ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εditorial

Κάτι παραπάνω από ένα ντέρμπι…

Δεν είναι απλά ένα μεγάλο ντέρμπι. Είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Αντίπαλες ομάδες, αντίπαλοι κόσμοι, αντίπαλες ιδέες, αντίπαλα «μυαλά». Η νίκη επί του Ολυμπιακού, είναι επιβεβλημένη, επιτακτική και αναγκαία για πάρα πολλούς λόγους…

Κάτι παραπάνω από ένα ντέρμπι…

Στο αυριανό ντέρμπι στη Λεωφόρο, δεν χωρούν αναλύσεις, μήτε συζητήσεις περί τακτικών και σχηματισμών στο χορτάρι. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, πρέπει να ξεχειλίζουν από πάθος, το μάτι τους να γυαλίζει και να μπουν στο γήπεδο, σε ένα ματς χωρίς αύριο…

Δεν έχει καμία σημασία αν θα παίξει ο Μαρινάκης στη θέση του Βέμερ, η αν θα ξεκινήσει βασικός ο Εσιέν. Δεν έχει καμία σημασία ποια είναι η βαθμολογική διαφορά η,  ποια είναι η εικόνα των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα η αν το πρωτάθλημα έχει «κριθεί», Νοέμβρη μήνα (κάτι που στην Ελλάδα συνηθίζεται…).

Ο Παναθηναϊκός σε αυτόν τον «τελικό», πρέπει να μπει και να κερδίσει, με «όπλο» του τον κόσμο, τη δίψα και την θέληση για τη νίκη. Δεν χωρούν συναισθηματισμοί. Νίκη εναντίον του «αιωνίου» αντιπάλου, σημαίνει πολλά. Σημαίνει νίκη εναντίον του «συστήματος», μια νίκη που συσπειρώνει ξανά τον πικραμένο κόσμο της ομάδας και δίνει άλλη ψυχολογία και στον Στραματσόνι, για τη συνέχεια.

Η Λεωφόρος αύριο θα είναι μια πραγματική «κόλαση» και οι παίκτες θα πρέπει να σταθούν στο ύψος τους. Να παλεύουν σε κάθε φάση σαν να είναι η τελευταία. Να «ματώσουν» (και κυριολεκτικά αν χρειαστεί), προκειμένου να κερδίσουν. Να δώσουν μάχη μέχρις εσχάτων.

Ο κόσμος θα είναι δίπλα τους, αυτό είναι δεδομένο. Πρέπει και οι ίδιοι όμως να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να κερδίσουν. Και όπως είπε και ο Τότης Φυλακούρης, χθες στο Panathinaikos24.gr, «Ζούμε για να τους κερδίζουμε!».

Τα υπόλοιπα αύριο…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ