στο σύλλογο, είπε: «Φέτος γίνεται πολύ πιο οργανωμένη προσπάθεια. Το τμήμα έχει αλλάξει. Βλέπω θετικά μηνύματα για τον Παναθηναϊκό. Έχουμε πάρει νέα άτομα και οι μικροί προπονούνται σκληρά. Θεωρώ ότι φέτος ο Παναθηναϊκός θα κάνει μία πολύ καλή εμφάνιση».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το σημαίνει για την ίδια ο Παναθηναϊκό, η απάντηση ήταν χαρακτηριστική: «Ο Παναθηναϊκός για εμένα σημαίνει πάρα πολλά, από μικρή υποστηρίζω τον σύλλογο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, που αποτελώ και εγώ μέλος αυτού του συλλόγου, με έχουν αγκαλιάσει όλοι. Αυτό τον σύλλογο, τον έχω μέσα στην καρδιά μου».

12268506_1048067171879977_1557890519_o

«Υπάρχει χημεία μεταξύ μας»

Την τρίτη της χρονιά στο Παναθηναϊκό συμπλήρωσε και η Αργυρή Παπαδοπούλου, η οποία μιλώντας στο panathinaikos24.gr, μίλησε για τις προσωπικές της φιλοδοξίες:

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που υπέγραψα συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό Θα προσπαθήσω βάλω τα δυνατά μου για μία ακόμη καλή εμφάνιση στο πρωτάθλημα το καλοκαίρι και στο χειμερινό εννοείται. Στόχος μας είναι να μαζέψουμε πολλούς βαθμούς σαν ομάδα και να φανούμε, γιατί τόσα χρόνια ο Παναθηναϊκός δεν ήταν και στα καλύτερα του. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος που επιβάλλεται να αναδειχτεί στην κολύμβηση. Ο σύλλογος απαρτίζεται από πολλά μικρά και αυτό μας δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον. Προπονούμαι κάθε μέρα για το καλύτερο. Ένα μετάλλιο στο πρωτάθλημα».

Παράλληλα, η σπουδαία κολυμβήτρια αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για το τεχνικό τιμ της ομάδας:

«Οι προπονητές μας Γιάννης Μηλιδάκης και Παναγιώτης Παϊπέτης, κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά. Υπάρχει χημεία μεταξύ τους, ουσιαστικά ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Γενικά πιστεύω ότι υπάρχει χημεία μεταξύ μας. Η ομάδα έχει ανέβει επίπεδο. Γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά».

Τέλος, απέστειλε και το δικό της μήνυμα προς όλες τις… κατευθύνσεις, σε ότι αφορά το γεγονός ότι ελληνικός υγρός στίβος δεν έχει την στήριξη, που πρέπει: «Ενώ ο ελληνικός υγρός στίβος απαρτίζεται από πάρα πολύ καλούς αθλητές και μπορεί να φτάσει ψηλά, δυστυχώς δεν υπάρχει η ανάλογη βοήθεια. Δεν το χρηματοδοτούν. Σαν Ελλάδα θα μπορούσαμε αυτή τη στιγμή να έχουμε μετάλλια σε παγκόσμια, σε Ολυμπιακούς. Παρά όμως αυτές τις δύσκολες συνθήκες, έχουμε 2-3 οχτάδες σε παγκόσμια και τον Γιαννιώτη σε ανοιχτή θάλασσα, μετάλλια. Ο κόσμος, η πολιτεία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πρέπει να έρθουν πιο κοντά στον υγρό στίβο. Χρειάζεται από όλους μας στήριξη, γιατί είναι ένα άθλημα που το αξίζει».

12255521_1048069081879786_409819509_o

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.