ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Δυο χρόνια «ενημέρωση και άποψη για τον Παναθηναϊκό»!

Το panathinaikos24.gr κλείνει δυο χρόνια λειτουργίας και ο Διονύσης Δεσύλλας κάνει έναν μικρό απολογισμό. Από την αγωνία του «βγαίνουμε, δεν βγαίνουμε» μέχρι τους εκατομμύρια επισκέπτες στην ιστοσελίδα.

Δυο χρόνια «ενημέρωση και άποψη για τον Παναθηναϊκό»!

Να που σιγά-σιγά το panathinaikos24.gr μεγαλώνει. Όχι ότι έφτασε εκεί που ονειρευόμαστε όλοι, αλλά αυτό αργά ή γρήγορα θα συμβεί. Κρίνοντας από τη δυναμική που έχει, ιδιαίτερα το τελευταίο εξάμηνο, μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε ότι μιλάμε, πλέον, για μια ολοκληρωμένη δημοσιογραφική ιστοσελίδα για τον Παναθηναϊκό, με γνώμονα πάντα την ενημέρωση και την άποψη για το «τριφύλλι», χωρίς ακρότητες, χωρίς «κανιβαλισμούς», χωρίς «κραυγές», αλλά ευπρέπεια, κριτική και επιχειρηματολογία. Αυτός ήταν εξ’ αρχής και ο στόχος, όποιο κι αν ήταν το κόστος.

Σ’ αυτά τα δυο χρόνια της λειτουργίας μας δεν γίναμε ποτέ «μαγαζάκι» κανενός. Καταγράφαμε την πραγματικότητα, κρίναμε και τα δικά μας και των άλλων και δώσαμε και δίνουμε ξεχωριστή μάχη για την «εγκληματική οργάνωση», σε συνεργασία με το άρτια ενημερωμένο σε τέτοια θέματα sdna.gr. Δεν «φωνάζαμε», μα ενημερώναμε. Δεν συνθηματολογούσαμε, δεν προπαγανδίζαμε. Αλλά βγάζαμε στη σέντρα τα κακώς κείμενα. Χωρίς καφρίλες, αλλά με δημοσιογραφικό τρόπο.

Σ’ αυτά τα δυο χρόνια λειτουργίας μας, δεν είχαμε από πίσω κάποιο χρηματοδότη ή κάποιον όμιλο. Καλώς ή κακώς πορευτήκαμε και πορευόμαστε μόνοι μας. Μια ομάδα δημοσιογράφων (και όχι μόνο) «παλιών» και «νέων». Με πρωτεργάτες τον Βασίλη Μοιρώτσο, τον Λάμπρο Ντόκα και τον υπογράφοντα. Στόχος μας, ήταν η δημιουργία ενός νέου άφθαρτου Παναθηναϊκού Μέσου, διαφορετικού απ’ όλα όσα είχαμε γνωρίσει μέχρι τώρα. Ενός Μέσου που θα αποδείκνυε ότι το να ασχολείσαι με το ρεπορτάζ μιας ομάδας και μάλιστα τόσο μεγάλης όπως του Παναθηναϊκού, δεν σημαίνει ότι αυτομάτως γίνεσαι και… χούλιγκαν του πληκτρολογίου. Και τα παραδείγματα, δυστυχώς, είναι πολλά…

«Το προχωράμε», μου είπε ο Λάμπρος. «Πάμε κι όπου βγει», του απάντησα. «Μέσα κι εγώ», η ατάκα του Βασίλη.  Περάσαμε στη συνέχεια στην αγωνία «του βγαίνουμε, δεν βγαίνουμε». Οι λόγοι δεν χρειάζεται να γίνουν γνωστοί. Προφανώς, τότε, κάποιοι «μεγαλοπαράγοντες» είχαν ενοχληθεί με την ιδέα ενός νέου site για τον Παναθηναϊκό. Τα καταφέραμε, όμως, έστω και με δυσκολίες αφάνταστες.

Μας ακολούθησαν, αρχικά, η Ρούλα Στεφανάκη, ο Βαγγέλης Νεραντζιάς και ο Πάνος Φραγκουλάκης και στη συνέχεια πέρασαν από την ιστοσελίδα μας οι Τάσος Νικολογιάννης και  Γιάννης Αβραμίδης. Και η ομάδα σιγά σιγά άρχισε να μεγαλώνει. Ηρθε ο Πάνος Καραουλάνης, ο Γιάννης Μιχαλάκης για να προστεθούν στο ρόστερ ο Μάριος Μανιός, ο Θάνος Νικολογιάννης, ο Αγγελος Ζάχος, η Αγγελική Κουρεμένου. Ειχαν προηγηθεί, φυσικά, οι «πινελιές» του Δημήτρη Στρατή, του Κώστα Παπαγεωργίου, αλλά και της greenιάρας, ενώ πρόσφατα στο τιμ εντάχθηκε ο Βάιος Τσούτσικας.

Με υπομονή, πολλή δουλειά, λάθη, σωστά, φτάσαμε στο σημείο να είμαστε το Παναθηναϊκό Μέσο με τη μεγαλύτερη δυναμική. Και ακόμη είμαστε στην αρχή…

Αυτά τα δυο χρόνια, εκατομμύρια χρήστες και περίπου 350.000 επισκέπτες μηνιαίως το τελευταίο εξάμηνο, ενημερώθηκαν από την ιστοσελίδα μας. Και συνεχίζουν να αυξάνονται, γεμίζοντάς μας με αισιοδοξία, χαμόγελα, αλλά και… φορτώνοντάς μας με ακόμη μεγαλύτερη την ευθύνη και την υποχρέωση για σωστή ενημέρωση για τον Παναθηναϊκό σε όλα τα σπορ. Πλέον, ακόμη πιο έμπειροι και πάντα με την ίδια όρεξη και κίνητρο για τη συνέχεια, θα είμαστε εδώ για να δίνουμε τη δική μας μάχη στο ρεπορτάζ, τη δική μας μάχη για σωστή… ενημέρωση και άποψη για τον Παναθηναϊκό!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ