ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Έχεις μήνυμα…

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς «άναψε» φωτιές με τις δηλώσεις του μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ και όλοι μεταμφιέστηκαν σε Σέρλοκ Χολμς στην προσπάθειά τους να βρουν για… ποιον χτυπάει η καμπάνα. Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Έχεις μήνυμα…

Ο Παναθηναϊκός, για την ακρίβεια ο Τζέιμς Γκιστ, σώζει την παρτίδα κυριολεκτικά στο φινάλε στο ματς με τον ΠΑΟΚ και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ξεσπαθώνει στη συνέντευξη Τύπου. Οι δηλώσεις του τεχνικού των «πρασίνων» προκάλεσαν αίσθηση και ιδιαίτερα εκείνες που δεν αφορούσαν το ματς αυτό κάθε αυτό με τους Θεσσαλονικείς, αλλά την εν γένει συμπεριφορά κάποιων παικτών.

Τι είπε λοιπόν ο Σάλε; «Όποιοι θέλουν να φύγουν από την ομάδα, η πόρτα είναι ανοιχτή». Ε ρε τι ήταν να ξεστομίσει αυτή τη δήλωση. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου επικράτησε πανικός. Τα τηλέφωνα στα δημοσιογραφικά γραφεία έσπασαν και όλοι μεταμφιέστηκαν σε Σέρλοκ Χολμς στην προσπάθειά τους να βρουν για ποιον ή ποιους χτυπάει η καμπάνα. Και να σου τα σενάρια να φουντώνουν.

Μην είναι ο Πάβλοβιτς; Μην είναι ο Γιάνκοβιτς; Μήπως ο Κούζμιτς; Μα ποιον εννοεί τέλος πάντων; Τον Παππά; Μπα αποκλείεται, αφού μόλις επέστρεψε ο άνθρωπος στην αγωνιστική δράση μετά την πολύμηνη απουσία του, είναι δυνατόν; Επιτρέπεται να έχει απαιτήσεις από εκείνον; Τον Φώτση; Άντε καλέ. Τότε ποιον; Τον Ραντούλιτσα; Τον Γκιστ; τον Χαραλαμπόπουλο, τον Παπαγιάννη, τον Λούντζη; Τον Καλάθη; Ούτε με σφαίρες. Ε τότε ποιον ή ποιους εννοεί ο… ποιητής;

Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα
Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα 1.548 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο μόνος ουσιαστικά που «διασώθηκε» ήταν ο Διαμαντίδης, διότι ο ίδιος ο Σάλε τον απέκλεισε σύμφωνα με τα λεγόμενά του. Άντε και ο Μποχωρίδης που δεν παίζει. Γιατί τα λέω όλα αυτά. Διότι για μένα δεν έχει κανένα νόημα να κάνω υποθέσεις εργασίας και να μπω στο μυαλό του Σάλε, ποιον εννοεί και ποιον όχι. Θα σταθώ στο νόημα της δήλωσής του περισσότερο και δεν θα προσπαθήσω να συγκεκριμενοποιήσω άτομα. Άλλωστε το μήνυμα είχε συγκεκριμένους αποδέκτες και εκείνοι οφείλουν να το λάβουν.

Είναι προφανές ότι η δυσαρέσκειά του δεν αποτυπώνεται μόνο στην αγωνιστική συμπεριφορά ορισμένων παικτών, αλλά κυρίως στη νοοτροπία που έχουν. Το γεγονός ότι επέλεξε να το κάνει δημόσια, εξέπληξε αρκετούς και κάποιους τους ξένισε κιόλας. Από πού κι ως που να βγάλει τα «άπλυτά» τους στη φόρα και να μην προσπαθήσει να λύσει τα όποια προβλήματα τέτοιας φύσεως, εσωτερικά;

Σε αυτό δεν μπορώ να δώσω εξήγηση, όμως δέχομαι ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ότι δεν υπάρχει πεπατημένη. Έτσι ένιωσε, έτσι έπραξε. Αν δικαιωθεί θα φανεί στην πορεία. Το σίγουρο είναι ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν συμβιβάζεται, διεκδικεί συνεχώς το κάτι παραπάνω και δεν θα κωλώσει να δηλώσει ότι «δεν αξίζαμε τη νίκη», όταν δεν την αξίζουν, όπως έκανε καλή ώρα στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Το μήνυμα λοιπόν, το οποίο στην παρούσα φάση είχε καθαρά προειδοποιητικό χαρακτήρα, εστάλη. «Δεν υπάρχει κανείς πάνω από την ομάδα». Τώρα αν το μήνυμα δεν γίνει αντιληπτό, τότε ουδείς μπορεί να αποκλείσει τις εκπλήξεις.

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.