ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To πράσινο Μίλι

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια…

Πέρασαν 10 χρόνια και βάλε από μια μαύρη σελίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα γεγονότα με το ξύλο της αρκούδας στη Ν. Σμύρνη πριν από τον αγώνα Πανιώνιος-Ολυμπιακός… Εκεί που άλλαξαν αποφάσεις σε μια νύχτα υπό το φόβο αντιδράσεων… Το πράσινο μίλι σχολιάζει τα γεγονότα.

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια…

Στη Νέα Σμύρνη λοιπόν ο αγώνας του Πανιωνίου απέναντι στον Ολυμπιακό, σημαδεύεται από άγριες συμπλοκές οπαδών στις κερκίδες αλλά και εντός του αγωνιστικού χώρου. Ο αγώνες μετά από απόφαση διαιτητών και αστυνομίας, δεν αρχίζει ποτέ,.

Αυστηρές ποινές σε Ολυμπιακό και Πανιώνιο επέβαλλε το Πρωτοβάθμιο Τριμελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΠΑΕ, Κρίνοντας υπαίτιες για τα επεισόδια που είχε σαν αποτέλεσμα τη μη τέλεση του αγώνα, και τις δυο ομάδες, τους επιβάλλει μηδενισμό και αφαίρεση τριών βαθμών.

Επιπλέον στην ΠΑΕ Πανιώνιος, ως γηπεδούχο, επέβαλε τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο εκατό χιλιάδων ευρώ. Στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, ως υπότροπο, επέβαλε επίσης 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο, ύψους τριακοσίων χιλιάδων ευρώ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτης Κόκκαλης, χαρακτήρισε την απόφαση εσφαλμένη και μη νόμιμη και δήλωσε ότι θα την προσβάλει με έφεση ενώ οργάνωσε σύσκεψη-φιέστα!

Παρουσία του συνόλου σχεδόν των πολιτικών παραγόντων καθώς και των αθλητικών, κοινωνικών και αυτοδιοικητικών φορέων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε τελικά η σύσκεψη που διοργάνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ομοψυχία τους στην προσπάθεια της ομάδας για δικαίωση σε δεύτερο βαθμό, όπως επίσης και ότι θα τηρούσαν  στάση αναμονής, έως ότου η υπόθεση εκδικαστεί από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Αυτό σήμαινε ότι δεν θα  έκαναν ερυθρόλευκο συλλαλητήριο έως την έκδοση της οριστικής απόφασης, αν και ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, πρότεινε να γίνει. Στο τέλος της σύσκεψης, ο κ. Κόκκαλης κάλεσε τους βουλευτές του Πειραιά που θα το επιθυμούσαν, καθώς και τον δήμαρχο της πόλης, Χρήστο Αγραπίδη, να παρευρεθούν στην εκδίκαση της έφεσης.

Εν συνεχεία οι φορείς του Πειραιά εξέδωσαν ψήφισμα, διατυπώνοντας την αντίθεσή τους στη βαριά ποινή που επεβλήθη στους «ερυθρόλευκους»: «Καλούμε την Πολιτεία και όλες τις ομάδες να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους, για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα και παροτρύνουμε τα πλατιά στρώματα των φιλάθλων του Ολυμπιακού να απομονώσουν όλους, όσοι με τη συμπεριφορά τους προσβάλλουν την ιστορία και το κύρος του συλλόγου. 

Εκφράζουμε την ευχή μας ότι το Δευτεροβάθμιο Δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΟ θα δικαιώσει την ομάδα του Ολυμπιακού και δε θα τιμωρήσει το σύλλογο για καταδικαστέες πράξεις μεμονωμένων ατόμων. Οι αγώνες και τα πρωταθλήματα, πρέπει να κρίνονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους». (Εδώ Γελάμε!!!)

Ο  πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτης Κόκκαλης είπε στη σύσκεψη: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θεωρεί την απόφαση εσφαλμένη, γιατί δεν στηρίχθηκε στα στοιχεία της δικογραφίας και ούτε στα στοιχεία που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία.

Με αυτό τον τρόπο, δεν υπάρχει κανένας λόγος τα πρωταθλήματα να παίζονται στα γήπεδα, αλλά στις δικαστικές αίθουσες. Καταδικάζω απερίφραστα συνθηματολογίες που ακούστηκαν από ορισμένους φιλάθλους, οι οποίοι τα είπαν όντες εκνευρισμένοι από τα γεγονότα».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πειραιά, Χρήστος Αγραπίδης, υπογράμμισε: «Πρέπει να βγουν προς τα έξω τρία μηνύματα: Το πρώτο είναι η αυστηρή καταδίκη των επεισοδίων. Το δεύτερο μήνυμα αφορά στη βάση του προβλήματος. Δεν μπορεί μια ομάδα να πληρώνει τις αθλιότητες μερικών ανεγκέφαλων ατόμων. Το τρίτο μήνυμα σχετίζεται με τις πολιτικές παρενέργειες που υπάρχουν γύρω από το θέμα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να μείνει έξω από πολιτικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις. Όποιος πειράξει τον Ολυμπιακό θα βρει όλους τους Πειραιώτες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, απέναντί του».

Ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, είπε: «Πίσω από τέτοιες αποφάσεις υποκρύπτονται πολιτικές ή οικονομικές σκοπιμότητες. Δυστυχώς, το χτύπημα αυτό υποκρύπτει χτύπημα κατά του Ολυμπιακού. Εμείς, ως Νομαρχία, προτιθέμεθα να προχωρήσουμε σε συλλαλητήριο κατά της απαράδεκτης αυτής απόφασης».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α Πειραιώς, Παναγιώτης Μελάς, τόνισε: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι η Ν.Δ. είναι εδώ. Είμαστε εδώ, γιατί αγαπάμε τον Ολυμπιακό. Στηρίζουμε τον Ολυμπιακό που είναι η μεγαλύτερη ομάδα, όχι μόνο του Πειραιά, αλλά και της Ελλάδας. Θα μου ήταν πολύ εύκολο να πω ότι η τιμωρία αυτή είναι άδικη, εξοντωτική και απαράδεκτη, για να ευχαριστήσω όλους στον Ολυμπιακό.

Δεν μου επιτρέπεται να το πω, έστω κι αν το πιστεύω μέσα μου, λόγω της θεσμικής μου ιδιότητας. Κάποιοι προσπαθούν να εξοστρακίσουν το θέμα και να αποδώσουν ευθύνες στην κυβέρνηση. Αν οι αποφάσεις της δικαιοσύνης συμβαδίζουν με τις επιθυμίες της εκάστοτε κυβέρνησης, θα γίνουμε κοινωνία αλαλούμ. Εύχομαι η ποινή να αλλάξει στο δευτεροβάθμιο όργανο και το ευχόμαστε όλοι».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β Πειραιά, Γιάννης Διαμαντίδης: «Υπήρχε μια κατεύθυνση προς αυτή την απόφαση. Δημιουργεί και κάποιες υπόνοιες προβοκάτσιας… Κάνουν λάθος όσοι συνδέουν το ποδόσφαιρο με πολιτικά ή άλλα θέματα. Αυτά θα πρέπει να λύνονται στο κοινοβούλιο και όχι εις βάρος του Ολυμπιακού και των μετόχων του. Η στρατηγική των χαμηλών τόνων είναι σωστή. Δεν πρέπει να φτάσουμε σε ακραίες ενέργειες».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α Πειραιά, Πέτρος Μαντούβαλος, είπε: «Μη συνδέσει κανένας την Κυβέρνηση με αυτά που έγιναν στον Ολυμπιακό. Η συμπεριφορά όλων μας εδώ μέσα, περνάει και ένα εκπαιδευτικό μήνυμα στον κόσμο και την κοινωνία. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει πως θα πρέπει να αντιδράσουμε χωρίς ακρότητες και υπερβολές που θα βλάψουν την ομάδα μας. Προσοχή μεγάλη, γιατί πάνω απ όλους μπαίνει ο Ολυμπιακός. Για να μπορούμε να χαρούμε, όχι τα επτά, αλλά τα 17 πρωταθλήματα που έρχονται και να φωνάζουμε ζήτω ο Ολυμπιακός».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β Πειραιά, Γρηγόρης Νιώτης, υπογράμμισε: «Κρίνω άδικη και σκληρή την απόφαση και για τις δύο ομάδες. Άδικη ιδιαίτερα για τον Ολυμπιακό και πιστεύω πως η σημερινή εδώ παρουσία μας δεν είναι μια επίθεση εναντίον της αθλητικής δικαιοσύνης. Δε νομίζω πως ήταν σωστή η στάση του αρμόδιου υπουργού, αμέσως μετά τα επεισόδια να πει πως θα πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο. Ήταν λάθος του, γιατί είναι άλλος ο ρόλος των πολιτικών».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β Πειραιά, Δημήτρης Λιντζέρης, δήλωσε: «Κομμάτι της ψυχής του Πειραιά είναι ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός προϋπήρχε και θα υπάρχει και στο μέλλον. Αν κάποιοι θεωρούν πως ο Ολυμπιακός μπορεί να αποτελέσει το εξιλαστήριο θύμα για να προωθήσουν τους δικούς τους σκοπούς, κάνουν λάθος. Είναι άδικη απόφαση που δικαιούμαι να τη χαρακτηρίσω δίωξη. Φοβάμαι πως η αδικία αυτή κάθε άλλο παρά διώχνει τη βία από τα γήπεδα. Τάσσομαι στο πλευρό του Ολυμπιακού και θα συμμετάσχω σε ό,τι αποφασίσει η διοίκηση».

Όπως διαπιστώνετε όλο το.. πολιτικό κατεστημένο της εποχής  από ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΠΑΣΟΚ, Δήμαρχοι-Νομάρχες μέχρι τους μικροπωλητές με τα… φιστίκια Αιγίνης έξω από τα πλοία φώναζαν να μην τιμωρηθεί η ομάδα τους. Τελικά ως εκ θαύματος σε δεύτερο βαθμό η ποινή έπεσε οι βαθμοί επιστράφηκαν και έμεινε μόνο των κεκλεισμένων των θυρών. Με  όλα αυτά βλέπω πως αντιμετωπίζεται διαφορετικά το ζήτημα της βίας στο Ελλαδιστάν…

Βέβαια με αφορμή την εξοντωτική ποινή του «τριφυλλιού» πέρα από την εξάντληση της αυστηρότητας και το πολύ σκληρό πακέτο των ποινών θέλω να καταδικάσω με το πιο ηχηρό τρόπο τις παπαριές που έκαναν μια χούφτα ηλίθιοι που έχουν… τυροπιτάκι στον εγκέφαλο έκαναν βλακείες με τις φωτοβολίδες και καταδίκασαν αυτό που υποτίθεται ότι αγαπάνε δηλαδή τον Παναθηναϊκό…

Όσο για το γήπεδο της Λεωφόρου… Αυτό κλαίει για τις πληγές που δέχτηκε στο γερασμένο μα ένδοξο κορμί του με φοβερές ζημιές… Εγώ από μικρός έμαθα ότι τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ μας τον αγαπάμε δεν τον βλάπτουμε… δεν το ξεφτιλίζουμε… δεν τον τιμωρούμε…

Δυστυχώς κάποιοι πέφτουν κάθε χρόνο σε αυτή την παγίδα…. Το διεφθαρμένο σύστημα δε το αντιμετωπίζεις, χτυπώντας και εξοντώνοντας την ίδια σου την ομάδα Εδώ είναι η μαγκιά!!!

ΠΑΝΑΘΑ ΜΟΥ ΟΣΟ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΜΕ ΠΟΡΩΝΕΙΣ!!!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE