ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Στο Διηπειρωτικό με τη Νασιονάλ (Vid, Pics)

Ο Παναθηναϊκός σαν σήμερα το 1971 αγωνίστηκε, αντί του Άγιαξ, στο Διηπειρωτικό Κύπελλο απέναντι στη Νασιονάλ Μοντεβιδέο κι έγινε η μοναδική ελληνική ομάδα που το έχει καταφέρει.

Στο Διηπειρωτικό με τη Νασιονάλ (Vid, Pics)

Ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός ότι ήταν δευτεραθλητής Ευρώπης αγωνίστηκε στον τελικό του Διηπειρωτικού απέναντι στη Νασιονάλ. Ο λόγος που έγινε αυτό ήταν ότι οι Ολλανδοί αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη διοργάνωση, υποστηρίζοντας πως οι ποδοσφαιριστές της Νασιονάλ -και γενικότερα των Λατινοαμερικάνικων ομάδων- αγωνίζονταν αντιαθλητικά!

Ο πρώτος αγώνας διεξήχθη στον Πειραιά στο Στάδιο Καραϊσκάκη και στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 60.000 θεατές.

Στο 21ο λεπτό του αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη απώλεια καθώς μετά από χτύπημα του Ουμπίνιας ο Σάκης Κουβάς αποχώρησε από τον αγώνα τραυματίας.

Στο 48ο λεπτό ο Τότης Φυλακούρης έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό ανοίγοντας το σκορ του αγώνα. Στο 51ο λεπτό ο Λουίς Αρτίμε ισοφάρισε για τη Νασιονάλ και όλα έδειχναν ότι η συνέχεια του αγώνα θα ήταν εξίσου αμφίρροπη.

Στο 60ο λεπτό όμως μετά από αντιαθλητική επέμβαση του Χούλιο Μοράλες, ο Γιάννης Τομαράς έπεσε λιπόθυμος στο έδαφος, έχοντας υποστεί διπλό κάταγμα κνήμης, με συνέπεια το πόδι του να κοπεί στα δύο και να τερματιστεί η η ελπιδοφόρα καριέρα του καθώς μετά την επιστροφή του ένα χρόνο αργότερα δεν κατάφερε να επανέρθει στα επίπεδα που βρισκόταν.

Παναθηναϊκός (Πούσκας): Οικονομόπουλος, Τομαράς (60′ λ.τρ. Βλάχος), Αθανασόπουλος, Ελευθεράκης, Καψής, Σούρπης, Δημητρίου, Φυλακούρης, Αντωνιάδης, Δομάζος, Κουβάς (21′ λ.τρ. Δεληγιάννης)

Νασιονάλ (Εσαμέντι): Μάνγκα, Μπρούνελ, Μάσνικ, Ουμπίνιας, Μοντέρο Καστίγιο, Μπλάνκο, Κουμπίλια, Εσπάραγκο (82′ Ντουάρτε), Μανέιρο, Αρτίμε, Μοράλες

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ