ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Δεκαέξι… αστέρων

Με τον Νικ Καλάθη να κάνει ατομικό ρεκόρ πόντων (18) και τον Παναθηναϊκό να αμύνεται υποδειγματικά, η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς επικράτησε της Ζιέλονα Γκόρα με 82-51 και «σφράγισε» την πρόκρισή της στο Top-16.

Δεκαέξι… αστέρων

Ο Παναθηναϊκός έκανε το αυτονόητο και εύκολα μάλιστα, κερδίζοντας τη Ζιέλονα Γκόρα στο ΟΑΚΑ, επικυρώνοντας το εισιτήριο του για το Top-16, με μία αναμέτρηση να απομένει για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης.  Η 4η θέση είναι κατοχυρωμένη, ωστόσο αν οι πράσινοι κερδίσουν και τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας την επόμενη εβδομάδα, τότε θα βρεθούν στην 3η θέση.

Κορυφαίος του ματς ο Νικ Καλάθης, ο οποίος τα έκανε όλα και… συνέφερε πραγματοποιώντας ατομικό ρεκόρ πόντων στη διοργάνωση (18), ενώ Γκιστ και Ραντούλιτσα, ακολούθησαν. Οι Πολωνοί ήταν ανταγωνιστικοί μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου σκόραραν 23 πόντους, αλλά η ομάδα του Τζόρτζεβιτς αποφάσισε να παίξει άμυνα και να καθαρίσει την… μπουγάδα, από τη 2η περίοδο.

Το ματς

Αμυντικά κενά στην πρώτη περίοδο…

Γκιστ και Ποτνίκα πέτυχαν τους πρώτους πόντους του αγώνα (5-5), ο Καλάθης με τρίποντο έκανε το 8-5 (6:54), με τον Τζόρτζεβιτς, νωρίς-νωρίς να αλλάζει το πεντάρι του, με τον Ραντούλιτσα να περνά στο παρκέ.

Πότνικα και Πάβλοβιτς συνέχισαν να προσθέτουν πόντους (10-7), με τον Παναθηναϊκό να πιέζει ασφυκτικά στην άμυνα, από την αρχή της αναμέτρησης, χωρίς να του βγαίνει, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων. Ο Ζαμουίλσκι σε drive που επιχείρησε, βρίσκοντας την «πράσινη» άμυνα εκτεθειμένη, έκανε από τα τρία μέτρα το 10-9, ο Πάβλοβιτς συνέχισε να είναι άστοχος από τα 6,75, με τον «Σάλε» να τον αλλάζει στα μισά της περιόδου, με τον Γιάνκοβιτς.

Καλάθης και Ραντούλιτσα διαμόρφωσαν το 14-9, πριν το τηλεοπτικό τάιμ άουτ, αλλά ο Μπορόβνιακ με καλάθι και φάουλ, στην κακή άμυνα του Παναθηναϊκού στο πικ εν ρολ, έκανε το 14-12 (4:04).

Αντιστράφηκαν οι ρόλοι…

Ο ψηλός (Ραντούλιτσα) πάσαρε εξαιρετικά στο κοντό (Καλάθης), με αποτέλεσμα ένα πανέμορφο καλάθι για τον Παναθηναϊκό (16-12), αλλά και πάλι οι Πολωνοί βρήκαν την… τρύπα στην «πράσινη» άμυνα για το 16-14.

Ο Τζόρτζεβιτς πέρασε το παρκέ και τον Διαμαντίδη, προκειμένου να βελτιώσει την κυκλοφορία της μπάλας, ο Ραντούλιτσα συνέχισε να φορτώνει με φάουλ τους αντιπάλους του και ο αρχηγός με δύο βολές έκανε το 18-14 (3:14).

Σερί 5-0 και τάιμ άουτ…

Οι Πολωνοί με ένα σερί 5-0 προηγήθηκαν για πρώτη φορά (18-19), δείχνοντας πως ήρθαν στο ΟΑΚΑ, για να πουλήσουν ακριβά το «τομάρι» τους, με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει αρκετά αμυντικά προβλήματα, μέχρι εκείνο το σημείο.

Απάντηση στο σερί, με σερί…

Ο Παναθηναϊκός, απάντησε το σερί των Πολωνών, με συνεχόμενα καλάθια των Γιάνκοβιτς και Ραντούλιτσα (24-19), αλλά η Ζιέλονα με τρίποντο του Ρέινολντς, μείωσε εκ νέου, σε 24-22, με τον Γιάνκοβιτς άμεσα να κάνει το 26-22.

Η Ζιέλονα Γκόρα, εκμεταλλεύτηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, ένα φάουλ που κέρδισε (αμφισβητούμενο) και έκανε το 26-23, σκορ  πρώτης περιόδου.

«Πυροβολητής» Φελντέιν

Με τρίποντο του Τζέιμς Φελντέιν, ο Παναθηναϊκός έκανε το 29-23, στην αρχή της 2ης περιόδου, ωστόσο εύκολα και χωρίς κόπο, ο Κόζαρεκ έκανε το 29-25, με την άμυνα των «πράσινων» να μην πατάει ακόμα καλά, γεγονός που έδινε αυτοπεποίθηση και «αέρα» στους Πολωνούς.

Ο Δομινικανός, όμως ζεστάθηκε και με καλάθι (8:14), έκανε το 31-25, δίνοντας προβάδισμα έξι πόντων στο «τριφύλλι» (αστόχησε στη βολή), ενώ στη συνέχεια ο Γκιστ σε μια εντυπωσιακή φάση έκανε το 33-25 (7:22).

Πάτησε το γκάζι, άνοιξε τη διαφορά…

Με κλέψιμο και στη συνέχεια καλάθι, του Νικ Καλάθη, ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα 10 πόντων (35-25), με τον Φιλιπόφσκι να παίρνει τάιμ άουτ.

Ο Κούζμιτς με καλάθι μετά από επιθετικό ριμπάουντ, έκανε το 37-29, ο Καλάθης στη συνέχεια με μία βολή, έκανε το 38-29, με τον Παναθηναϊκό να είναι σταθερά μπροστά στο σκορ, με τον Γκιστ να μετατρέπει σε καλάθι το alley hoop που του προσέφερε ο Καλάθης για το 40-29, (3:28).

Καλάθης και Φώτσης, έκαναν το 47-33, με τους Πολωνούς να αστοχούν στην τελευταία επίθεση του πρώτου ημιχρόνου, με το «τριφύλλι» να έχει θέσει γερές βάσεις για τη νίκη, μετά τη βελτίωση του στη δεύτερη περίοδο, σε άμυνα και επίθεση.

Με επιμέρους σκορ, στη 2η περίοδο 21-10, ο Παναθηναϊκός ανέβασε τη διαφορά στο +14, με όπλο τον έλεγχο των ριμπάουντ, αλλά και αισθητή βελτίωση της άμυνάς του. Καλάθης με 13 και Γκιστ με 9, οδηγούσαν επιθετικά τον «εξάστερο» στο πρώτο ημίχρονο.

Το βιολί του ο Καλάθης, άμυνα από ατσάλι…

Με τρίποντο του Καλάθη (100% ευστοχία σε δίποντα-τρίποντα), ο Παναθηναϊκός άνοιξε κι’ άλλο τη διαφορά (50-33),  η άμυνα των «πράσινων» παρέμεινε σφικτή στις αρχές της 3ης περιόδου, με τους Πολωνούς να φτύνουν… αίμα για να φτάσουν στο καλάθι.

Με νέο κλέψιμο του Καλάθη και λέι απ (18ος πόντος), το σκορ έγινε 54-35, με τη διαφορά να φτάνει για πρώτη φορά τους 19, 6:38 για τη λήξη του δεκαλέπτου.

Show time…

Ο Ραντούλιτσα, λειτουργώντας σαν πλέι μέικερ, έδωσε εξαιρετικά στον Γκιστ, ο οποίος με tomahawk κάρφωμα, έκανε το 56-35, ξεσηκώνοντας την εξέδρα με τη Ζιέλονα να έχει σκοράρει μόλις δύο πόντους σε σχεδόν 4,5 λεπτά.

Ήταν πλέον φανερό, πως με την άμυνα που έπαιζαν οι «πράσινοι», ήταν θέμα χρόνου η διαφορά να εκτοξεύεται όλο και περισσότερο (58-35) και το ματς να έχει πάρει το δρόμο του.

Με τον Γιάνκοβιτς να σκοράρει από τα 6,75, το σκορ έγινε 62-40, το νερό είχε μπει στο αυλάκι και ο Παναθηναϊκός απείχε 17 αγωνιστικά λεπτά, από το να σφραγίσει και τυπικά την πρόκριση στο Top-16. Η 3η περίοδος έληξε με σκορ 67-47, με το τελευταίο δεκάλεπτο να αποτελεί πλέον, τυπική διαδικασία.

Παπαγιάννης και Χαραλαμπόπουλος, είχαν την τιμητική τους στη 4η περίοδο, αφού με τη διαφορά σε… δυσθεώρητα ύψη (77-47), ο Τζόρτζεβιτς τους έριξε στο ματς, ξεκουράζοντας Ραντούλιτσα-Κούζμιτς και Πάβλοβιτς-Γιάνκοβιτς.

Τα τελευταία λεπτά, ήταν διαδικαστικά, ο Παναθηναϊκός ανέβασε τη διαφορά στους 30 (+) και κέρδισε δικαίως το χειροκρότημα του κόσμου, που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, απόψε το βράδυ.

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 47-33, 67-47, 82-51.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 2, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 10, Φώτσης 9, Ραντούλιτσα 6, Φελντέιν 8, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 14, Καλάθης 18, Παπαγιάννης 1, Κούζμιτς 8.

ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ (Φιλιπόφσκι): Μπουστ 5, Ρέινολντς 8, Σέβτσικ 6, Πόνιτκα Μαρ. 2, Πόνιτκα Ματ. 11, Γκρουσέτσκι, Χρίτσανιουκ 5, Ζαμοΐσκι 3, Μπορόβνιακ 3, Κόζαρεκ 8

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE