ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ζέλικο, «Φράγκι» και Διαμαντίδης θυμούνται το τέταρτο αστέρι (vid)

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, «γυρίζουν» πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στον τελικό του Final-4 της Αθήνας το 2007, όταν και ο Παναθηναϊκός έραψε το τέταρτο αστέρι του.

Ζέλικο, «Φράγκι» και Διαμαντίδης θυμούνται το τέταρτο αστέρι (vid)

Οι τρεις ζωντανοί θρύλοι του Παναθηναϊκού, που παρέα σήκωσαν αμέτρητες κούπες, «γυρίζουν» πίσω στο χρόνο και «επιστρέφουν» στον τελικό του Final-4 της Αθήνας, όταν και πανηγύρισαν το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο, στην ιστορία της ομάδας.

Αρχικά, τον λόγο παίρνει ο «Άρχοντας των δακτυλιδιών», Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που θυμάται τα λόγια που είπε στους παίκτες του πριν το μεγάλο παιχνίδι, αλλά και την εκπληκτική ατμόσφαιρα:

«Όπως κι αν προσπαθήσεις να το διαχειριστής, υπάρχει πίεση. Και προσπάθησα να εξηγήσω στους παίκτες μου πως παρότι θα διεξαχθεί στην έδρα μας, θα πρέπει να προετοιμαστούμε σαν να διεξάγεται κάπου αλλού, οπουδήποτε στην Ευρώπη. Έπρεπε να παίξουμε καλά όλη την χρονιά για να φτάσουμε μέχρι εκεί. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Λένε ότι είναι δύσκολο να παίζεις στην έδρα σου, αλλά η ομάδα μου ήταν έτοιμη. Ο τελικός με την ΤΣΣΚΑ ήταν ίσως από τους καλύτερους τελικούς»

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 10.240 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στη συνέχεια, ο «αιώνιος» αρχηγός του Παναθηναϊκού, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, αναφέρεται στην πίστη που υπήρχε σε όλη την ομάδα, για την κατάκτηση του τροπαίου:

«Διαβάζαμε τι έγραφε ο Τύπος, αλλά προσπαθήσαμε να μην μας επηρεάσει. Κάθε παίκτης ξέρει καλύτερα από τον καθένα. τι έχει να κάνει. Είτε έιναι εύκολο, είτε όχι. Ούτε πίεση πρέπει να υπάρχει, ούτε τίποτα. Απλά ο στόχος μπροστά. Και συγκέντρωση. Όλοι πιστεύαμε ότι δεν γίνεται να χάσουμε αυτόν τον τίτλο. Παίζαμε στην έδρα μας, με τον κόσμο μας. Η ΤΣΣΚΑ φυσικά ήταν καλή ομάδα, αλλά εμείς είχαμε τόση αυτοπεποίθηση. Το πιστεύαμε. Κάποιες φορές ξέρεις, πως ό,τι κι αν συμβεί θα νικήσεις. Ήταν μεγάλη εμπειρία για όλα τα παιδιά. Κι ήταν κάτι που το κουβαλήσαμε και τα επόμενα χρόνια στην καριέρα μας. Μετά την πρώτη φορά, έχεις την εμπειρία και ξέρεις τι να κάνεις στα επόμενα. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να γίνει μία ομάδα, ομάδα με όλο το νόημα της λέξης και να πετύχει».

Τέλος, το πιο «λαμπρό αστέρι» εκείνης της ομάδας, ο MVP του τελικού, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, μιλάει για τα συναισθήματα του,  μετά την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού με τα πράσινα:

«Ήταν μία σημαντική στιγμή της καριέρας μου γιατί ήταν ο πρώτος τίτλος μου στην Ευρωλίγκα κι ήταν και στην Αθήνα μπροστά στους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Είχαμε σπουδαία χρονιά».

Δείτε το απόσπασμα από το 5:25 μέχρι το 10:17

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.