ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Καλώς τους… ακραίους

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την ορμή και την επιθετικότητα του Παναθηναϊκού, για το παράδειγμα του Καλτσά, τους ηγέτες Σάντσεθ και Εσιέν, αλλά και τα... πέναλτι του Ολυμπιακού

Καλώς τους... ακραίους

Για ακραίους λέγαμε και ακραίους –λέγαμε πως– δεν είχαμε. Μονάχα σκόρπιες φωνές πως ο Καλτσάς είναι παίκτης γραμμής, πως ο Καρέλης μπορεί υπό προϋποθέσεις να βοηθήσει εκεί, πως ο Κλωναρίδης είναι καλός στο ένας εναντίον ενός και ικανός να παίξει στην άκρη. Και τελικά ο Στραματσόνι ήρθε για να κάνει αυτά που δεν έκανε ο Αναστασίου. Έστω να τα… δοκιμάσει. Και η πρώτη δοκιμή ήταν άκρως επιτυχημένη.

Απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης ο Ιταλός «διέταξε» φουλ επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, έστειλε στο πλάι του Πέτρις τους Καρέλη (αριστερά) και Καλτσά (δεξιά), τους ζήτησε να πατάνε και οι τρεις στην περιοχή για να την γεμίζουν και ο Παναθηναϊκός μπήκε ορμητικός, επιθετικός και αποφασισμένος να καθαρίσει το παιχνίδι. Οι τρεις επιθετικοί του ήταν εκείνοι που πρωταγωνίστησαν στις τρεις μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους και φυσικά ήταν εκείνοι που με δικές τους ενέργειες «έγραψαν» το 2-0.

Στο πρώτο γκολ μοιράζει ο Πέτριτς και εκτελεί ο Καρέλης, στο δεύτερο μοιράζει ο Καρέλης και εκτελεί ο Καλτσάς. Αψεγάδιαστη συνεργασία επιθετικής τριπλέτας που δίνει πόντους στον νέο προπονητή, που κι εκείνος ακόμα… ψάχνεται. Και για να τα καταφέρει σε αυτό το δύσκολο ξεκίνημα και με την ομάδα να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, χρειάζεται την –αγωνιστική– στήριξη των παικτών που επιλέγει.

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 2.613 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το σημαντικότερο όμως είναι πως δεν μπήκε «μουτρωμένος» από τον προηγούμενο παραγκωνισμό του, αλλά ορεξάτος και με διάθεση να συμμετάσχει στο παιχνίδι, να βοηθήσει, να σκοράρει. Τα πέτυχε και τα τρία.

Όπως πέτυχαν να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο από τις προηγούμενες φορές δύο άλλες καλοκαιρινές μεταγραφές. Ο Σάντσεθ και ο Εσιέν. Ο πρώτος αποδεικνύει αγώνα με τον αγώνα πως μπορεί να σηκώσει τον ηγετικό ρόλο για τον οποίο αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό. Παίζει πολύ με το μυαλό του, παίζει περισσότερο με την αίσθηση του χώρου, λόγω της εμπειρίας που διαθέτει, μιλάει πολύ στους συμπαίκτες του, καθοδηγεί. Και διαθέτει μια εξαιρετική μεγάλη πάσα, που πολλές φορές βοηθάει όταν η ομάδα δείχνει μπλοκαρισμένη να αναπτυχθεί.

Όσο για τον Γκανέζο; Μεγάλα λόγια καλό θα είναι να μην λέγονται. Μας… έφαγαν από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα. Όμως αν συνεχίσει να παίρνει ρυθμό με συνεχόμενα παιχνίδια, θα αυξηθούν οι ενέργειες σαν αυτή της ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗΣ πάσας στον Καλτσά, που… ζάλισε τον Σανκαρέ, θα αυξηθούν τα τρεξίματά του και θα γίνει φόβητρο για τους αντιπάλους του. Ή απλά, θα γίνει ο… Εσιέν. Κι εκεί θα μιλάμε με άλλα δεδομένα.

ΥΓ: 30 στα 30 με τη μία νίκη ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ, απλά δεν υπάρχει.

ΥΓ.1: Ξύπνησε ο Έλληνας. Εκμεταλλεύεται τα «λάθη» των στοιχηματικών εταιριών και αρχίζει να τις τιμωρεί. Ποια λάθη; Μα είναι δυνατόν να μας δίνετε η δυνατότητα να παίξουμε πέναλτι και κόκκινη υπέρ του Ολυμπιακού και να αφήνουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη; Μιλάμε για μεγαλύτερο στάνταρ και από το Μπάγερν – Ίνγκολσταντ 1.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.