ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συνεντεύξεις

Φυλακούρης: «Ζούμε για να τους κερδίζουμε»

«Ζούμε για να τους κερδίζουμε», το μήνυμα, του πιστού «στρατιώτη» του Παναθηναϊκού, Τότη Φυλακούρη μέσω του panathinaikos24.gr, ενόψει του μεγάλου ντέρμπι του Σαββάτου στη Λεωφόρο.

Φυλακούρης: «Ζούμε για να τους κερδίζουμε»

Ο Τότης Φυλακούρης μίλησε στο panathinaikos24.gr, μία μέρα πριν το «αιώνιο ντέρμπι» και με τον δικό του, ιδιαίτερο, γλαφυρό τρόπο, αναφέρεται στο μεγάλο παιχνίδι και το τι πρέπει να κάνει το «τριφύλλι» για να το κερδίσει.

Παράλληλα, μιλά για τον Γιάννη Αλαφούζο, τα λάθη που κατά τη γνώμη του έχει κάνει, τον Γιάννη Αναστασίου, τις ακαδημίες της ομάδας, που έχουν μείνει στάσιμες, αλλά και τον νέο προπονητή, Αντρέα Στραματσόνι.

Αναλυτικά όσα είπε στο panathinaikos24.gr ο Τότης Φυλακούρης:

«Σε ένα τέτοιο ντέρμπι, καταρχάς μετράει η ψυχολογία, δεύτερον αν το πιστεύεις ότι θα πας να κερδίσεις και τρίτον, να κοιτάς τις δυνατότητές σου, απέναντι στην άλλη ομάδα. Πιστεύω πως πρέπει να φύγει αυτή η απογοήτευση από τα πρόσωπα των παικτών, με το -8 και όλα αυτά που συνέβησαν από την αρχή της χρονιάς.

Από αυτό που είδα, ο νέος προπονητής, αν και δεν τον ξέρω, φαίνεται σοβαρός και καλός και πρέπει οπωσδήποτε κάποιος μέσα από την ομάδα βρεθεί δίπλα του και να τον βοηθήσει να δώσει τις απαραίτητες «ενέσεις» στην ομάδα. Στο ντέρμπι, μέσα στις φλέβες των παικτών, πρέπει να ρέει όχι αίμα, αλλά πάθος και ενθουσιασμός, να φύγει η απογοήτευση, οι παίκτες πρέπει να μπουν μέσα και να κερδίσουν το παιχνίδι.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην παίζει καλά, μπορεί ο Ολυμπιακός, για να τα λέμε όλα, να είναι μια πολύ καλή ομάδα, η οποία έρχεται με το αβαντάζ ότι έχει λύσεις και στον πάγκο, αλλά αν ο Παναθηναϊκός μπει μέσα στο γήπεδο, έτοιμος να πολεμήσει, μπορεί να κερδίσει.

Όλοι θέλουμε να κερδίζουμε τον Ολυμπιακό και αυτοί το ίδιο, δεν έχει σημασία η βαθμολογία, πρέπει να κερδίσουμε. Έτσι έκανα εγώ το 2005-2006, που κερδίσαμε τότε στη Λεωφόρο. Θυμάμαι τότε, μου είχε πει ο Μήτσου, ότι εσύ θα «φτιάξεις» την ομάδα και όχι ο Μαλεζάνι. Τους μιλούσα επί μία ώρα, χωρίς να μιλήσει ο Μαλεζάνι, τους έλεγα πρέπει να κερδίσουμε και μπαίνοντας στο γήπεδο, είδα τον Μπάγεβιτς και του είπα: «δάσκαλε, σήμερα θα χάσετε».

Αυτή η ομάδα είναι νέα, χτίζεται και θα χτιστεί. Το πρωτάθλημα ξεχάστε το, ότι και να γίνει. Από όλες τις απόψεις ο Ολυμπιακός, είναι καλύτερος. Το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς, πρέπει κάποιος να πει στον Στραματσόνι, ότι εδώ αυτό το παιχνίδι είναι τα πάντα. Ζούμε για να τους κερδίζουμε, ζούνε για να μας κερδίζουνε.

Είμαι αισιόδοξος για το ματς, παίζουμε μέσα στο γήπεδό μας, ο κόσμος περιμένει το συγκεκριμένο ματς με αγωνία, είναι ζεστός, παρά τα όσα πέρασε το τελευταίο διάστημα. Πρέπει να προσέξουν πολύ όμως μη συμβεί το παραμικρό και χάσουμε ότι με κόπο χτίσουμε, όπως πέρσι».

Για τον Αναστασίου:

«Κοιτάξτε, εγώ υπέρ των προπονητών, είμαι και εγώ προπονητής, αλλά δεν κατηγορώ κανέναν, αλλά εγώ είμαι υπέρ του Παναθηναϊκού, πάνω απ’ όλα. Αλλά έφτασε η ομάδα σε ένα σημείο, όπου αν πχ έχανε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Αναστασίου, όλοι θα έλεγαν στον Αλαφούζο, «έκανες έγκλημα πρόεδρε».

Ο Αναστασίου, είχε και εμμονές, έκανε και καλή δουλειά, αλλά είχε συμπάθειες και αντιπάθειες, πράγματα τα οποία δεν πρέπει να υπάρχουν σε μία ομάδα. Η ομάδα πρέπει να είναι οικογένεια και ο προπονητής πρέπει να χρησιμοποιεί το κατάλληλο υλικό.

Στον Παναθηναϊκό δυστυχώς δεν μπορεί να κατάλληλο rotation υπάρχουν και απώλειες, ενώ πρέπει να πω πως οι μεταγραφές δεν ήταν επιτυχημένες. Ο Αναστασίου προσέφερε έργο στην ομάδα, έβγαλε την ομάδα μαζί με τον Αλαφούζο, από τον σκόπελο, άλλα έκανα μαζί ένα λάθος. Δεν είχαν καλούς συνεργάτες, στρατιώτες που να υπηρετούν και να αγαπούν την ομάδα, να βρίσκουν ταλέντα. Υπάρχουν πολλά ταλέντα στην Ελλάδα».

Για τις ακαδημίες:

«Εμείς από το 2002 μέχρι το 2006 βγάλαμε τόσους παίκτες, πήραμε 3-4 πρωταθλήματα, γυρίζαμε όλη την Ελλάδα. Βελλιδης, Στάθης, Τριποτσέρης Λεοντίου, Νίνης, Μαυρίας και ξεχνάω και άλλους. Όλα αυτά τα παιδιά πέρασαν από τα χέρια μου.

Έχουμε την τύχη να έχουμε στις ακαδημίες τον Γιάννη Σαμαρά, ο οποίος είναι ο πλέον κατάλληλος για να δημιουργήσει ταλέντα, αλλά δυστυχώς βλέπω ότι δεν γίνεται κάτι. Έχουμε 15 σκάουτερ, έξι προπονητές στις ακαδημίες και περιμένουμε τον Λάμπρου και τον Αγγελόπουλο, οι οποίοι δεν παίζουν κιόλας. Δεν τα ρίχνω στα παιδιά, προς θεού, αλλά δεν γίνεται πχ από τις πέντε μεταγραφές να παίζουν οι δύο.

Δεν γίνεται άλλες ομάδες να έχουν παίκτες των 150.000 και να παίζουν καλά. Εγώ δεν τον ξέρω τον Αλαφούζο, μια φορά μιλήσαμε, όταν ήμουν στην Κύπρο, δεν με ενδιαφέρει να με πάρει στην ομάδα και να γίνω αυλοκόλακας.

Πρέπει να γίνουν καλές μεταγραφές και παράλληλα να αξιοποιούνται τα παιδιά. Ο Αναστασίου κάτι πήγε να κάνει, αλλά και αυτός το σταμάτησε. Εμείς δουλεύαμε διαφορετικά. Εγώ έπαιρνα ένα μικρό μισθό, οι άλλοι γύρω-γύρω έπαιρναν δεκαπενταπλάσια χρήματα από μένα, αλλά δε με ένοιαζε.

Εγώ με τον Λιβαθηνό βρίσκαμε τα ταλέντα, του έλεγα: «πες στο Βαρδινογιάννη ότι βρήκαμε ταλέντο», στέλναμε 4-5 «λαγωνικά» και παίρναμε τον παίκτη».

Για τα μεγάλα ντέρμπι του παρελθόντος:

«Η αιωνιότητα του ποδοσφαίρου, είναι οι αναμνήσεις. Μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού όλες οι στιγμές είναι χαραγμένες στο μυαλό όλων μας. Έχω βάλει γκολ στον Ολυμπιακό, του έχω πάρει κύπελλο, πρωτάθλημα, νταμπλ, σε εποχές με αντιπάλους σπουδαίους ποδοσφαιριστές.

Εύχομαι να γίνει ένα καλό ματς, μακάρι να κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Καλή επιτυχία στην ομάδα, καλή τύχη στον Αλαφούζο και εύχομαι στον προπονητή να πετύχει και μην τον «πυροβολήσουν» και αυτόν».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ