ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Είναι επίσημο: Ο Παναθηναϊκός μίκρυνε…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την εξοντωτική ποινή στον Παναθηναϊκό και την αδυναμία του «τριφυλλιού» σε κάθε επίπεδο.

Είναι επίσημο: Ο Παναθηναϊκός μίκρυνε…

Μην κρύβουμε την αλήθεια. Η ποινή που επεβλήθη στον Παναθηναϊκό τον διαλύει. Τον εξοντώνει. Ναι, οι «πράσινοι» έπρεπε να τιμωρηθούν για όλα όσα έγιναν στη Λεωφόρο, σε ένα ντέρμπι που δεν διεξήχθη ποτέ. Αλλά, ο πέλεκυς έπεσε βαρύς. Και για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο Παναθηναϊκός είναι ο… μικρός της υπόθεσης. Και αδύναμος σε κάθε επίπεδο. Αγωνιστικό, διοικητικό κλπ.

Ζούμε σε μια εποχή που ο Παναθηναϊκός έχει μικρύνει όσο ποτέ άλλοτε. Κανείς δεν αμφισβητεί τις προσπάθειες των διοικούντων και κυρίως του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο και κατάφερε να την νοικοκυρέψει οικονομικά, βάζοντας τέλος στην κινδυνολογία για υποβιβασμούς και άλλα τέτοια. Αγωνιστικά, πέτυχε κάποια πράγματα, όπως την κατάκτηση του Κυπέλλου την πρώτη χρονιά του Γιάννη Αναστασίου. Απέτυχε, όμως, στο τριετές πλάνο που είχε. Κι αυτό έλεγε διεκδίκηση του τίτλου την τρίτη σεζόν. Ο τίτλος, φυσικά, έχει χαθεί, ενώ η Ευρώπη «αποχαιρέτησε» από το καλοκαίρι.

Εκτός αυτών, υπάρχει, επίσης, ένα μεγάλο θέμα. Οι «πράσινοι» δείχνουν αδύναμοι σε πολλά ακόμη επίπεδα. Αδύναμοι να κερδίσουν το παρασκήνιο (που ζει και βασιλεύει), αδύναμοι να τα βάλουν με τον “ισχυρό”, αδύναμοι να ελέγξουν τους 100-200 χουλιγκάνους, αδύναμοι να προασπίσουν τα συμφέροντά τους, αδύναμοι να προστατεύσουν το «προϊόν» τους και φυσικά αδύναμοι στον αγωνιστικό χώρο.

Αποτέλεσμα: Οι ήττες από νεοφώτιστους, τα επεισόδια στη Λεωφόρο, η επίδειξη δύναμης από τον ισχυρό του παρασκηνίου και οι εξοντωτικές τιμωρίες. Όλα είναι ένα «πάντρεμα». Κι αυτό το «πάντρεμα» έχει μικρύνει τον Παναθηναϊκό. Ευθύνη γι αυτό έχουν όλοι όσοι «ανακατεύονται» με την ομάδα. Αυτή είναι η αλήθεια και καλό θα είναι στην ΠΑΕ να το παραδεχθούν.

Μόνο αν παραδέχεσαι τα λάθη σου, τις ήττες σου, προχωράς μπροστά και έχεις ελπίδα να αλλάξεις την κατάσταση. Αν δεν το κάνεις, δείχνεις να είσαι εκτός πραγματικότητας. Και ο τελευταίος που το έκανε αυτό και ήταν στο «τιμόνι» της ΠΑΕ, θυμάστε τι κατάληξη είχε…

Πηγή: rebukesports.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ