Διονύσης Δεσύλλας

Μαλάκες ή στημένοι; Πάντως, νίκησαν…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για όλα όσα έγιναν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και εξηγεί γιατί... γεμίσαμε μαλάκες και στημένους. Σε αγωνιστικό χώρο και εξέδρα.

Υπάρχει κουράγιο και αντοχή για να σχολιάσουμε όλα όσα ζήσαμε σήμερα στο «Απόστολος Νικολαΐδης»; Σε μια μέρα που ξεκινήσαμε όλοι μας από τα σπίτια μας για να πάμε να δούμε ένα ντέρμπι, όπως είδαν την ίδια μέρα οι Ισπανοί, οι Άγγλοι, οι Γερμανοί και οι Ιταλοί, γίναμε μάρτυρες της απόλυτης παράνοιας, της απόλυτης καφρίλας, της απόλυτης μαλακίας και του στησίματος. Να με συμπαθάτε, μα αυτή είναι η πραγματικότητα…

Πως αλλιώς να σχολιάσει κανείς αυτούς τους 5-10 τύπους που πέταξαν φωτοβολίδες, κατά την είσοδο της αποστολής του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο; Με ποιον άλλον τρόπο να αναφερθείς στην απόφαση του Παππά για διακοπή του αγώνα, έπειτα από δυο ώρες. Σε μια χρονική στιγμή που τα πάντα είχαν ηρεμήσει, που η ένταση είχε αποκλιμακωθεί, ήρθε η συγκεκριμένη απόφαση του εν λόγω ρέφερι και τα τίναξε όλα στον αέρα; Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι και να άρχιζε το ματς δεν θα είχαμε “ομορφιές”. Αλλά σε καμία περίπτωση όλο αυτό που έκανε ο διαιτητής δε βοήθησε. Το αντίθετο. Άναψε το φυτίλι και ακολούθησαν οι πολεμικές σκηνές στη Λεωφόρο.

Θα πρέπει, επιτέλους, να αποφασίσουμε. Θέλουμε ποδόσφαιρο ή κάτι άλλο; Και αν θέλουμε ποδόσφαιρο, γιατί δεν πετάμε έξω (όχι εμείς, αλλά οι υπεύθυνοι) τους μαλάκες, είτε αυτοί είναι 5-10 κάφροι, είτε είναι διαιτητές, είτε ακόμη και παράγοντες που ουρλιάζουν στις φισούνες για να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Αλλά, να μου πείτε, «πως θα γίνει αυτό»;  Όταν σ’ αυτό το έρμο το ελληνικό ποδόσφαιρο κυριαρχεί η βρωμιά, η σαπίλα, το παρασκήνιο, οι εγκληματικές οργανώσεις, οι Φαταούλ και η γραφικότητα. Όσο δεν εξαφανίζονται αυτά, άλλο τόσο θα υπάρχουν και οι μαλάκες. Μαλάκες στην εξέδρα, μαλάκες και στον αγωνιστικό χώρο. Αποτέλεσμα, όλων αυτών, η κυριάρχηση της καφρίλας και της απόλυτης παράνοιας.

Και κάτι για τον υφυπουργό αθλητισμού, κ. Σταύρο Κοντονή. Δείτε κατάματα το μέγιστο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αν θέλετε να λύσετε το πρόβλημα της βίας. Και ξέρετε πολύ καλά ποιο είναι αυτό. Οπως η φτώχια στους λαούς, οδηγεί στο έγκλημα, έτσι και η βρωμιά στον αθλητισμό διογκώνει τη βία στα γήπεδα. Δείτε, επίσης, ποια μέτρα πρόληψης και όχι καταστολής μπορούν να παρθούν. Διότι τι να βλέπουμε χουλιγκάνους με χουλιγκάνους να παίζουν ξυλο, τι χουλιγκάνους με αστυνομικούς, βία είναι και τα δυο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Exit mobile version