ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Κέρασε ο Νικόλας!

Με γκολ του εορτάζοντα Νίκου Καρέλη, στο 86', ο Παναθηναϊκός πέρασε από τη Βέροια (0-1), παίρνοντας ένα «διπλό» ψυχολογίας, ενόψει της συνέχειας.

Κέρασε ο Νικόλας!

Μετά την ήττα την περασμένη αγωνιστική από τον Ηρακλή, η νίκη σήμερα έμοιαζε με μονόδρομο για το «τριφύλλι». Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο στη Βέροια, αλλά το δεύτερο 45λεπτο ήταν πολύ καλύτερο για τους παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι.

Ωστόσο, αυτό δεν θα ήταν αρκετό, αν ο Νίκος Καρέλης δε σκόραρε στο 86′ με κοντινή προβολή, σε ένα σημείο που φαινόταν πως θα πάμε σε μία ισοπαλία δίχως γκολ.

Καρέλης-panathinaikos24

Το ματς

Με σχηματισμό 4-4-2 στην ευθεία και τους Στιλ, Σάντσεθ, Τελάντερ, Νάνο, Μαρινάκης, Πράνιτς, Ζέκα, Εσιέν, Αμπέντ, Καρέλης, Πέτριτς, επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση ο Αντρέα Στραματσόνι.

Η Βέροια στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φαινόταν να έχει μπει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσε να απειλήσει τα καρέ του Στιλ κυρίως από τα πλαγία. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να φανεί απειλητικός αλλά οι βεβιασμένες μεταβιβάσεις του Πέτριτς προς τον Καρέλη, σταμάτησαν πάνω σε σώματα αμυντικών των γηπεδούχων.

Καρέλης-panathinaikos24

Οι «πράσινοι» έψαχναν να βρουν την αγωνιστική τους ταυτότητα και με τον Σάντσεθ κυρίως να γεμίζει, προσπαθούσαν να μείνουν ψηλά και να δημιουργήσουν φάσεις. Απ την πλευρά της η Βέροια με τα κόρνερ προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις, αλλά ο Στιλ και στις τέσσερις περιπτώσεις ήταν εκεί και δεν αντιμετώπισε κάποιο κίνδυνο.

Υποψία φάσης δημιούργησε ο Παναθηναϊκός στο 20ο λεπτό με τον Πράνιτς να μην πασάρει για τον Πέτριτς μέσα στην περιοχή με τον Λόπεζ να βγαίνει χαμηλά και να μπλοκάρει.

Με τον Παναθηναϊκό ν’ ανεβαίνει, ο Εσιέν θα μπορούσε να φανεί πιο απειλητικός στο 24ο λεπτό, όταν μετά από κόρνερ του Πράνιτς πήρε μεν την κεφαλιά, αλλά ήταν αδύναμη με τον Λόπεζ να μπλοκάρει.

Χωρίς φάση ουσιαστικά κύλησαν τα επόμενα λεπτά, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει μεν αλλά χωρίς ουσία, καθώς σε ότι προσπάθησε να δημιουργήσει, η τελική πάσα ή η ενέργεια δεν ήταν καλή.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για το «τριφύλλι» ήρθε στο 38ο λεπτό, μετά το λάθος του Ναζλίδη στο χώρο του κέντρου με τον Πέτριτς να γίνεται κάτοχος της μπάλας, αλλά το πλασέ που δοκίμασε μέσα από την περιοχή, ήταν άστοχο με τη μπάλα να φεύγει χιλιοστά άουτ.

Petric-panathinaikos24

Η Βέροια μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο του α’ μέρους, είχε και εκείνη δύο καλές στιγμές (40’-41’), με τον Ζέκα να κόβει την τελευταία στιγμή το σουτ του Μαγέφσκι και στη συνέχεια της φάσης, πάλι ο Μαγέφσκι, μετά από όμορφη συνεργασία με τον Κόλα, σούταρε με τον Στιλ να μπλοκάρει στη γωνία του.

Αυτές ήταν και οι τελευταίες στιγμές για το α’ μέρος, αφού ο διαιτητής της αναμέτρησης χωρίς να κρατήσει περαιτέρω καθυστερήσεις με τη συμπλήρωση του 45ου λεπτού, σφύριξε για την ανάπαυλα.

Χωρίς κάποια αλλαγή για τις δύο ομάδες ξεκίνησε η επανάληψη, με τον Παναθηναϊκό να έχει την πολύ μεγάλη ευκαιρία για ν’ ανοίξει το σκορ στο 47ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Μαρινάκη, ο Πέτριτς πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά, ανάγκασε τον Λόπεζ σε εντυπωσιακή επέμβαση, με τον κίπερ της Βέροιας να κάνει και δεύτερη απόκρουση στη συνέχεια της φάσης, μετά την προβολή του Πράνιτς πάνω στη γραμμή.

panathinaikos24.gr-Εσιέν

Εμφανώς καλύτερος ο Παναθηναϊκός στο β’ μέρος, θα μπορούσε και στη δεύτερη καλή στιγμή που δημιούργησε να ανοίξει το σκορ στο 51ο λεπτό, αλλά ο Καρέλης αφού έγινε κάτοχος της μπάλας από την πάσα του Πέτριτς, ολιγώρησε, με αποτέλεσμα ο Λόπεζ για τη Βέροια να βγει και να απομακρύνει.

Η Βέροια μετά το καλό διάστημα του «τριφυλλιού» στις αρχές της επανάληψης, ισορρόπησε το ματς και με τον Μαγέφσκι στο 60’, είχε και εκείνη με τη σειρά της την ευκαιρία να απειλήσει τα καρέ του Στιλ.

Petric-panathinaikos24

Βλέποντας την ομάδα του να υστερεί στην τελική προσπάθεια, ο Αντρέα Στραματσόνι προχώρησε σε αλλαγή προσώπων με τον Κλωναρίδη να περνάει στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Πέτριτς στο 64’. Δύο λεπτά αργότερα, στο 66’ συγκεκριμένα, ο Εσιέν επωφελήθηκε από το λάθος των παικτών της Βέροιας και με σουτ-βολίδα προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Λόπεζ, η οποία όμως πέρασε λίγα μέτρα άουτ.

Όσο το 0-0 παρέμενε και την αναμέτρηση να βρίσκεται στο τελευταίο μέρος της, οι δύο ομάδες έψαχναν μια καλή στιγμή, για να μπορέσουν να δημιουργήσουν κάποια φάση χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.

Petric-panathinaikos24

Οι «πράσινοι» παρέμεναν ψηλά στην και με «στημένη» φάση στο 86ο λεπτό, βρήκε το γκολ που τόσο του έλειπε, μετά την εκτέλεση φάουλ του Πράνιτς και την πρώτη κεφαλιά του Σάντσεθ, ο εορτάζων Νίκος Καρέλης επωφελήθηκε και πλάσαρε σε κενή εστία.

Οι «πράσινοι» παρά το προβάδισμά τους, αναίτια υποχώρησαν και έδωσαν το δικαίωμα στη Βέροια να τους κλείσει στα καρέ τους, χωρίς αποτέλεσμα βέβαια. Έτσι με το τελικό σφύριγμα, ο Παναθηναϊκός με σκόρερ τον Νίκο Καρέλη στα τελευταία λεπτά φεύγουν νικητές παρά τη μέτρια εμφάνιση που πραγματοποίησαν.

Αμπέντ-Εσιέν-Panathinaikos24

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Βέροια (Γεωργιάδης): Λόπεζ, Νέτο, Ετζενγκέλε, Όστοϊτς, Γιαννούλης, Ιμπραΐμ, Άρτσε, Μαγέφσκι (83′ Γεωργιάδης), Ναζλίδης, Γιουσούφ (88′ Καϊκούτ), Κόλα (60′ Μπατιόν).

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Σάντσεθ, Τελάντερ, Νάνο, Μαρινάκης, Πράνιτς, Ζέκα, Εσιέν, Αμπέντ (76′ Ατζαγκούν), Καρέλης, Πέτριτς (64′ Κλωναρίδης).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ