ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παρασκήνια

«Γιατί δεν το έκανε νωρίτερα ο Παππάς»;

Ο Ηρακλής Τσίκινης μίλησε στο ΣΠΟΡ FM και τόνισε πως θεωρεί σωστή την απόφαση του διαιτητή Παππά να μην γίνει η αναμέτρηση, αλλά του προκαλεί απορίες γιατί δεν το έκανε νωρίτερα.

«Γιατί δεν το έκανε νωρίτερα ο Παππάς»;

Ο παλαίμαχος διαιτητής που είχε οριστεί στην αναμέτρηση Πανιώνιος-Ολυμπιακός που δεν έγινε λόγω επεισοδίων το 2005, αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Λεωφόρου, ενώ θεωρεί αδικία να ευθύνεται μόνο ο διαιτητής για την απόφαση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ματς Πανιώνιος-Ολυμπιακός: «Είναι πολύ λίγα τα ματς στην ιστορία που δεν έχουν διεξαχθεί λόγω βίας. Το συγκεκριμένο ήταν ένα ματς που έγιναν επεισόδια πριν τη σέντρα. Υπήρχε θέμα όλη τη βδομάδα αν θα δοθούν εισιτήρια στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Τελικά πήραν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν οπαδοί και των δυο ομάδων.

Εγώ από την προθέρμανση είχα καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν υπήρχε καλή αστυνόμευση. Έπειτα εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο οι φίλοι του Πανιωνίου και έγινε μια πολύ σοβαρή σύγκρουση με ξύλα, πρόκες, κλπ. Οι παίκτες που έκαναν προθέρμανση εκείνη την ώρα γύρισαν άρον-άρον στ’ αποδυτήρια.

Πήραν μεγάλη έκταση τα επεισόδια, οπότε έκρινα ότι δεν έπρεπε να γίνει το παιχνίδι, αφού δεν υπήρχε αστυνομική κάλυψη και η σοβαρότητα των επεισοδίων ήταν τέτοια που μπορούσαν να κινδυνεύσουν άνθρωποι. Όταν κοινοποίησα στους παράγοντες των δυο ομάδων την απόφασή μου, το δέχθηκαν. Εκ των υστέρων, όμως, όταν βγήκαν οι ποινές, άλλαξαν στάση. Κι αυτό διότι δεν περίμεναν τις ποινές».

Για το αν θεωρεί ότι έπραξε σωστά τότε: «Ήταν μια ορθή απόφαση γιατί ένα ποδοσφαιρικό ματς πρέπει να είναι γιορτή και αυτό ήταν πόλεμος. Αν ξεκινούσε το ματς και υπήρχε ένας σοβαρός τραυματισμός θα είχα σταματήσει από τότε την καριέρα μου».

Για το πώς θα ενεργούσε στο ντέρμπι αν ήταν στη θέση του Παππά: «Εγώ θα έκανα ό,τι έκανε κι αυτός. Θεωρώ λάθος του που δεν το αποφάσισε πιο νωρίς. Για ποιο λόγο να περιμένει; Ένας διαιτητής UEFA ή FIFA θα περίμενε τόσην ώρα; Πρέπει να καταλάβουμε ότι το ποδόσφαιρο το 2015 δεν παίζεται στους αγωνιστικούς χώρους. Η νομοθεσία είναι καλή, υπάρχουν αυστηρότατες ποινές, αλλά δυστυχώς δεν εφαρμόζονται. Πρέπει να μπει μια τελεία πλέον σ’ αυτό. Ο τελευταίος που φταίει σε όλα αυτά είναι ο διαιτητής. Είναι άδικο να πέφτει πάνω του η ευθύνη. Είναι θέμα πολιτείας, παραγόντων και της δικής τους βούλησης. Αν θέλουν, μπορούν σε μια νύχτα να φτιάξουν το ποδόσφαιρο».

Για την αλλαγή στάσης Πανιωνίου και Ολυμπιακού μετά την επιβολή τιμωριών: «Για λόγους νομικούς υποστήριξαν ότι έφταιγε ο διαιτητής. Εγώ είχα πλήρη κάλυψη από την ΚΕΔ, με διοίκηση Γερμανάκου τότε. Δεν είχα καμία παρέμβαση και είχα φτιάξει το φύλλο αγώνα τόσο δεμένο από τα γεγονότα, που δεν είχα κανένα θέμα».

Για το αν θα δεχόταν θέση στην ΚΕΔ με τις σημερινές συνθήκες: «Κατηγορηματικά όχι. Με τις συγκεκριμένες συνθήκες, όχι. Με άλλες συνθήκες, καλύτερου και πιο ηθικού ποδοσφαίρου, θα το έκανα αύριο το πρωί. Να παίζουν οι διαιτητές άνετα και όχι με αυτή την πίεση. Όλα αυτά που συμβαίνουν, αυτά που γράφουν οι εφημερίδες, αυτά που συμβαίνουν μεταξύ των παραγόντων, δημιουργούν αφόρητη πίεση.

Το κομμάτι της διαιτησίας έχει βάλει κι εκείνο ένα λιθαράκι στο να συμβαίνουν όλα αυτά. Εκείνοι όμως που πραγματικά μπορούν να κάνουν κάτι για να αλλάξουν την κατάσταση είναι οι παράγοντες των μεγάλων ομάδων. Να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να δουν πώς θα φτιάξουν το προϊόν. Να κάνουν επενδύσεις και να φτιάξουν μια ποδοσφαιρική κουλτούρα. Το βλέπω δύσκολο, πάντως, να καθαρίσει το περιβάλλον».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ