Μηχανή του χρόνου

Στο Διηπειρωτικό με τη Νασιονάλ (Vid, Pics)

Ο Παναθηναϊκός σαν σήμερα το 1971 αγωνίστηκε, αντί του Άγιαξ, στο Διηπειρωτικό Κύπελλο απέναντι στη Νασιονάλ Μοντεβιδέο κι έγινε η μοναδική ελληνική ομάδα που το έχει καταφέρει.

Ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός ότι ήταν δευτεραθλητής Ευρώπης αγωνίστηκε στον τελικό του Διηπειρωτικού απέναντι στη Νασιονάλ. Ο λόγος που έγινε αυτό ήταν ότι οι Ολλανδοί αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη διοργάνωση, υποστηρίζοντας πως οι ποδοσφαιριστές της Νασιονάλ -και γενικότερα των Λατινοαμερικάνικων ομάδων- αγωνίζονταν αντιαθλητικά!

Ο πρώτος αγώνας διεξήχθη στον Πειραιά στο Στάδιο Καραϊσκάκη και στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 60.000 θεατές.

Στο 21ο λεπτό του αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη απώλεια καθώς μετά από χτύπημα του Ουμπίνιας ο Σάκης Κουβάς αποχώρησε από τον αγώνα τραυματίας.

Στο 48ο λεπτό ο Τότης Φυλακούρης έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό ανοίγοντας το σκορ του αγώνα. Στο 51ο λεπτό ο Λουίς Αρτίμε ισοφάρισε για τη Νασιονάλ και όλα έδειχναν ότι η συνέχεια του αγώνα θα ήταν εξίσου αμφίρροπη.

Στο 60ο λεπτό όμως μετά από αντιαθλητική επέμβαση του Χούλιο Μοράλες, ο Γιάννης Τομαράς έπεσε λιπόθυμος στο έδαφος, έχοντας υποστεί διπλό κάταγμα κνήμης, με συνέπεια το πόδι του να κοπεί στα δύο και να τερματιστεί η η ελπιδοφόρα καριέρα του καθώς μετά την επιστροφή του ένα χρόνο αργότερα δεν κατάφερε να επανέρθει στα επίπεδα που βρισκόταν.

Παναθηναϊκός (Πούσκας): Οικονομόπουλος, Τομαράς (60′ λ.τρ. Βλάχος), Αθανασόπουλος, Ελευθεράκης, Καψής, Σούρπης, Δημητρίου, Φυλακούρης, Αντωνιάδης, Δομάζος, Κουβάς (21′ λ.τρ. Δεληγιάννης)

Νασιονάλ (Εσαμέντι): Μάνγκα, Μπρούνελ, Μάσνικ, Ουμπίνιας, Μοντέρο Καστίγιο, Μπλάνκο, Κουμπίλια, Εσπάραγκο (82′ Ντουάρτε), Μανέιρο, Αρτίμε, Μοράλες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Exit mobile version