ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι γνωστοί σου Άσοι

Τέλος η μπάλα και επίσημα από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα

Την απόσυρση του από την ενεργό δράση, ανακοίνωσε ο παλαίμαχος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Τέλος η μπάλα και επίσημα από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα

Μετά από μια αξιοζήλευτη καριέρα, ο 39χρονος πρώην αρχηγός της Βραζιλίας, με δήλωσή του ανακοίνωσε το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ και του Παναθηναϊκού, ανακοίνωσε πως σταματάει το ποδόσφαιρο, αλλά πλέον θα το υπηρετεί από το πόστο του συμβούλου, σε συλλόγους και ποδοσφαιριστές.

Ο παλαίμαχος πλέον ποδοσφαιριστής, έζησε μια μυθική καριέρα, με αποκορύφωμα όλων την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2002 με την «Σελεσάο».

Στον Παναθηναϊκό ήρθε το 2008, μετά την μεγάλη καριέρα που πραγματοποίησε στην Αγγλία με τη φανέλα της Άρσεναλ και παρέμεινε στο «τριφύλλι» μέχρι το 2011, κατακτώντας με τους «πράσινους» το νταμπλ τη σεζόν 2009-2010.

Συνολικά στην καριέρα του κατέκτησε 16 τίτλους, ενώ το «κοντέρ» του με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του, σταμάτησε στις 115 συμμετοχές.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Είναι δύσκολο να τελειώνεις την καριέρας ως παίκτης. Όταν, άλλωστε, γεννιόμαστε, δεν θέλουμε να πεθάνουμε. Έχω ακούσει μια έκφραση που λέει ότι ένας ποδοσφαιριστής πεθαίνει δυο φορές. Διαφωνώ, πιστεύω ότι ο ποδοσφαιριστής πεθαίνει μια φορά και μετά υπάρχει μια μετάβαση από το γήπεδο σε ένα νέο στάδιο. Είναι μία εποχή μετάβασης για μένα, όχι πρόωρος θάνατος.

Παρά το γεγονός ότι είναι μια οδυνηρή απόφαση, είναι μια στιγμή που ναι μεν είναι λυπηρή αλλά τη βλέπω με μεγάλη χαρά, είκοσι χρόνια χαράς. Αυτό είναι για μένα και την οικογένεια μου.

Σε αυτά τα δυο χρόνια που δεν έπαιζα τόσο πολύ όσα έκανα με βοήθησαν αρκετά για το νέο στάδιο της ζωής μου το οποίο δεν ήξερα πότε θα έρθει. Το τελευταίο διάστημα ήμουν στην Αγγλία, επισκέφτηκα την Άρσεναλ, το παλιό μου σπίτι και διαπίστωσα ότι υπάρχει ένας τρόπος να συνεχίσω να είμαι στο ποδόσφαιρο με έναν διαφορετικό τρόπο. Αυτός είναι σαν σύμβουλος για συλλόγους και παίκτες.

Στο ποδόσφαιρο μπορούμε να συνεισφέρουμε όλοι, θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους οπαδούς στη Βραζιλία. Τα παιδιά οφείλουν να πηγαίνουν στο γήπεδο με κέφι. Αυτό που πρέπει να αλλάξουμε είναι η διαφθορά».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE