ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκόν Στέκι

Αγαπημένε μας Κόμπε…

Είπαμε πολλά, Κόμπε. Κουράσαμε. Και πάλι δεν έφτασαν για να σε… ξεπροβοδίσουμε από το σπιτικό σου. Έλα παππού… Όχι και παππού στα 37 σου! Το μπασκετικό μας αντίο δεν είναι στενάχωρο. Αν η απόφασή σου σε κάνει χαρούμενο, κάνει κι εμάς. Εμείς, εξάλλου, θα τα λέμε στις αναμνήσεις μας. Ο καθένας από τη σκοπιά του. Γράφει γράμμα στον Κόμπε Μπράιαντ, ο Μπάμπης Λάμπρου.

Αγαπημένε μας Κόμπε…

Αγαπημένε μας Κόμπε,

Από την πρώτη στιγμή που σε είδαμε να συμμετέχεις ως ο νεότερος παίκτης σε All Star Game το 1998, σε ηλικία 19 ετών, ξέραμε ότι ένα πράγμα ήταν αληθινό: Σε ερωτευτήκαμε. Από τότε πέρασαν άλλα 16 τέτοια παιχνίδια, στα οποία έδωσες το «παρών». Ήσουν εκεί χωρίς να χρειαστεί να το δηλώσεις. Με τη φανέλα σου. Με το «8», που επέλεξες στα πρώτα σου χρόνια στο ΝΒΑ, αφήνοντας το «33» του Λυκείου σου, με το «24» που διάλεξες αργότερα. Για να πουλήσεις περισσότερες φανέλες, λένε μερικοί. Δεν μας νοιάζει. Ήσουν εκεί. Αυτό μετράει.

Ήσουν εκεί, για να προσδώσεις κύρος στο παιχνίδι, που «πόνεσε» από την αποχώρηση του Τζόρνταν. Ήσουν εκεί για να τον διαδεχθείς. Ή ακόμη και για να του αλλάξεις τα φώτα σε ένα μονό, όπως ΕΣΥ του είχες πει, την πρώτη φορά που τέθηκε αντιμέτωπός του. Το ξέρουμε ότι είχες εμμονή να τον ξεπεράσεις. Και τα κατάφερες. Τουλάχιστον όσον αφορά στους αριθμούς. Τον πέρασες στη λίστα με τους μεγαλύτερους σκόρερ του ΝΒΑ. Αναρριχήθηκες στην τρίτη θέση, αφήνοντάς τον τέταρτο. Κι ας μην τα κατάφερες, θα ισχυριστούν ορισμένοι. Δεν έχει σημασία. Το προσπάθησες, όσο δύσκολο κι αν ήταν.

Άφησες την ψυχή σου στο παρκέ. Οι μαρτυρίες από την προετοιμασία της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ, όταν πήγαινες για να κάνεις σουτ από τις 4 το πρωί, επτά ολόκληρες ώρες πριν ξεκινήσει η προπόνηση της ομάδας, θα σε χαρακτηρίζουν. Δούλεψες πολύ και ανταμείφθηκες, όμως. Πέντε «δαχτυλίδια», δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια. Είσαι ο πρώτος που ξεπέρασες ταυτόχρονα τους 30.000 πόντους και τις 6.000 ασίστ.

Αλλά τι σημασία έχουν όλα αυτά για έναν αμιγώς ποδοσφαιρόφιλο; Εκείνον που έχασε την ευκαιρία να σε δει να μεγαλουργείς από τη θέση του τερματοφύλακα, την οποία λάτρευες όταν ζούσες τα παιδικά σου χρόνια στην Ιταλία. Εκεί που αγάπησες τη Μίλαν και τον Μάρκο Φαν Μπάστεν. Η φανέλα και το κασκόλ των «ροσονέρι» στον φοριαμό σου σε κάνουν πιο ξεχωριστό, σε μία αμερικανική κοινωνία που γνωρίζει ελάχιστο για το… soccer. Μάθε τους μπαλίτσα…

t1p1kbjjflnzt0kumyzd

Δεν θα σε νοσταλγούμε τόσο για τους 81 πόντους που έβαλες κόντρα στο Τορόντο το 2006 ή για τα πέντε συνεχόμενα παιχνίδια, στα οποία ξεπέρασες τους 50 πόντους, το 2007. Αλλά για το γεγονός ότι δεν άφησες το επιθετικό σου ταλέντο να σε κυριεύσει και να σε κρατήσει επαναπαυμένο. Ήσουν ο πρώτος που έπεφτε στο παρκέ για μία μπάλα. Ήσουν το παράδειγμα στους συμπαίκτες σου, ώστε να τα δώσουν όλα στην άμυνα. Γι’αυτό και μπήκες 12 φορές στην καλύτερη αμυντική ομάδα του ΝΒΑ. Τις εννέα, βασικός.

Διαβάστε την υπόλοιπη επιστολή στο rebukesports.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ