ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Μπαλτάκος: «Triple Crown ο Παναθηναϊκός»

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Τάκης Μπαλτάκος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την φετινή σεζόν και τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει και τους τρεις στόχους.

Μπαλτάκος: «Triple Crown ο Παναθηναϊκός»

Ο Τάκης Μπαλτάκος αναφέρθηκε στην 10ετή συμφωνία των πρασίνων με την Ευρωλίγκα, στο γιατί ο Εξάστερος καθυστέρησε να υπογράψει, σε σχέση με τους άλλους δέκα συλλόγους, ενώ επιβεβαίωσε πως οι σχέσεις με την διοργανώτρια αρχή έχουν εξομαλυνθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη NOVA:

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού: «Στόχος είναι το 3×3 στους φετινούς τίτλους κι αυτό θα πετύχουμε! Ο Τζόρτζεβιτς έχει τα φόντα και τη δυνατότητα να γίνει ένας… νέος Ομπράντοβιτς και να τον αντικαταστήσει επάξια. Θα χρειαστεί φυσικά χρόνο… Το ότι γίνονται κάποιες αγωνιστικές ατασθαλίες στην παρούσα φάση, δεν είναι κάτι που ξενίζει. Εγώ πιστεύω πως τον Μάιο θα έχουμε πάρει και τα τρία τρόπαια! Αυτό μετράει κι όχι τι κάνεις τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο! Έπρεπε η ομάδα να ξεκινήσει πολύ δυνατά, λόγω των δύο αγώνων με τον Ολυμπιακό στην εκκίνηση της χρονιάς. Δεν μπορεί μια ομάδα να πάει σε αυτό το ρυθμό επί εννιά μήνες, διότι τον Μάιο θα ‘ναι… τελειωμένοι».

Για τη συμφωνία με την Ευρωλίγκα: «Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως υπάρχει μόνο μια διοργάνωση. Δεν έχουμε δει δεύτερη, αν την είχαμε, ίσως να είχαμε και διαφορετική άποψη. Εμείς δεν υπογράψαμε από την αρχή, διότι ο Παναθηναϊκός είναι ο πλέον πολυνίκης σύλλογος σε Ελλάδα κι Ευρώπη και πάντα θέλουμε να σκεφτόμαστε καλύτερα το μέλλον την ομάδας. Πρόκειται για ένα συμβόλαιο 10ετές και δεν ξέραμε αρχικά αν έχουμε το θάρρος να δεσμεύσουμε το μέλλον του Παναθηναϊκού. Αυτός είναι ένας λόγος που έπρεπε να μας βάλει σε περισσότερη σκέψη.

Θορυβώδες χτύπημα Γιαννακόπουλου για Ναν!
Θορυβώδες χτύπημα Γιαννακόπουλου για Ναν! 25.502 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δεν είδαμε να υπάρχει κάτι άλλο και μετά από περίπου 20 μέρες -και επειδή υπήρχε κίνδυνος η ομάδα μας να μην συμμετάσχει του χρόνου κάπου-, είπαμε πως ήρθε η ώρα να υπογράψουμε, όπως είχαν κάνει εξ’ αρχής οι άλλες 10 ομάδες. Δεν δεχθήκαμε πιέσεις ούτε από την Ευρωλίγκα, ούτε από την FIBA και αυτό γιατί ξέρουν πως ο Παναθηναϊκός… δεν πιέζεται. Και σωστά έκαναν, διότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε το αποτέλεσμα θα ήταν αντιστρόφως ανάλογο προς αυτόν που θα μας πίεζε».

Για τις σχέσεις Παναθηναϊκού-Ευρωλίγκας: «Υπάρχει μια εξομάλυνση. Οι διαδικασίες που ακολουθήσαμε κατευθύνονται προς αυτόν το σκοπό. Βέβαια για να υπάρξει μια τέτοια, θα πρέπει να είναι εξομάλυνση κι όχι υποταγή. Δεν θα κάναμε κινήσεις υποταγής ή μετάνοιας. Θέλαμε εξομάλυνση από θέση ισχύος κι αυτό πιστεύω το πετύχαμε».

Για το αν υπάρχει διάθεση… εκβιασμού απ’ τη FIBA: «Από αυτά που ακούω ως τώρα, όχι από επίσημα χείλη, είναι πως θα διεκδικήσουν το δίκιο τους με νομικό τρόπο… ένα μέτρο θα ήταν δηλαδή, η κάθε ομοσπονδία να αποκλείσει μια ομάδα από το πρωτάθλημα της. Αυτό αν θα το κάνουν δεν το ξέρω και υποθέτω πως δεν το έχουν πάρει ούτε αυτοί απόφαση. Δεδομένα πάντως έχουν τέτοια δύναμη. Απειλούνται λίγο τα εθνικά πρωταθλήματα, υπάρχει κίνδυνος. Μας ενδιαφέρει, εμάς σαν Παναθηναϊκό, το ελληνικό πρωτάθλημα. Ενδιαφέρει τον κόσμο κι όχι μόνο τη διοίκηση. Δεν θέλουμε να θιγεί το δικό μας πρωτάθλημα, δεν είναι μόνο να παίρνεις για παράδειγμα την Ευρωλίγκα, θες και το εγχώριο».

Για τη διαφορά των δύο προτάσεων: «Στην αρχή υπήρχε οικονομικό χάσμα μεταξύ αυτής της FIBA και της Ευρωλίγκας. Στη συνέχεια, όμως η Ευρωλίγκα –στο δεκαετές πλάνο που έδωσε- ανέβασε την προσφορά της και κατέληγε πιο ψηλά. Δεν είναι όμως θέμα μόνο το τι λεφτά θα πάρεις, είναι και με τι ομάδες θα παίξεις. Αν οι ομάδες δεν είναι ανταγωνιστικές, τότε χάνεις σε άλλους τομείς και οικονομικούς από χορηγίες, διαφημίσεις».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...