ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Λαγός: «Είμαστε σε καλή κατάσταση και πιστεύω στη νίκη»

Για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης, τους στόχους της ομάδας, αλλά και για τη συνύπαρξη του με τον Μάικλ Εσιέν, αναφέρθηκε ο Τάσος Λαγός μιλώντας στο match programme της σημερινής αναμέτρησης.

Λαγός: «Είμαστε σε καλή κατάσταση και πιστεύω στη νίκη»

Ο 23χρονος χαφ του τριφυλλιού, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο κλίμα που επικρατεί αυτό το διάστημα στην ομάδα, ενώ κατέληξε λέγοντας πως παρά την κρύα ατμόσφαιρα λόγω άδειας λεωφόρου, ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να επικρατήσει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τάσος Λαγός στο match programme:

Τάσο, τα παιχνίδια με τον Αστέρα Τρίπολης είναι «σφιχτά», όπως δείχνει και το πρόσφατο παρελθόν… Που πιστεύεις ότι θα κριθεί το σημερινό και τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να το κερδίσει;

«Πιστεύω θα κριθεί στις λεπτομέρειες, ο Αστέρας έχει πολύ καλή ομάδα όπως πάντα και σίγουρα θα επιδιώξει να μας «ζορίσει». Επίσης, πολλά θα κριθούν από την υπομονή που θα δείξουν οι δυο ομάδες και το ποια θα κάνει τα λιγότερα λάθη. Θεωρώ πως, όποιος ευτυχήσει να σκοράρει, θα πάρει και το ματς. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και να ακολουθήσουμε με προσοχή το πλάνο μας.

Ο Αστέρας είναι μια ομάδα που δείχνει και φέτος δυνατή αλλά από την άλλη δεν σας έχει κερδίσει στους έξι τελευταίους αγώνες, μετρώντας τρεις ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες. Τι εικόνα έχεις σχηματίσει για τον αντίπαλό σας;

«Η αλήθεια είναι ότι αυτή την χρονιά η ομάδα της Τρίπολης δεν έχει τα αποτελέσματα που έκανε άλλες σεζόν, αλλά δεν σημαίνει και κάτι αυτό. Σαν ομάδα όπως προανέφερα είναι καλή, με ποιοτικούς παίκτες, που μπορεί να σε τιμωρήσουν αν είσαι απρόσεκτος σε οποιαδήποτε φάση του παιχνιδιού. Τώρα για την προϊστορία, παίζει κι αυτή έναν ρόλο αναμφίβολα, αλλά δεν την κοιτάμε και τόσο…».

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.656 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η καλή ψυχολογία από τις δυο σερί νίκες και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου είναι ικανή να αντισταθμίσει την άδεια και… κρύα Λεωφόρο; Πως είναι γενικώς το κλίμα στην ομάδα πλέον;

«Σίγουρα, οι δυο νίκες μας έχουν «ανεβάσει» και πιο πολύ το «διπλό» στη Βέροια γιατί ήρθε όπως ήρθε, στο τέλος, μας πρόσφερε τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς και έφτιαξε την ψυχολογία μας! Αναμφίβολα, κανείς δεν θέλει να παίζει σε άδειο γήπεδο όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Νομίζω, όμως, ότι και πέρυσι δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα στα κεκλεισμένων… Είμαστε σε καλή κατάσταση γι’ αυτό το δύσκολο ματς και πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε»!

Σε προσωπικό επίπεδο, έχεις σημειώσει συνολικά πέντε τέρματα στην Σούπερ Λίγκα με τον Παναθηναϊκό, με τα δυο εξ αυτών να είναι απέναντι στους Αρκάδες, πρόπερσι αλλά και πέρυσι. Πως το εξηγείς αυτό και πιστεύεις ότι μπορεί να… τριτώνει το καλό ;

«(σ.σ. γέλια) Μου πάει, ε; Κοίτα, για να μιλήσουμε σοβαρά, έτυχε να βάλω δυο γκολ στον Αστέρα, δεν είναι ότι έχω κάτι το ιδιαίτερο απέναντί του… Μακάρι, φυσικά, να βάλω κι άλλο ένα γκολ, να αυξήσω το σερί και να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς που όλοι θέλουμε πάρα πολύ! Πάντως, δεν έχει σημασία να σκοράρω εγώ, αρκεί να πάρουμε τη νίκη».

Μπαίνεις στην πέμπτη σου χρονιά στην πρώτη ομάδα, με παρακαταθήκη τις δυο «γεμάτες» προηγούμενες σεζόν. Πως την οριοθετείς, με τι θα είσαι ικανοποιημένος σε προσωπικό επίπεδο;

«Καταρχήν, θεωρώ ότι οι στόχοι μου δεν γίνεται να μην συμβαδίζουν με της ομάδας. Εδώ που είμαστε, λοιπόν, θα είμαι ικανοποιημένος με την κατάκτηση του Κυπέλλου γιατί το θέλουμε πολύ, ενώ έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα και στο Πρωτάθλημα είναι ο πιο ορατός στόχος μας για φέτος! Παράλληλα, να συνεχίσω να παίρνω αγώνες και να βελτιώνομαι καθώς ακόμα υπάρχουν πράγματα που πρέπει να διορθώσω και στοιχεία να προσθέσω στο παιχνίδι μου».

Στη θέση σου αγωνίζεται και ο Μάικλ Εσιέν, ένας παίκτης εγνωσμένης αξίας που αρχίζει πλέον να παίρνει παιχνίδια στα πόδια του. Πως βλέπεις εσύ εκ των… έσω την προσπάθεια που κάνει και που σε ωφελεί σαν παίκτη η συνύπαρξη αυτή;

«Αναμφίβολα, το να έχεις ένα παίκτη σαν τον Μάικλ στη θέση σου και να παίζεις μαζί του σε κάποια ματς ή ακόμα και στις προπονήσεις, σε βοηθάει πάρα πολύ! Παίρνεις πράγματα που σε βελτιώνουν, γιατί έχει παίξει σε τεράστιες ομάδες και διαθέτει εμπειρία… Είχε ένα τραυματισμό που τον άφησε πίσω αλλά πλέον επανήλθε και είναι σε διαδικασία σταδιακά να δείξει τη δεδομένη κλάση του, προς όφελος της ομάδας».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.