ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

«Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. μεριμνά για την ανάπτυξη του πινγκ πονγκ»

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο, απαντάει με πράξεις και δείχνει πως έχει ένα ολοκληρωμένο πλάνο για το πινγκ πονγκ, μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για τον αποκλεισμό των τμημάτων από τα πρωταθλήματα.

«Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. μεριμνά για την ανάπτυξη του πινγκ πονγκ»

Οι «πράσινοι» λίγες ημέρες μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για οριστικό αποκλεισμό των τμημάτων του πινγκ πονγκ από τα πρωταθλήματα, ασκούν έντονη κριτική στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης σχετικά με τη στάση της στην υπόθεση και αποδεικνύουν με πράξεις, το παράλογο της απόφασης.

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο ανταποκρίθηκε  με μεγάλη χαρά στο αίτημα του 50ου Γυμνασίου Αθηνών για την παραχώρηση ενός τραπεζιού πινγκ πονγκ αλλά και αθλητικού υλικού στα παιδιά και πραγματοποίησε επίσκεψη στο σχολείο, με  τον αθλητή Λευτέρη Μάκρα και την προπονήτρια Ηρώ Μαλλιαρού να παρουσιάζουν το άθλημα και να απαντούν στις ερωτήσεις των μαθητών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. θα αποτελέσει ξανά βασικό πυλώνα του πινγκ πονγκ στην Ελλάδα, είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι. Ο Σύλλογός μας απορεί με τη στάση της  Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, που με την αρνητικότητά της προκαθόρισε την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, σύμφωνα με την οποία απερρίφθη η προσφυγή μας και επικυρώθηκε ο αποκλεισμός των ομάδων μας από τα πρωταθλήματα της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού
Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού 2.026 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση της Τεχνικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας δεν επετράπη η συμμετοχή των ομάδων μας στην Α1 Εθνική κατηγορία Ανδρών και Β΄ Εθνική κατηγορία Γυναικών αντίστοιχα, εξαιτίας της… δήθεν εκπρόθεσμης δήλωσης συμμετοχής μας στο πρωτάθλημα.

Όπως αποδείχτηκε, η… ευαισθησία της Ομοσπονδίας στους τύπους, εξαντλήθηκε στην υπόθεση του Παναθηναϊκού, ενώ αντιθέτως σε παρόμοιες περιπτώσεις, ακόμα και φέτος, ξέχασε την τυπολατρία της στο ντουλάπι.

Ο Παναθηναϊκός, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, ακολουθεί ένα ολοκληρωμένο πλάνο για την ανάπτυξη και την εξέλιξη του πινγκ πονγκ στην Ελλάδα και ήδη το απέδειξε και στην πράξη.

Ο Σύλλογός μας ανταποκρίθηκε  με μεγάλη χαρά στο αίτημα του 50ου Γυμνασίου Αθηνών για την παραχώρηση ενός τραπεζιού επιτραπέζιας αντισφαίρισης αλλά και αθλητικού υλικού στα παιδιά. Σε λιγότερο από ένα μήνα, ο Σύλλογός μας, με προσωπικές ενέργειες τόσο του προέδρου του Ηλία Μιχαλαριά αλλά και του Γ.Γ. Γιώργου Καρανάσου, ικανοποίησε την επιθυμία των μαθητών, που είχαν απευθυνθεί και σε άλλους συλλόγους ,δίχως όμως αποτέλεσμα. Την περασμένη εβδομάδα, αντιπροσωπεία του Παναθηναϊκού, αποτελούμενη από τον αθλητή Λευτέρη Μάκρα και την προπονήτρια Ηρώ Μαλλιαρού, επισκέφτηκε το σχολικό συγκρότημα και παρουσίασε στα παιδιά το άθλημα και τις τεχνικές του, απαντώντας παράλληλα σε όλα τα ερωτήματά τους αναφορικά με την επιτραπέζια αντισφαίριση. Ακολούθησαν παιχνίδια ανάμεσα στους ανθρώπους του Τριφυλλιού και τους μαθητές, που ενθουσίασαν όλους τους παρευρισκομένους.

Ο Γ. Γ. του Παναθηναϊκού Α.Ο. Γιώργος Καρανάσος δήλωσε στο panathinaikos1908.gr:

Η φιλοσοφία και ο προορισμός του Παναθηναϊκού Α.Ο. ανέκαθεν ήταν και είναι να υποστηρίζει την κοινωνία και να επιτελεί πέρα από το αθλητικό και κοινωνικό έργο. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν ανταποκριθήκαμε στο αίτημα του σχολείου για την παραχώρηση ενός τραπεζιού επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά που αγαπούν το άθλημα να μπορούν να το γνωρίσουν καλύτερα. Παρά τις δυσκολίες της εποχής, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να ικανοποιήσουμε την επιθυμία αυτή των μαθητών, που αποτελούν άλλωστε και το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού αλλά και της κοινωνίας γενικότερα”.

Η διευθύντρια του 50ου Γυμνασίου Αθηνών, Αναστασία Στογιάννη δήλωσε στο panathinaikos 1908.gr:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο για την προσφορά του και την παράδοση στο σχολείο μας ενός τραπεζιού επιτραπέζιας αντισφαίρισης αλλά και για την παρουσία των υπεύθυνων του τμήματος και των δύο αθλητών, προκειμένου να παρουσιάσουν στα παιδιά το άθλημα. Παράλληλα, ευχαριστούμε το Σύλλογο  για την πολύτιμη συμβολή του στη διοργάνωση ενός πρωταθλήματος πινγκ πονγκ από το σχολείο μας,  σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του προγράμματος. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο αθλητισμός είναι απαραίτητος για όλα τα παιδιά. Άλλωστε εμείς είμαστε υπέρμαχοι του «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Δεν είναι μόνο η μάθηση που πρέπει να παρέχεται στα σχολεία αλλά και η άθληση του σώματος. Ως γυμνάστρια και η ίδια, είμαι υπέρ όλων αυτών των ενεργειών και στο σχολείο μας προσπαθούμε να υιοθετούμε όσο το δυνατόν περισσότερα προγράμματα που να περιλαμβάνουν τη γυμναστική, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε”.

Από την πλευρά του, ο  καθηγητής και υπεύθυνος σχολικού πολιτιστικού προγράμματος για το πινγκ πονγκ, Νίκος Χελιδώνης πρόσθεσε:

Ευχαριστούμε πολύ τον Παναθηναϊκό για την πρωτοβουλία που έλαβε να μας κάνει δώρο το τραπέζι.  Πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ τους μαθητές στην ηλικία αυτή και μάλιστα, το συγκεκριμένο άθλημα εξ όσων έχω διαβάσει βοηθάει το μαθητή όχι μόνο από άποψη φυσικής κατάστασης αλλά και στη διαμόρφωση της  προσωπικότητάς του.  Εύχομαι και ελπίζω στο μέλλον να διοργανωθεί κάποιο πρωτάθλημα σχολικό ώστε να έχουν όλα τα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης”.

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. δεσμεύεται ότι θα πραγματοποιήσει και άλλες ενέργειες με γνώμονα την εξάπλωση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ξεκινώντας από τα σχολεία και αναμένεται να τις γνωστοποιήσει, άμεσα».

πονγκ2

Ο Λευτέρης Μάκρας( από αριστερά) με τον Νίκο Χελιδώνη και την Ηρώ Μαλλιαρού.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.