ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Να κοιτάξει να φτιάξει και ομάδα

Όποιος νομίζει ότι το μοναδικό πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό είναι η διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι γελασμένος. Η ΠΑΕ, εκτός από την προσπάθεια πολέμου του συστήματος, πρέπει να φτιάξει και μια ισχυρή ομάδα, που τώρα δεν υπάρχει. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Να κοιτάξει να φτιάξει και ομάδα

Να συμφωνήσουμε σε κάτι: Υπάρχει παρασκήνιο και «βρωμιά» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οποιος ισχυριστεί το αντίθετο ή αφελής είναι ή έχει λόγους… σοβαρούς για να έχει μια τέτοια θέση. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι το «προϊόν» συνεχώς υποβαθμίζεται, κανείς δεν έχει αντίρρηση ότι ο «ισχυρός» βαράει το ντέφι και οι πρόθυμοι χορεύουν.

Ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αλαφούζου εξ’ αρχής είχε, εκτός των άλλων, ως σκοπό να πολεμήσει αυτό το «σύστημα». Κάτι που κάνει. Με σωστές και λανθασμένες πράξεις, αλλά αυτό είναι άποψη του καθενός. Ο κάθε ένας «χαράζει» τη γραμμή που θεωρεί ότι είναι και η πιο ορθή. Η πιο αποτελεσματική. Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι πολλά αποτελέσματα δεν έχουν δει στο «τριφύλλι». Και η αλήθεια είναι ότι οι συνεχείς καταγγελίες και φωνές προκαλούν θόρυβο, δεν ξέρω, όμως, αν βρίσκουν και λύση. Πιθανότατα, η όποια λύση στο πρόβλημα να βρίσκεται με άλλους τρόπους και όχι με τις συνεχείς καταγγελίες. Θα φανεί…

Θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Αν ο Παναθηναϊκός ρίχνει όλο το ανάθεμα στο παρασκήνιο και τη διαφθορά, τότε θα βγει χαμένος. Διότι ναι μεν θα έχει εντοπίσει ένα μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα έχει κλείσει, όμως, τα μάτια σε ένα μεγάλο πρόβλημα δικό του: Το αγωνιστικό. Μαζί με τις προσπάθειες για πόλεμο στο σύστημα, οι «πράσινοι» θα πρέπει να προβληματιστούν με την εικόνα που έχουν και να ανεβάσουν επίπεδο στην ομάδα, κάτι που φέτος δεν έχει γίνει, για πολλούς και διάφορους λόγους.

Για την ήττα στο Καυταντζόγλειο ευθύνη έχει μονάχα ο Παναθηναϊκός και κανένας άλλος. Μπορώ να θυμηθώ κι άλλα παιχνίδια, με κυριότερα όλων τα δυο με την Γκαμπάλα και τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από τη συνέχεια.

Που θέλω να καταλήξω: Ναι, πρέπει να συνεχιστεί μια συντονισμένη προσπάθεια για την καταπολέμηση της διαφθοράς, διότι, τι να κάνουμε, υπάρχει τέτοια. Κατά την άποψή μου, αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να γίνει με διαφορετικό τρόπο, αλλά επαναλαμβάνω ο κάθε ένας έχει τη δική του στρατηγική. Πέρα, όμως, απ’ αυτό το κομμάτι, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κοιτάξει κάτι απλό: Να φτιάξει ομάδα. Ομάδα αντάξια του ονόματός του. Και μην πει κανείς ότι, λόγω μη προκρίσεων στην Ευρώπη, τα λεφτά είναι λίγα, άρα ομάδα δύσκολα θα φτιάξεις. Διότι η απάντηση είναι ότι φέτος το μπάτζετ αυξήθηκε, αλλά τα «χαστούκια» πέφτουν από το καλοκαίρι. Ας το δουν σοβαρά αυτό στην ΠΑΕ.

Υ.Γ: Φάνηκε και χθες ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν είναι για να παίζουν στον Παναθηναϊκό. Δεν χρειάζεται να γράψουμε ονόματα, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι στην ΠΑΕ πρέπει να παρθούν σοβαρές αποφάσεις για το ρόστερ. Ένα ξεσκαρτάρισμα είναι απαραίτητο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ